Εντυπώσεις από τις δράσεις της Καθετής για το 2018-2019

Η Καθετή έχει προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους ντόπιους και σε επισκέπτες –και δεν πρόκειται για κάτι που εμείς ισχυριζόμαστε! Συνεχίστε την ανάγνωση ώστε να δείτε πώς πέρασαν τον χρόνο τους κοντά μας τα άτομα που συμμετείχαν στις δράσεις μας.

Οκτώβριος 2018

Τον Οκτώβριο του 2018 συμμετείχα εθελοντικά στην προετοιμασία της παράστασης στα πλαίσια του Crash Smallville. Πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία με ξεχωριστή πρωτοτυπία και πολύ καλή οργάνωση. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό και ως θεάτρια είχα την ευκαιρία να ζήσω την εμπειρία της αλληλεπιδραστικής παράστασης καθώς στο τέλος της ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους συντελεστές, τους συμμετέχοντες και τους θεατές.

-Μαρία Πατεράκη, εκπαιδευτικός

Νοέμβριος 2018

Στο σεμινάριο για το πολιτισμικό σοκ και τη διαπολιτισμική επικοινωνία] εξερευνήσαμε πολλές και ενδιαφέρουσες πτυχές που συνθέτουν το θέμα της πολυπολιτισμικότητας. Μέσα από μοίρασμα προσωπικών εμπειριών και μέσα από απλές και ευχάριστες βιωματικές ασκήσεις, διαπιστώσαμε από πόσες πολλές πολιτισμικές ιδιαιτερότητες περιτριγυριζόμαστε χωρίς πολλές φορές καν να το υποψιαζόμαστε. Σημαντικό καθώς είναι το θέμα αυτό για τον σημερινό δάσκαλο/την σημερινή δασκάλα, ευαισθητοποιηθήκαμε στο πόσο σημαντικό είναι να προσεγγίζουμε με ενδιαφέρον και σεβασμό τις διαφορές αυτές που μπορεί να μας περιβάλλουν και να βρίσκονται μπροστά μας σε καθημερινή βάση, χωρίς εμείς να τους δίνουμε την δέουσα προσοχή. Νιώσαμε για λίγες ώρες πολίτες του κόσμου!

-Σταυρούλα Πατσιά, εκπαιδευτικός

 

Ζω εδώ και λίγο καιρό στον Πόρο και με πολύ ενδιαφέρον “προσδέθηκα” στην Ομάδα Κινηματογραφικών Προβολών και τις δραστηριότητες της Καθετής, η οποία αποτελεί μια μικρή αλλά φιλόδοξη κοιτίδα μάθησης, κοινωνικοποίησης  και πολιτισμού στην περιοχή μας, χάρις στην επίμονη προσπάθεια και δουλειά της Φαίης Ορφανίδου και των συνεργατών της.

-Βάσω Παπαδιαμάντη

 

Το Νοέμβριο του 2018 παρακολούθησα το σεμινάριο «Το σώμα ως μουσικό όργανο» με τη Λαρίσα Ιασωνίδου. Ως εκπαιδευτικός χρησιμοποιώ συνέχεια τη φωνή μου και το σεμινάριο αυτό ήταν εξαιρετικό δώρο εκ μέρους της Καθετής προς εμάς που ζώντας στην επαρχία δεν έχουμε εύκολη πρόσβαση σε τέτοιου είδους διοργανώσεις. Οργανωτικά ήταν όλα εξαιρετικά και η πολύ ζεστή και φιλική στάση της Φαίης Ορφανίδου που μας υποδέχτηκε στον χώρο της Καθετής, έκαναν τη συνολική εμπειρία του σεμιναρίου πολύ θετική.

-Μαρία Πατεράκη, εκπαιδευτικός

 

Ήταν η πρώτη μου επαφή με κάποιο βιωματικό σεμινάριο και το απόλαυσα ιδιαίτερα! Μου φάνηκε εξαιρετικά χρήσιμο τόσο για τους εκπαιδευτικούς γενικά όσο και για οποιονδήποτε έρχεται σε επαφή με κόσμο με διαφορετικό πολιτιστικό υπόβαθρο. Το σεμινάριο ήταν διαδραστικό και με τη συμμετοχή όλων και όλες οι απόψεις που ακούστηκαν ήταν διαφορετικές και πολύ ενδιαφέρουσες. Το κλίμα ήταν ζεστό και η εκπαιδεύτρια πολύ ευχάριστη. Ανυπομονώ για το επόμενο!

– Νικολέτα-Κατερίνα Ζαροδήμου, καθηγήτρια αγγλικών

 

Δεκέμβριος 2018

Τον Δεκέμβριο του 2018, είχα τη χαρά να συμμετάσχω στο βιωματικό σεμινάριο που οργανώθηκε στην Καθετή με θέμα τις προσωπικές αξίες και ομολογώ ότι βρέθηκα σε ένα ζεστό και φιλικό χώρο, όπου η Αναστασία Καρούτη διευκόλυνε –με γνώση και ενσυναίσθηση− μια ενδιαφέρουσα εμπειρία. Μέσα από παιγνίδια και δραστηριότητες δημιουργήσαμε ένα κλίμα ομάδας και προσεγγίσαμε  τόσο τις δικές μας αξίες όσο και τις διαφορετικές αξίες των μελών της ομάδας, ανταλλάξαμε σκέψεις και απόψεις,  «είδαμε»  και συζητήσαμε διαφορετικές οπτικές και προβληματιστήκαμε  σχετικά με το ρόλο που ένας/μία εκπαιδευτικός μπορεί να παίξει στην καλλιέργεια της αυτογνωσίας των μαθητών και την αναγνώριση  των δικών τους αξιών.

Βάσω Παπαδιαμάντη

 

Μάρτιος 2019

Ως εκπαιδευτικός, συμμετείχα στο σεμινάριο μη-τυπικής μάθησης που διοργανώθηκε στην “Καθετή”. Η εκπαιδεύτρια μάς πρόσφερε μία ολοκληρωμένη εμπειρία και άνοιξε τους ορίζοντές μας. Ήταν κάτι που δεν περίμενα να ζήσω σε ένα τόσο μέρος όπως ο Πόρος και θεωρώ μεγάλο όφελος για την τοπική κοινωνία, τη δημιουργία πρωτοβουλιών όπως η “Καθετή”, που μπορούν να προσφέρουν νέες ευκαιρίες και ιδέες. Μακάρι να διοχετεύσετε αυτό τον ενθουσιασμό και σε άλλες δράσεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις πρωτοβουλίες σας. Συνεχίστε έτσι!

-Εύα Κάρκουλα, ερευνήτρια & εκπαιδευτικός

 

Μάιος 2019

Ο Πόρος και o Γαλατάς έχουν να προσφέρουν φυσική ομορφιά, όμως αυτό δεν αρκεί. Μετά από δύο χρόνια διαμονής στον Γαλατά, επιτέλους είχα τη δυνατότητα να γνωρίσω υπέροχους ανθρώπους με δημιουργικές ιδέες και διάθεση για το κάτι διαφορετικό. Πέρασα υπέροχα, συγκινήθηκα, προβληματίστηκα βλέποντας ταινίες με την Ομάδα Προβολών, ταινίες που δε θα επέλεγα να δω μόνος μου. Ανυπομονώ για νέες δράσεις, ταινίες και άτομα στην ομάδα μας.

-Πέτρος Ποπέσκου, μέλος Ομάδας Προβολών, γεωπόνος

 

Ιούλιος 2019

Με ενδιαφέρει πολύ ο εθελοντισμός και η εκπαίδευση, κυρίως η εκπαίδευση ενηλίκων, και θεωρώ ότι η «Καθετή» είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για εμένα. Πήρα την απόφαση να επικοινωνήσω με την Καθετή και τελικά συνεργαζόμαστε. Έλαβα εκπαίδευση και υποστήριξη από μέντορα, ανατροφοδότηση για ένα υλικό που είχα διαμορφώσει, καθώς και εργαλεία για να κάνω πιο διαδραστικό το μάθημά μου. Ευχαριστώ την Αναστασία για τη φιλοξενία και για την άμεση επικοινωνία.

-Ιωάννα Γεωργίου, φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης

Προηγουμενο Αρθρο
Η Αναστασία Καρούτη μάς μιλά
22 Αυγούστου 2019
Επομενο Αρθρο
Η Μαρία Πατεράκη μάς μιλά
30 Οκτωβριου 2019

Πρόσφατα Νέα

22 Ιανουαριου 2021

Ο Μιλτιάδης Φιορέντζης, στη συνομιλία του με τη Φαίη Ορφανίδου, εκφράζει τις απόψεις του για την εποχή που ζούμε, για το θέατρο και για το coaching.

22 Ιανουαριου 2021

Οι χειροποίητες δημιουργίες συνδυάζουν τη γνώση και τις παραδοσιακές τεχνικές με τη σύγχρονη αισθητική για να παράγουν λειτουργικά, χρηστικά προϊόντα και να εξυπηρετήσουν πρακτικές ανάγκες. Οι τοπικοί τεχνίτες/-ριες έχουν μια αμφίδρομη σχέση με την περιοχή στην οποία ζουν.

21 Δεκεμβριου 2020

Ο αειφόρος τουρισμός, ένας τουρισμός που σέβεται τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, είναι ιδανικός για αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Αυτό πρεσβεύει η Ec(h)o, η ομάδα των τοπικών συνεργατών του Project Resound, ενός οργανισμού social design, ο οποίος χρησιμοποιεί τις δημιουργικές του ικανότητες για να φέρει θετική αλλαγή στον κόσμο.