Η τέχνη μάς ενώνει

Η Καθετή συμμετέχει στο πρόγραμμα «Art unites us all» (Η τέχνη μάς ενώνει όλους/-ες), που διοργανώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, με όχημα τη ζωγραφική και τη φωτογραφία! Μπορείτε να συμμετέχετε κι εσείς, στέλνοντάς μας τα έργα σας ως τις 15 Μαρτίου!Με ποιον τρόπο μάς ενώνει η τέχνη; Η διοργανώτρια Domina Monriel εξηγεί:

«Είμαι μουσικός, φοιτήτρια σύνθεσης κι ενορχήστρωσης για μουσική σε Film, TV and Video Games στο Berklee College of Music καθώς και συγγραφέας. Ορμώμενη από αυτή τη δύσκολη περίοδο αυξημένης ανασφάλειας και μοναχικότητας δημιούργησα ένα project.

Το project ονομάζεται “Art Unites Us All” και στοχεύει να αναδείξει πως η τέχνη, ειδικά σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, μας ενώνει όλους, ανεξαρτήτως χώρας, πεδίου τέχνης και προσωπικότητας. Μαθητές του Κρατικού Ωδείου (με βάση τη Θεσσαλονίκη) έχουν δημιουργήσει βίντεο και ηχογραφήσεις όπου παίζουν πρωτότυπη μουσική δικής μου σύνθεσης.

Αυτά τα βίντεο, σε συνδυασμό με κάποια άλλα, όπου συμμετέχουν χορευτές (πχ. Athens Conservatoire, η διεθνούς φήμης Andrienne Canterna, κ.ά.), καθώς και με μικρά βιντεάκια όπου διάφορες προσωπικότητες του χώρου δηλώνουν τι σημαίνει για αυτούς η τέχνη, θα συνθέσουν το τελικό βίντεο, που θα ανέβει σε όλες τις πλατφόρμες των social media.

Θα ήθελα, λοιπόν, αν το επιθυμείτε κι εσείς φυσικά, σε μια προσπάθεια να αναδείξουμε την καλλιτεχνική δύναμη της χώρας μας, καθώς και να τονίσουμε ότι η τέχνη μας ενώνει όλους, οι μαθητές του Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Καθετής να ζωγραφίσουν και να αποστείλουν τις καλλιτεχνίες τους».

Οπότε όποιος/-α θέλει να συμμετάσχει ας μας ζωγραφίσει 1, 2… 15 έργα με θέμα «Τι σημαίνει τέχνη για εμένα» και ας μας τα στείλει στο: mara@katheti.gr

Τι λέτε; Ζωγραφίζουμε;

Προηγουμενο Αρθρο
Είπαν για μας
22 Φεβρουαριου 2021
Επομενο Αρθρο
Πρότυπες κοινότητες
22 Φεβρουαριου 2021

Πρόσφατα Νέα

22 Φεβρουαριου 2021

Η Καθετή, ορμώμενη από το βαθύ ενδιαφέρον της για τις συνθήκες διαβίωσης στον τόπο μας, επέλεξε να προβάλει μερικές πρότυπες κοινότητες που λειτουργούν ως παράδειγμα, με τη συλλογική προσπάθεια, την πρόοδο που σημείωσαν και την ευημερία που απολαμβάνουν.

22 Φεβρουαριου 2021

Όταν κοπιάζεις για έναν σκοπό, είναι σημαντικό να νιώθεις τον αντίκτυπο των προσπαθειών σου. Οι άνθρωποι που πλαισιώνουν την Καθετή δουλεύουν ασταμάτητα με κύριους πυλώνες δράσης τον άνθρωπο, τον πολιτισμό, τον τόπο, το περιβάλλον. Όμως τι αντίκτυπο έχει αυτή η συνεχής προσπάθεια; Ένας τρόπος να διερευνήσουμε αυτό το ερώτημα είναι να δούμε τι είπαν για μας τα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια των χρόνων δράσης μας.

22 Φεβρουαριου 2021

Πολλοί από εμάς κάνουμε ανακύκλωση. Όμως στην πραγματικότητα υπάρχουν κάποια πράγματα που αγνοούμε. Παρακάτω θα βρείτε διάφορα tips για όσο το δυνατόν σωστότερη ανακύκλωση.