tech-donation

Δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού στη σχολική κοινότητα

Η ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχουμε στα παιδιά μας εξαρτάται τόσο από το έμψυχο δυναμικό των σχολείων όσο και από τις υποδομές και τον εξοπλισμό τους. Οι υποδομές και ο εξοπλισμός είναι σημαντικοί παράγοντες στις μαθησιακές διαδικασίες διότι συμβάλλουν υποστηρικτικά στη μετουσίωση της παιδαγωγικής θεωρίας σε πράξη, καθώς επηρεάζουν ταυτόχρονα μαθητές και εκπαιδευτικούς. Συνεπώς, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητα του εκπαιδευτικού έργου. Η Καθετή, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία αυτών των παραγόντων, θέλησε να συμβάλει με δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού στη σχολική κοινότητα και συγκεκριμένα στα σχολεία όλων των βαθμίδων και στα ΚΔΑΠ της περιοχής μας.

Η διαδικασία

Ξεκινήσαμε με την αποστολή ερωτηματολογίων σε σχολεία της περιοχής μέσω των υπεύθυνων για τις σχολικές μονάδες Δήμου Πόρου Χρήστο Λίτσα και Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων Σωτήρη Σούχλα. Τα ερωτηματολόγια μας βοήθησαν να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για τις τάξεις και τον αριθμό των παιδιών που εξυπηρετούνται, καθώς και τα σχετικά με την εκπαίδευση τεχνολογίας μαθήματα που προσφέρουν τα σχολεία. Επιπρόσθετα, συγκεντρώσαμε πληροφορίες για τις υπόλοιπες εργασίες που γίνονται στους υπολογιστές του κάθε σχολείου, αλλά και τις ελλείψεις που υπάρχουν.

Η προσφορά μας

Αφού διερευνήθηκαν οι ανάγκες, προχωρήσαμε, σε συνεργασία με την τοπική εταιρεία Level Up, στη δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού στον Παιδικό Σταθμό Πόρου, στα Νηπιαγωγεία Πόρου, Γαλατά, Τροιζήνας και Καρατζά, στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόρου, στο Δημοτικό Σχολείο Καρατζά, στα Γυμνάσια Πόρου και Γαλατά, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Μεθάνων, στο Λύκειο Πόρου και στο ΚΔΑΠ Πόρου, που ήταν τα σχολεία που ανταποκρίθηκαν στην προσφορά μας. Συνολικά προσφέραμε 14 σταθερούς υπολογιστές με περιφερειακά (οθόνη, ποντίκι), επτά φορητούς υπολογιστές, δύο τάμπλετ και τρεις προβολείς.

Επιπρόσθετα, επικοινωνήσαμε με τον φορέα Δεσμός προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα χορηγίας επιπλέον εξοπλισμού. Ο Δεσμός λειτουργεί ως διαμεσολαβητής μεταξύ χορηγών και κοινωφελών σκοπών.

Η αναγνώριση

Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Τροιζήνας Νίκη Παπαδοπούλου αναφέρει: «Αυτή η σχολική χρονιά δε θα μπορούσε να κλείσει με καλύτερο τρόπο από αυτή σας τη δωρεά, αλλά και φυσικά να ξεκινήσει η επόμενη με τα καλύτερα δυνατά μέσα και εφόδια που απαιτούνται για ένα σύγχρονο και δημιουργικό εκπαιδευτικό έργο για τους εκπαιδευτικούς τους σχολείου μας και μια δημιουργική και αποτελεσματική μάθηση για τους μαθητές μας, σε μια περίοδο πολλών απαιτήσεων και προκλήσεων αλλά και δυσκολιών».

Από το Γυμνάσιο-Λύκειο Μεθάνων: «Για την ευγενική σας δωρεά στο σχολείο μας τεχνολογικού υλικού και τη συμβολή σας στην καλλιέργεια των γνώσεων των μαθητών μας, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες».

Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Γαλατά Αναστασία Τσάκωνα αναφέρει: «Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη δωρεά στη σχολική μας μονάδα, καθώς, έχοντας προχωρήσει στην ένταξη των ψηφιακών τεχνολογιών στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία, ο παραπάνω τεχνολογικός εξοπλισμός θα βοηθήσει τους μαθητές στην ενίσχυση των ψηφιακών τους δυνατοτήτων, όντας μελλοντικοί πολίτες μιας ψηφιακής κοινότητας».

Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Πόρου Ειρήνη Κουλούρη αναφέρει: «Σας ευχαριστούμε που είστε αρωγοί στο εκπαιδευτικό μας έργο εμπράκτως για την παροχή της βέλτιστης εκπαίδευσης τους μικρούς μας μαθητές».

Ο διευθυντής του Λυκείου Πόρου Γεώργιος Κούνιος αναφέρει: «Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μας για τη σημαντική αυτή πράξη γενναιοδωρίας και αλληλεγγύης προς τη σχολική μας μονάδα. Η προσφορά σας θα βελτιώσει το εκπαιδευτικό μας έργο ενισχύοντας αποτελεσματικά τη μαθησιακή διαδικασία. Σας εύχομαι να έχετε πάντα τη δυνατότητα να συνδράμετε ανιδιοτελώς το κοινωνικό σύνολο».

Η Καθετή με τις δράσεις της υποστηρίζει τους μαθητές και τις μαθήτριες που προετοιμάζονται για τη μελλοντική τους ζωή. Στηρίζει και ενισχύει την ποιοτική εκπαίδευση με σεμινάρια προς εκπαιδευτικούς, καθώς και με σεμινάρια προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, όπως Ψηφιακού Μάρκετινγκ, Ήπιων Δεξιοτήτων, Δημόσιου Λόγου, Ασφάλειας στο Διαδίκτυο. Προσφέρει επίσης μαθήματα ελληνικών σε παιδιά μεταναστών για την καλύτερη ένταξή τους στη σχολική κοινότητα.

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

free-membership
Προηγουμενο Αρθρο
Δωρεάν κάρτα μέλους σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/-ριες
24 Αυγούστου 2022
small-buddies
Επομενο Αρθρο
Το δίκτυο Small Buddies
25 Αυγούστου 2022

Πρόσφατα Νέα

statement
01 Ιουνίου 2023

Πολλές χώρες έχουν ήδη απαγορεύσει τις ιχθυοκαλλιέργειες βιομηχανικής κλίμακας σε ανοιχτούς θαλάσσιους κλωβούς, όπως αυτούς στον Πόρο.

poros arts festival
31 Μαΐου 2023

Το Εναλλακτικό Poros Arts Festival 2023 θα διαρκέσει από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο, με πλήθος εκδηλώσεων.

Cine Diana
30 Μαΐου 2023

Το σινεμά μάς ψυχαγωγεί και μας προβληματίζει. Τελικά υπάρχει η Σινε-μαγεία: Από τη μεγάλη οθόνη στις καρδιές μας.

poros trails
26 Απριλίου 2023

Τα μονοπάτια του Πόρου μάς φέρνουν σε επαφή με το πευκοδάσος και το ανέγγιχτο φυσικό περιβάλλον του νησιού.

what we accomplished
23 Δεκεμβρίου 2022

Ένας ακόμα χρόνος φτάνει στην ολοκλήρωσή του. Ήρθε η ώρα του απολογισμού, της ηθικής και ψυχικής ικανοποίησης για αυτά που πετύχαμε το 2022.

performing arts
02 Δεκεμβρίου 2022

Το δημιουργικό έργο των κατοίκων της περιοχής είναι η ταυτότητά μας. Ας πάρουμε λοιπόν μια γεύση από τις τοπικές παραστατικές τέχνες.

kyouka
03 Νοεμβρίου 2022

Η «ΚΙΟΥΚΑ» είναι μια σύγχρονη ιστορία ζωής, που περιγράφει το ταξίδι μιας οικογένειας στον Πόρο για τις καλοκαιρινές της διακοπές.

calendar 2023
26 Σεπτεμβρίου 2022

Το Ημερολόγιο 2023 της Καθετής έχει ως θέμα το ψάρεμα, τις ψαρόβαρκες και τη θάλασσα. Ένα ταξίδι με φόντο το γαλάζιο.

precious little good mornings
26 Σεπτεμβρίου 2022

Τα πρωινά εκείνων των συναισθηματικά παγωμένων μηνών της καραντίνας. Η χρονική περίοδος που ξεκίνησαν οι λιγοστές καλημέρες από τα παιδιά.

sub
26 Μαΐου 2022

Στάσου πάνω στη σανίδα και ξεκίνα να κωπηλατείς στον Πόρο. Οι λάτρεις του SUP είχαν την ευκαιρία να κωπηλατήσουν στα γαλάζια νερά του νησιού.

agios georgios
26 Μαΐου 2022

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου στα 11 χρόνια λειτουργίας του, έχει να επιδείξει σημαντικές για την κοινότητα πρωτοβουλίες.

despina-kappi-talks-to-us
24 Δεκεμβρίου 2021

Η Δέσποινα Καππή μάς μιλά για το ρόλο της ψυχοθεραπείας στη ζωή μας, την πορεία της και τα σχέδιά της για το μέλλον. 

oi-filoi-tis-paradosis
23 Δεκεμβρίου 2021

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατά «Οι Φίλοι της Παράδοσης» ιδρύθηκε με σκοπό την προβολή της περιοχής, τη διατήρηση της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου. 

01 Οκτωβρίου 2021

Η έκθεση που κατάφερε να χτίσει «Γέφυρες» δέχθηκε πάνω από 2.500 επισκέπτες. Προκάλεσε νοσταλγία, γνωριμία με τον τόπο και τον πολιτισμό του.

olive tree
01 Οκτωβρίου 2021

Ζούμε σε μια περιοχή που μπορεί να χαρακτηριστεί ως γη της ελιάς. Μια περιοχή με βραβεία και παράδοση στην παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδου.

summer-activities
01 Οκτωβρίου 2021

Φέτος το καλοκαίρι Καθετή άνθισε. Επεκτάθηκε και δραστηριοποιήθηκε. Πώς όμως; Τι έκανε η Καθετή το καλοκαίρι του ’21; 

19 Ιουλίου 2021

Οι παραλίες των Μεθάνων συνδέουν την άγρια ομορφιά των βουνών της χερσονήσου με το ατελείωτο μπλε της θάλασσας.

lemonodasos
01 Ιουλίου 2021

Το Λεμονοδάσος έχει ανακηρυχθεί τοπίο φυσικού κάλλους από την UNESCO και προστατεύεται από την ευρωπαϊκή συνθήκη Ραμσάρ. Παρουσιάζουμε τον ΤΟΕΒ, που αγωνίζεται για την αναζωογόνησή του.

paralies troizinias
29 Ιουνίου 2021

Καλοκαίρι και θάλασσα! Ένας συνδυασμός που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Και ο τόπος μας έχει πολλή θάλασσα και πολλές παραλίες!

Hiking trails of Poros, Troizhnia and Methana
28 Μαΐου 2021

Οι πεζοπορικές διαδρομές στον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα ξετυλίγονται σε έναν τόπο με ιδιαίτερη γεωγραφία και ποικιλία τοπίου.

27 Απριλίου 2021

Η περιοχή μας, με το ειδυλλιακό τοπίο της, την παράδοση στην αλιεία και τον τουρισμό, προσφέρεται για αλιευτικό τουρισμό.

27 Απριλίου 2021

Το καλοκαίρι έρχεται και μυρίζει θάλασσα! Ήλιος, αμμουδιές, καθαρά, γαλανά νερά, ταβερνάκια, beach bar, αλλά και απομόνωση. οι παραλίες του Πόρου προσφέρουν πολλές και διαφορετικές επιλογές.

sustainable tourism featured image
29 Μαρτίου 2021

Το μοντέλο του αειφόρου τουρισμού προωθείται και ενθαρρύνεται σε όλο τον κόσμο, αυξάνοντας τα θετικά και μειώνοντας τα αρνητικά. Πώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί ο αειφόρος τουρισμός στον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα; Τοπική έρευνα για τον αειφόρο τουρισμό, με στόχο τη χαρτογράφηση των δραστηριοτήτων, των αναγκών και των προοπτικών της περιοχής.

24 Μαρτίου 2021

Το 2020 ήταν μια παράξενη μα και θαυμάσια χρονιά. Παρά τις δυσκολίες, η Καθετή χάραξε τη δική της πορεία με ένα ανέλπιστο αποτέλεσμα.

22 Ιανουαρίου 2021

Οι χειροποίητες δημιουργίες συνδυάζουν τη γνώση και τις παραδοσιακές τεχνικές με τη σύγχρονη αισθητική για να παράγουν λειτουργικά, χρηστικά προϊόντα και να εξυπηρετήσουν πρακτικές ανάγκες. Οι τοπικοί τεχνίτες/-ριες έχουν μια αμφίδρομη σχέση με την περιοχή στην οποία ζουν.

21 Δεκεμβρίου 2020

Ο αειφόρος τουρισμός, ένας τουρισμός που σέβεται τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, είναι ιδανικός για αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Αυτό πρεσβεύει η Ec(h)o, η ομάδα των τοπικών συνεργατών του Project Resound, ενός οργανισμού social design, ο οποίος χρησιμοποιεί τις δημιουργικές του ικανότητες για να φέρει θετική αλλαγή στον κόσμο.

24 Νοεμβρίου 2020

Yπάρχει ωραιότερο δώρο από ένα βιβλίο; Η Καθετή συγκέντρωσε σε ένα άρθρο όσα βιβλία με τοπικό άρωμα μπόρεσε να ανακαλύψει και σας τα παρουσιάζει.

29 Οκτωβρίου 2020

Οι άνθρωποι, λένε, μοιάζουν με τον τόπο τους. Για να ανακαλύψουμε την τοπική περιοχή, τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητές της, ο καταλληλότερος τρόπος είναι μέσα από ένα γαστρονομικό ταξίδι. Τα τοπικά προϊόντα και οι τοπικοί παραγωγοί θα μας φανερώσουν θησαυρούς που θα μας εκπλήξουν, δίνοντάς μας μια γεύση από τη γοητεία αυτής της γωνιάς του Σαρωνικού.

30 Σεπτεμβρίου 2020

Η Καθετή επισκέφθηκε τον χώρο του συλλόγου «Πολιτιστική Κίνηση Τροιζήνας» στο Δημοτικό Κατάστημα Τροιζήνας.

11 Αυγούστου 2020

Το καλοκαίρι στον Πόρο, έχοντας αλλάξει πολύ από κάποιες απόψεις, έχει μείνει ίδιο από πολλές άλλες. Και ο Πόρος θα είναι εδώ για να σου το προσφέρει ξανά και ξανά και ξανά. Για να συνεχίσουν οι αναμνήσεις μας να μοσχοβολάνε πεύκο και λεμονανθό.

22 Ιουλίου 2020

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων από το 2013 διοργανώνει κάθε χρόνο επικοινωνιακές δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές του Πόρου και της Τροιζηνίας-Μεθάνων. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Διακοπές στο Μουσείο» πραγματοποιείται και το εικαστικό εργαστήρι «Με τον τρόπο του…».

18 Ιουνίου 2020

Η γκαλερί CITRONNE και αυτό το καλοκαίρι ανοίγει τις πόρτες της και σας υποδέχεται στον Πόρο. Η ιστορικός τέχνης και ιδιοκτήτρια της γκαλερί Τατιάνα Σπινάρη-Πολλάλη φέτος επέλεξε να δημιουργήσει μια συνέχεια με την έκθεση «Inner Space», που παρουσιάζει στην γκαλερί της Πατριάρχου Ιωακείμ.
Παράλληλα, συνεργάζεται για όγδοη συνεχή χρονιά με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πόρου. Συνεπιμελείται την έκθεση του Κωνσταντίνου Ξενάκη.

fish farms
31 Μαΐου 2023

Ντοκιμαντέρ για τις Ιχθυοκαλλιέργειες βιομηχανικής κλίμακας που παρουσιάζουν τις παγκόσμιες επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία μας.