Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

tech-donation

Δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού στη σχολική κοινότητα

Η ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχουμε στα παιδιά μας εξαρτάται τόσο από το έμψυχο δυναμικό των σχολείων όσο και από τις υποδομές και τον εξοπλισμό τους. Οι υποδομές και ο εξοπλισμός είναι σημαντικοί παράγοντες στις μαθησιακές διαδικασίες διότι συμβάλλουν υποστηρικτικά στη μετουσίωση της παιδαγωγικής θεωρίας σε πράξη, καθώς επηρεάζουν ταυτόχρονα μαθητές και εκπαιδευτικούς. Συνεπώς, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητα του εκπαιδευτικού έργου. Η Καθετή, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία αυτών των παραγόντων, θέλησε να συμβάλει με δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού στη σχολική κοινότητα και συγκεκριμένα στα σχολεία όλων των βαθμίδων και στα ΚΔΑΠ της περιοχής μας.

Η διαδικασία

Ξεκινήσαμε με την αποστολή ερωτηματολογίων σε σχολεία της περιοχής μέσω των υπεύθυνων για τις σχολικές μονάδες Δήμου Πόρου Χρήστο Λίτσα και Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων Σωτήρη Σούχλα. Τα ερωτηματολόγια μας βοήθησαν να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για τις τάξεις και τον αριθμό των παιδιών που εξυπηρετούνται, καθώς και τα σχετικά με την εκπαίδευση τεχνολογίας μαθήματα που προσφέρουν τα σχολεία. Επιπρόσθετα, συγκεντρώσαμε πληροφορίες για τις υπόλοιπες εργασίες που γίνονται στους υπολογιστές του κάθε σχολείου, αλλά και τις ελλείψεις που υπάρχουν.

Η προσφορά μας

Αφού διερευνήθηκαν οι ανάγκες, προχωρήσαμε, σε συνεργασία με την τοπική εταιρεία Level Up, στη δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού στον Παιδικό Σταθμό Πόρου, στα Νηπιαγωγεία Πόρου, Γαλατά, Τροιζήνας και Καρατζά, στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόρου, στο Δημοτικό Σχολείο Καρατζά, στα Γυμνάσια Πόρου και Γαλατά, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Μεθάνων, στο Λύκειο Πόρου και στο ΚΔΑΠ Πόρου, που ήταν τα σχολεία που ανταποκρίθηκαν στην προσφορά μας. Συνολικά προσφέραμε 14 σταθερούς υπολογιστές με περιφερειακά (οθόνη, ποντίκι), επτά φορητούς υπολογιστές, δύο τάμπλετ και τρεις προβολείς.

Επιπρόσθετα, επικοινωνήσαμε με τον φορέα Δεσμός προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα χορηγίας επιπλέον εξοπλισμού. Ο Δεσμός λειτουργεί ως διαμεσολαβητής μεταξύ χορηγών και κοινωφελών σκοπών.

Η αναγνώριση

Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Τροιζήνας Νίκη Παπαδοπούλου αναφέρει: «Αυτή η σχολική χρονιά δε θα μπορούσε να κλείσει με καλύτερο τρόπο από αυτή σας τη δωρεά, αλλά και φυσικά να ξεκινήσει η επόμενη με τα καλύτερα δυνατά μέσα και εφόδια που απαιτούνται για ένα σύγχρονο και δημιουργικό εκπαιδευτικό έργο για τους εκπαιδευτικούς τους σχολείου μας και μια δημιουργική και αποτελεσματική μάθηση για τους μαθητές μας, σε μια περίοδο πολλών απαιτήσεων και προκλήσεων αλλά και δυσκολιών».

Από το Γυμνάσιο-Λύκειο Μεθάνων: «Για την ευγενική σας δωρεά στο σχολείο μας τεχνολογικού υλικού και τη συμβολή σας στην καλλιέργεια των γνώσεων των μαθητών μας, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες».

Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Γαλατά Αναστασία Τσάκωνα αναφέρει: «Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη δωρεά στη σχολική μας μονάδα, καθώς, έχοντας προχωρήσει στην ένταξη των ψηφιακών τεχνολογιών στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία, ο παραπάνω τεχνολογικός εξοπλισμός θα βοηθήσει τους μαθητές στην ενίσχυση των ψηφιακών τους δυνατοτήτων, όντας μελλοντικοί πολίτες μιας ψηφιακής κοινότητας».

Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Πόρου Ειρήνη Κουλούρη αναφέρει: «Σας ευχαριστούμε που είστε αρωγοί στο εκπαιδευτικό μας έργο εμπράκτως για την παροχή της βέλτιστης εκπαίδευσης τους μικρούς μας μαθητές».

Ο διευθυντής του Λυκείου Πόρου Γεώργιος Κούνιος αναφέρει: «Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μας για τη σημαντική αυτή πράξη γενναιοδωρίας και αλληλεγγύης προς τη σχολική μας μονάδα. Η προσφορά σας θα βελτιώσει το εκπαιδευτικό μας έργο ενισχύοντας αποτελεσματικά τη μαθησιακή διαδικασία. Σας εύχομαι να έχετε πάντα τη δυνατότητα να συνδράμετε ανιδιοτελώς το κοινωνικό σύνολο».

Η Καθετή με τις δράσεις της υποστηρίζει τους μαθητές και τις μαθήτριες που προετοιμάζονται για τη μελλοντική τους ζωή. Στηρίζει και ενισχύει την ποιοτική εκπαίδευση με σεμινάρια προς εκπαιδευτικούς, καθώς και με σεμινάρια προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, όπως Ψηφιακού Μάρκετινγκ, Ήπιων Δεξιοτήτων, Δημόσιου Λόγου, Ασφάλειας στο Διαδίκτυο. Προσφέρει επίσης μαθήματα ελληνικών σε παιδιά μεταναστών για την καλύτερη ένταξή τους στη σχολική κοινότητα.

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

free-membership
Προηγουμενο Αρθρο
Δωρεάν κάρτα μέλους σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/-ριες
24 Αυγούστου 2022
small-buddies
Επομενο Αρθρο
Το δίκτυο Small Buddies
25 Αυγούστου 2022

Πρόσφατα Νέα

29 Σεπτεμβρίου 2023

Ο αθλητισμός είναι μια δραστηριότητα που γυμνάζει εξίσου σώμα και μυαλό. Μέσω του αθλητισμού, η νεολαία μας μαθαίνει νέες δεξιότητες και κοινωνικοποιείται, δημιουργώντας φιλίες και συνεργασίες, μέσα σε ένα υγιώς ανταγωνιστικό περιβάλλον.

29 Αυγούστου 2023

Μια αναδρομή στο Poros Arts Festival 2023. Φέτος το καλοκαίρι, το Poros Arts Festival ξεχύθηκε σε καθε σημείο του νησιού μας.

Resources about fish farms featured image
29 Ιουλίου 2023

Ένα καινοτόμο πληροφοριακό εργαλείο με συγκεντρωμένα στοιχεία, έρευνες, βίντεο και αρθρογραφία για τις ιχθυοκαλλιέργειες.

24 Ιουλίου 2023

Ψαρεύοντας για κέρδη: Εταιρεία υδατοκαλλιέργειας συναντά αντίσταση από τοπικές κοινότητες σε Ελλάδα και Ισπανία.

27 Ιουνίου 2023

Ένα πρωτοποριακό ψηφιακό ημερολόγιο τοπικών εκδηλώσεων για τον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα, που περιλαμβάνει τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της περιοχής, σε ελληνικά και αγγλικά.

01 Ιουνίου 2023

Πολλές χώρες έχουν ήδη απαγορεύσει τις ιχθυοκαλλιέργειες βιομηχανικής κλίμακας σε ανοιχτούς θαλάσσιους κλωβούς, όπως αυτούς στον Πόρο.

winetasting-featured-image
27 Απριλίου 2023

Οι δρόμοι του κρασιού στην περιοχή μας υπάρχουν από την αρχαιότητα. Στις μέρες μας, το κρασί παραμένει ένα δημοφιλές ποτό και ένα σημαντικό γεωργικό προϊόν.

poros trails
26 Απριλίου 2023

Τα μονοπάτια του Πόρου μάς φέρνουν σε επαφή με το πευκοδάσος και το ανέγγιχτο φυσικό περιβάλλον του νησιού.

performing arts
02 Δεκεμβρίου 2022

Το δημιουργικό έργο των κατοίκων της περιοχής είναι η ταυτότητά μας. Ας πάρουμε λοιπόν μια γεύση από τις τοπικές παραστατικές τέχνες.

kyouka
03 Νοεμβρίου 2022

Η «ΚΙΟΥΚΑ» είναι μια σύγχρονη ιστορία ζωής, που περιγράφει το ταξίδι μιας οικογένειας στον Πόρο για τις καλοκαιρινές της διακοπές.

sundesmos-troizinioi
28 Φεβρουαρίου 2022

Ο Σύνδεσμος των Εν Αθήναις και Πειραιεί Τροιζηνίων ιδρύθηκε το 1895 με έδρα τον Πειραιά και έχει πολλές εκδηλώσεις στο ενεργητικό του.

agios dimitrios
26 Ιανουαρίου 2022

Το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου στα Μέθανα χτίστηκε ακριβώς στο χείλος της λάβας περί τα τέλη του 13ου ή αρχές 14ου αιώνα και κρύβει πολλά μυστήρια. 

sillogos poriotissa
25 Ιανουαρίου 2022

Η ποικιλία των εθίμων αντικατοπτρίζει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα κάθε μικρής κοινωνίας και συνθέτει μια μεγαλύτερη, πολύχρωμη, πολυδύναμη εικόνα, αυτή του πολιτισμού.

oi-filoi-tis-paradosis
23 Δεκεμβρίου 2021

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατά «Οι Φίλοι της Παράδοσης» ιδρύθηκε με σκοπό την προβολή της περιοχής, τη διατήρηση της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου. 

volunteering
25 Οκτωβρίου 2021

Ο εθελοντισμός είναι συμπόνια και φροντίδα. Δημιουργεί φιλίες και μας βοηθάει να πετύχουμε πολύπλευρη προσωπική ανάπτυξη. 

olive tree
01 Οκτωβρίου 2021

Ζούμε σε μια περιοχή που μπορεί να χαρακτηριστεί ως γη της ελιάς. Μια περιοχή με βραβεία και παράδοση στην παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδου.

Hiking trails of Poros, Troizhnia and Methana
28 Μαΐου 2021

Οι πεζοπορικές διαδρομές στον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα ξετυλίγονται σε έναν τόπο με ιδιαίτερη γεωγραφία και ποικιλία τοπίου.

27 Απριλίου 2021

Η περιοχή μας, με το ειδυλλιακό τοπίο της, την παράδοση στην αλιεία και τον τουρισμό, προσφέρεται για αλιευτικό τουρισμό.

feature image Voluntary Fire Unit of Poros
24 Μαρτίου 2021

Ο αλτρουϊσμός αυτών των ανθρώπων διαφυλάσσει το δικαίωμα όλων μας να ζούμε πιο ασφαλείς.

22 Ιανουαρίου 2021

Οι χειροποίητες δημιουργίες συνδυάζουν τη γνώση και τις παραδοσιακές τεχνικές με τη σύγχρονη αισθητική για να παράγουν λειτουργικά, χρηστικά προϊόντα και να εξυπηρετήσουν πρακτικές ανάγκες. Οι τοπικοί τεχνίτες/-ριες έχουν μια αμφίδρομη σχέση με την περιοχή στην οποία ζουν.

21 Δεκεμβρίου 2020

Ο αειφόρος τουρισμός, ένας τουρισμός που σέβεται τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, είναι ιδανικός για αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Αυτό πρεσβεύει η Ec(h)o, η ομάδα των τοπικών συνεργατών του Project Resound, ενός οργανισμού social design, ο οποίος χρησιμοποιεί τις δημιουργικές του ικανότητες για να φέρει θετική αλλαγή στον κόσμο.

24 Νοεμβρίου 2020

Yπάρχει ωραιότερο δώρο από ένα βιβλίο; Η Καθετή συγκέντρωσε σε ένα άρθρο όσα βιβλία με τοπικό άρωμα μπόρεσε να ανακαλύψει και σας τα παρουσιάζει.

29 Οκτωβρίου 2020

Οι άνθρωποι, λένε, μοιάζουν με τον τόπο τους. Για να ανακαλύψουμε την τοπική περιοχή, τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητές της, ο καταλληλότερος τρόπος είναι μέσα από ένα γαστρονομικό ταξίδι. Τα τοπικά προϊόντα και οι τοπικοί παραγωγοί θα μας φανερώσουν θησαυρούς που θα μας εκπλήξουν, δίνοντάς μας μια γεύση από τη γοητεία αυτής της γωνιάς του Σαρωνικού.

30 Σεπτεμβρίου 2020

Η Καθετή επισκέφθηκε τον χώρο του συλλόγου «Πολιτιστική Κίνηση Τροιζήνας» στο Δημοτικό Κατάστημα Τροιζήνας.

10 Μαΐου 2024

Το συνέδριο Seas of Change υποδέχθηκε στον Πόρο 80 εκπροσώπους από περισσότερους από 50 οργανισμούς σε 14 χώρες και 4 ηπείρους.

10 Μαΐου 2024

Το «Katheti Summer Arts 2024» είναι μια γιορτή για τον πολιτισμό και την καλλιτεχνική έκφραση. Από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο, ο Πόρος γεμίζει με καλλιτεχνικά δρώμενα!

Korfos fish farm
10 Μαΐου 2024

Ντοκιμαντέρ για τις Ιχθυοκαλλιέργειες βιομηχανικής κλίμακας που παρουσιάζουν τις παγκόσμιες επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία μας.