Επαγγελματικές δεξιότητες / Work skills

Επαγγελματικές Δεξιότητες

Ένας βασικός στόχος της Καθετής είναι να υποστηρίζει τους νέους στην προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη και στην επιλογή της σταδιοδρομίας τους. Επίσης, θεωρεί πολύ σημαντικό να προσφέρει εργαλεία, δεξιότητες και έμπνευση στους ντόπιους επαγγελματίες. Για το λόγο αυτό, σχεδιάζει μια σειρά εργαστηρίων με θέμα «Επαγγελματικές Δεξιότητες». Πιστοποιημένα τεστ προσωπικότητας και συμβουλευτική για επιλογή καριέρας, σεμινάρια, εμπειρίες επιτυχημένων επαγγελματιών.

Πιο συγκεκριμένα:

Επαγγελματικός προσανατολισμός

Σε συνεργασία με την EvCareer, η Καθετή προσφέρει μια συμβουλευτική διαδικασία που στηρίζεται στη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων. Ως στόχο έχει να βοηθήσει τους εφήβους να διαμορφώσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον εαυτό τους. Αυτό θα τους επιτρέψει να επιλέξουν την κατάλληλη για εκείνους σπουδαστική και μετέπειτα επαγγελματική κατεύθυνση.

Τα εργαλεία (τεστ και ερωτηματολόγια) που χρησιμοποιούνται, στοχεύουν στη διερεύνηση των επαγγελματικών ενδιαφερόντων, της προσωπικότητας, των αξιών και των ικανοτήτων των εφήβων. Αξιοποιώντας τις παραπάνω πληροφορίες, τα παιδιά ενισχύουν την αυτογνωσία τους και είναι σε θέση να λάβουν περισσότερο συνειδητές αποφάσεις σχετικά με το επαγγελματικό τους μέλλον.

Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός απευθύνεται σε έφηβους/μαθητές 14 έως 18 ετών, οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο της διερεύνησης για την επιλογή της κατάλληλης μεταλυκειακής εκπαίδευσης.

Η Καθετή προσφέρει στους 10 πρώτους εφήβους που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον δωρεάν το τεστ προσωπικότητας, καθώς και τη συμβουλευτική συνάντηση μετά το πέρας του τεστ. Μετά τους πρώτους 10, το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού θα διατίθεται σε μειωμένη τιμή. Η συμβουλευτική συνάντηση από εκπαιδευμένη συνεργάτιδα θα παραμείνει δωρεάν για όλους τους εφήβους.

«Διάλεξε ένα επάγγελμα που σου αρέσει και δεν θα ξαναχρειαστεί να δουλέψεις στη ζωή σου».

Κομφούκιος

Masterclass

Η Καθετή στηρίζει τους επαγγελματίες της τοπικής περιοχής και όσους ενδιαφέρονται να εξελιχθούν πάνω στο αντικείμενό τους. Το MasterClass είναι μια εκπαιδευτική πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να μάθουν από τους καλύτερους στο είδος τους επαγγελματίες. Μια μεγάλη συλλογή από δεξιότητες και γνώσεις που αποκτούνται με εμπειρία ετών μεταφέρεται σε κινηματογραφικά βίντεο και είναι διαθέσιμα δωρεάν σε εσάς.

Η Καθετή προμηθεύτηκε μια ετήσια συνδρομή στην επαγγελματική-εκπαιδευτική πλατφόρμα MasterClass και σας την παρουσιάζει δωρεάν στον χώρο της στον Γαλατά. Τα βίντεο θα προβάλλονται στα αγγλικά, χωρίς υπότιτλους.

Μελλοντικά σχέδια

Σύντομα η Καθετή θα παρέχει δωρεάν δια ζώσης συνεδρίες business, career και life coaching με διαπιστευμένη coach. Το coaching είναι η συνεργασία μεταξύ coach και coachee σε μια δημιουργική διαδικασία που προκαλεί σκέψη και εμπνέει τον coachee να μεγιστοποιήσει το προσωπικό και το επαγγελματικό του δυναμικό.

Επίσης, στο προσεχές διάστημα η Καθετή θα προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής το διαδικτυακό σεμινάριο Strategic Career Webinar. Το σεμινάριο αυτό είναι έργο της διεθνώς αναγνωρισμένης ειδικού σε θέματα ηγεσίας Dr. Karyn. Αφορούν εφήβους, σπουδαστές ή ενήλικες που θέλουν να επιλέξουν ή να αλλάξουν σταδιοδρομία.

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νεότερα σε σχέση με τη σειρά «Επαγγελματικές Δεξιότητες» της Καθετής.

George-Fou-featured-image
Προηγουμενο Αρθρο
Ο Γιώργος Φούφας μάς μιλά
19 Φεβρουαριου 2020
Μένουμε σπίτι - We stay at home
Επομενο Αρθρο
Μένουμε στο σπίτι
13 Μαρτιου 2020

Πρόσφατα Νέα

Life-&-Career-featured-image
26 Μαρτιου 2020

Από τον Απρίλιο, η Καθετή εγκαινιάζει το «Ζωή και Καριέρα», ένα πρόγραμμα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης, επαγγελματικού προσανατολισμού και απόκτησης δεξιοτήτων. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος θα προσφέρονται συμβουλευτική καριέρας, συνεδρίες coaching και μια σειρά βίντεο προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Αυτό το πρόγραμμα είναι στο κέντρο της στόχευσης της Καθετής για βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής. […]

Fay-featured-image
26 Μαρτιου 2020

Η Φαίη Ορφανίδου, μέλος του Δ.Σ. και διευθύντρια της Καθετής, έχει πρώτο πτυχίο στις Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό και μεταπτυχιακά σε Κοινωνικές Επιστήμες και Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα. Επί 20 χρόνια εργαζόταν ως μεταφράστρια και υποτιτλίστρια από και προς τα αγγλικά, ισπανικά, ιταλικά και γερμανικά. Έχει επίσης εργαστεί στο πεδίο της κοινωνίας των πολιτών για […]

Online painting workshop katheti
24 Μαρτιου 2020

Η Καθετή προσαρμόζει το πρόγραμμά της ενόψει των νέων συνθηκών λόγω του Covid-19 και ξεκινά μια σειρά online προγραμμάτων. Τις τελευταίες εβδομάδες, εξαιτίας της διακοπής των μαθημάτων μας, γεννήθηκε η ανάγκη να βρούμε άλλους τρόπους για να συνεχιστεί το Εργαστήρι Ζωγραφικής με τη Μάρα Δημοπούλου. Δημιουργούμε λοιπόν ένα Δωρεάν Online Εργαστήρι Ζωγραφικής και δίνουμε ραντεβού […]