Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης / European Solidarity Corps

Η Καθετή σάς ταξιδεύει στο εξωτερικό

H Καθετή ανακοινώνει με χαρά πως πλέον είναι πιστοποιημένος φορέας του ευρωπαϊκού προγράμματος Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (ESC, πρώην EVS). Πλέον παρέχεται στους νέους της τοπικής περιοχής η δυνατότητα να συμμετέχουν σε εθελοντικά προγράμματα στο εξωτερικό στο πλαίσιο του Erasmus+. Η Καθετή σάς ταξιδεύει στο εξωτερικό μέσω του ESC. Ο σκοπός του ESC είναι να παρέχει στους νέους την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες αλληλεγγύης ανά την Ε.Ε.

Σχετικά με το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης

Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης είναι έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει στόχο την προώθηση του εθελοντισμού στους νέους πολίτες. Μεταξύ των κρατών μελών καλούνται όσοι νέοι επιθυμούν να λάβουν μέρος και να ταξιδεύσουν κυρίως εντός της Ε.Ε. με σκοπό την παροχή υποστήριξης υπό τη μορφή εθελοντισμού πάνω σε διάφορα θέματα. Επιπροσθέτως, αποστολή αποτελεί η εμπειρία και οι ευκαιρίες στους νέους που επιθυμούν να βοηθήσουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα έχει διάρκεια από 2 έως και 12 μήνες. Το ακριβές διάστημα διαμορφώνεται ανάλογα την συνεργασία που έχει υπογραφεί,  η οποία είναι διαφορετική σε κάθε περίπτωση.

Η υπηρεσία, μέσω της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης Νεολαίας, απαντά σε ερωτήσεις γύρω από τον εθελοντισμό στο ESC, σε 27 γλώσσες. Σε συνέχεια της συμφωνίας τους για εθελοντική προσφορά σε άλλη χώρα, οι συμμετέχοντες ενημερώνονται για τα καθήκοντά τους και λαμβάνουν κατάλληλη εκπαίδευση και γλωσσική υποστήριξη.

Μέρος στο ESC μπορούν να λάβουν νέοι πολίτες από την Ε.Ε. και επιπλέον συμβεβλημένες χώρες ηλικίας 18 έως 30 ετών. Οι εθελοντές που συμμετέχουν σε μια δράση δεν αμείβονται για την εργασία τους. Ωστόσο, ανάλογα με το πρόγραμμα, λαμβάνουν υποστήριξη για την κάλυψη εξόδων μετακίνησης, διαμονής, γευμάτων και ιατρικής ασφάλισης, καθώς και ένα μικρό χρηματικό ποσό για την κάλυψη των καθημερινών τους εξόδων.

Η Καθετή και το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης

Σύμφωνα με τις αρχές της, η Καθετή αποσκοπεί στην ενίσχυση της προσωπικής ανάπτυξης, των επαγγελματικών προοπτικών και της κοινωνικής συμπερίληψης των νέων. Με το ESC, επιδιώκει να συμβάλει στην αντιμετώπιση κοινωνικών και άλλων προκλήσεων μέσω του εθελοντισμού, τον οποίο προωθεί σε όλες τις δραστηριότητές της.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα επικοινωνήστε στο info@katheti.gr ή στο 2298043825 για να κανονίσουμε μια ενημερωτική συνάντηση.

Μάρα Δημοπούλου
Προηγουμενο Αρθρο
Η Μάρα Δημοπούλου μάς μιλά
23 Ιανουαριου 2020
George-Fou-featured-image
Επομενο Αρθρο
Ο Γιώργος Φούφας μάς μιλά
19 Φεβρουαριου 2020

Πρόσφατα Νέα

Αναζήτηση εργασίας / Job opportunities
20 Αυγούστου 2020

Το φθινόπωρο είναι μια εποχή κατεξοχήν συνυφασμένη με την αναζήτηση εργασίας, στα αστικά κέντρα ιδίως. Την ίδια εποχή που οι τουριστικές περιοχές ετοιμάζονται σιγά σιγά να ξεκουραστούν από τους τρελούς ρυθμούς του καλοκαιριού. Η φετινή χρονιά είναι πιο περίπλοκη. Η τουριστική περίοδος περιορίστηκε πολύ χρονικά και από άποψη εσόδων. Η αναζήτηση εργασίας για τη χειμερινή […]

20 Αυγούστου 2020

Δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά στην περιοχή για πάνω από τριάντα χρόνια, τα είκοσι τελευταία με τη ναυτιλία. Πιστεύω πως η ιδιωτική πρωτοβουλία συμβάλλει στην οικονομία των τοπικών κοινωνιών και μάλιστα, αν αυτή καινοτομεί, τότε μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην κοινωνία. Γι’ αυτό, το 2000, με τον σύζυγό μου, κατασκευάσαμε το πρώτο μας επιβατικό οχηματαγωγό, το ΚΥΡΙΑΚΗ, […]

Ecocars
20 Αυγούστου 2020

Το καλοκαίρι του 2020 είχαμε μια νέα, φιλική προς το περιβάλλον άφιξη στην περιοχή μας. Τα EcoCar στον Γαλατά! Η αλλαγή του κλίματος καλεί για δραστικές αλλαγές στις συνήθειές μας, με στόχο τη μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος. Η Darsinos Services και η Ρίτσα Δαρσινού, συνέντευξη της οποίας στην Καθετή μπορείτε να διαβάσετε εδώ, αναγνώρισαν […]