Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης / European Solidarity Corps

Η Καθετή σάς ταξιδεύει στο εξωτερικό

H Καθετή ανακοινώνει με χαρά πως πλέον είναι πιστοποιημένος φορέας του ευρωπαϊκού προγράμματος Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (ESC, πρώην EVS). Πλέον παρέχεται στους νέους της τοπικής περιοχής η δυνατότητα να συμμετέχουν σε εθελοντικά προγράμματα στο εξωτερικό στο πλαίσιο του Erasmus+. Η Καθετή σάς ταξιδεύει στο εξωτερικό μέσω του ESC. Ο σκοπός του ESC είναι να παρέχει στους νέους την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες αλληλεγγύης ανά την Ε.Ε.

Σχετικά με το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης

Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης είναι έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει στόχο την προώθηση του εθελοντισμού στους νέους πολίτες. Μεταξύ των κρατών μελών καλούνται όσοι νέοι επιθυμούν να λάβουν μέρος και να ταξιδεύσουν κυρίως εντός της Ε.Ε. με σκοπό την παροχή υποστήριξης υπό τη μορφή εθελοντισμού πάνω σε διάφορα θέματα. Επιπροσθέτως, αποστολή αποτελεί η εμπειρία και οι ευκαιρίες στους νέους που επιθυμούν να βοηθήσουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα έχει διάρκεια από 2 έως και 12 μήνες. Το ακριβές διάστημα διαμορφώνεται ανάλογα την συνεργασία που έχει υπογραφεί,  η οποία είναι διαφορετική σε κάθε περίπτωση.

Η υπηρεσία, μέσω της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης Νεολαίας, απαντά σε ερωτήσεις γύρω από τον εθελοντισμό στο ESC, σε 27 γλώσσες. Σε συνέχεια της συμφωνίας τους για εθελοντική προσφορά σε άλλη χώρα, οι συμμετέχοντες ενημερώνονται για τα καθήκοντά τους και λαμβάνουν κατάλληλη εκπαίδευση και γλωσσική υποστήριξη.

Μέρος στο ESC μπορούν να λάβουν νέοι πολίτες από την Ε.Ε. και επιπλέον συμβεβλημένες χώρες ηλικίας 18 έως 30 ετών. Οι εθελοντές που συμμετέχουν σε μια δράση δεν αμείβονται για την εργασία τους. Ωστόσο, ανάλογα με το πρόγραμμα, λαμβάνουν υποστήριξη για την κάλυψη εξόδων μετακίνησης, διαμονής, γευμάτων και ιατρικής ασφάλισης, καθώς και ένα μικρό χρηματικό ποσό για την κάλυψη των καθημερινών τους εξόδων.

Η Καθετή και το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης

Σύμφωνα με τις αρχές της, η Καθετή αποσκοπεί στην ενίσχυση της προσωπικής ανάπτυξης, των επαγγελματικών προοπτικών και της κοινωνικής συμπερίληψης των νέων. Με το ESC, επιδιώκει να συμβάλει στην αντιμετώπιση κοινωνικών και άλλων προκλήσεων μέσω του εθελοντισμού, τον οποίο προωθεί σε όλες τις δραστηριότητές της.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα επικοινωνήστε στο info@katheti.gr ή στο 2298043825 για να κανονίσουμε μια ενημερωτική συνάντηση.

Μάρα Δημοπούλου
Προηγουμενο Αρθρο
Η Μάρα Δημοπούλου μάς μιλά
23 Ιανουαριου 2020
George-Fou-featured-image
Επομενο Αρθρο
Ο Γιώργος Φούφας μάς μιλά
19 Φεβρουαριου 2020

Πρόσφατα Νέα

22 Ιανουαριου 2021

Ο Μιλτιάδης Φιορέντζης, στη συνομιλία του με τη Φαίη Ορφανίδου, εκφράζει τις απόψεις του για την εποχή που ζούμε, για το θέατρο και για το coaching.

22 Ιανουαριου 2021

Οι χειροποίητες δημιουργίες συνδυάζουν τη γνώση και τις παραδοσιακές τεχνικές με τη σύγχρονη αισθητική για να παράγουν λειτουργικά, χρηστικά προϊόντα και να εξυπηρετήσουν πρακτικές ανάγκες. Οι τοπικοί τεχνίτες/-ριες έχουν μια αμφίδρομη σχέση με την περιοχή στην οποία ζουν.

21 Δεκεμβριου 2020

Ο αειφόρος τουρισμός, ένας τουρισμός που σέβεται τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, είναι ιδανικός για αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Αυτό πρεσβεύει η Ec(h)o, η ομάδα των τοπικών συνεργατών του Project Resound, ενός οργανισμού social design, ο οποίος χρησιμοποιεί τις δημιουργικές του ικανότητες για να φέρει θετική αλλαγή στον κόσμο.