Αρχείο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2021

Ειρηνική επίλυση διαφορών με Σχολική Διαμεσολάβηση – 4

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Καθετή στηρίζει την Ομάδα Σχολικής Διαμεσολάβησης του Γυμνασίου Γαλατά με συντονίστρια την εκπαιδευτικό Μαρία Πατεράκη, με το σεμινάριο “Ειρηνική επίλυση διαφορών με Σχολική Διαμεσολάβηση-4”. Από τον Ιανουάριο, θα φιλοξενεί τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση της ομάδας, αρχικά από Zoom, και μόλις επιτρέψουν οι συνθήκες δια ζώσης, στον χώρο της Καθετής, στον Γαλατά.

2021

Συμβουλευτική για άτομα σε αναζήτηση εργασίας

Η νέα υπηρεσία «Συμβουλευτική για άτομα σε αναζήτηση εργασίας» της Καθετής στοχεύει να σας στηρίξει στην προσπάθεια σας να προβάλετε μια καλύτερη επαγγελματική εικόνα. Ο σύμβουλος καριέρας και πιστοποιημένος Επαγγελματίας Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων από το CIPD Βαγγέλης Ταρταράκης συνεργάζεται με την Καθετή για να μεταφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία του σε άτομα που θα ήθελαν να εξελίξουν τον τρόπο με τον οποίο αναζητούν εργασία.

2021

Ημερολόγιο 2021

Η Καθετή φέτος, θέλοντας να προωθήσει και να τιμήσει τους φωτογράφους της περιοχής, τύπωσε το δικό της Ημερολόγιο 2021, αφιερωμένο σε αυτούς. Δώδεκα καλλιτέχνες της περιοχής θα μας συντροφεύουν σε κάθε μήνα του 2021 και θα μας ταξιδεύουν στις μαγικές τοποθεσίες του Πόρου, της Τροιζηνίας και των Μεθάνων.

Δεκέμβριος 2020

Διαδικτυακό σεμινάριο Ψηφιακού Μάρκετινγκ

Σας ενδιαφέρει επαγγελματικά ο κόσμος της ψηφιακής επικοινωνίας αλλά έχετε απορίες που δεν ξέρετε πώς να λύσετε; Θα θέλατε να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες που σας δίνει η ψηφιακή τεχνολογία και το διαδίκτυο αλλά δεν ξέρετε πώς; Νιώθετε ότι η επιχείρησή σας θα ήταν πιο ανταγωνιστική αν χρησιμοποιούσε καλύτερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Η Καθετή, ακούγοντας […]

Νοέμβριος 2020-Μάιος 2021

Εργαστήρι Ζωγραφικής 2020-2021

Ζωγραφίζουμε μαζί στην Καθετή και φέτος! Από τον Νοέμβριο ξεκινάνε δίωρα μαθήματα ζωγραφικής και σχεδίου στον χώρο της Καθετής, στον Γαλατά, από τη ζωγράφο Μάρα Δημοπούλου.

Σχολική χρονιά 2020-2021

Μαθήματα ελληνικών 2020-2021

Συνεχίζονται και φέτος τα δωρεάν μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες και σε παιδιά μεταναστών. Τα μαθήματα απευθύνονται σε άτομα που δε μιλούν την ελληνική γλώσσα και διαθέτουν περιορισμένα οικονομικά μέσα.

Οκτώβριος 2020-Μάιος 2021

Θεατρική καταγραφή Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων

Από τον Οκτώβριο του 2020 κάτι μαγικό συμβαίνει κάθε βδομάδα στην Καθετή. Μια παρέα συγκεντρώνεται και επί δύο ώρες μαθαίνει, παίζει, αυτοσχεδιάζει και δημιουργεί με βάση υλικό για την τοπική περιοχή. Όλο τον υπόλοιπο καιρό συγκεντρώνει ιστορίες, αφηγήσεις, πηγές όλων των ειδών, ερευνώντας την ιστορία, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του τόπου μας.

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020

Διαδικτυακό σεμινάριο Στρατηγικής Σταδιοδρομίας

Στις 20 Αυγούστου του 2020, οι νέοι/-ες της περιοχής είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν ένα εξαιρετικό διαδικτυακό σεμινάριο Στρατηγικής Σταδιοδρομίας με την Dr. Karyn Gordon.

1.09.2020

Κλήρωση Βιβλίων

Η Βιβλιοθήκη της Καθετής είναι πλέον και δανειστική. Η Καθετή εγκαινιάζει τη δανειστική της βιβλιοθήκη προσκαλώντας σας να εγγραφείτε ως μέλη της και δίνοντάς σας τα πιο όμορφα δώρα, βιβλία! Εγγραφείτε, δανειστείτε, διαβάστε και μπείτε στην κλήρωση βιβλίων μας.

15.6.2020-30.9.2020

Έκθεση Ζωγραφικής «Έξοδος»

Η Καθετή βάζει τα καλοκαιρινά της, στολίζει με χρώμα τους τοίχους της και σας προσκαλεί στην έκθεση ζωγραφικής “Έξοδος / Exodus”. Μια έκθεση με τα έργα των μαθητών/-ριών του Εργαστηρίου Ζωγραφικής. Η έκθεση θα παραμείνει μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Μέντορες της περιοχής

Στην πρώτη ενότητα του «Μέντορινγκ στην Καθετή» βρίσκονται οι μέντορες της περιοχής. Δίνουμε βήμα σε ντόπιους επαγγελματίες για να μοιραστούν την εμπειρία τους με τους νέους και τις νέες της περιοχής.

Από 21 Απριλίου 2020

Επαγγελματικός προσανατολισμός

Η Καθετή προσφέρει σε εφήβους/-ες 14-18 ετών των περιοχών Τροιζηνίας-Μεθάνων και Πόρου σύγχρονες μεθόδους επαγγελματικού προσανατολισμού, στο πλαίσιο του προγράμματός της «Ζωή & Καριέρα».

14-22 Απριλίου 2020

Creating Compassionate Cultures

Η Καθετή αναζητά τρεις ενθουσιώδεις, έμπειρους και δυναμικούς συμμετέχοντες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Creating Compassionate Cultures» του Erasmus+.

Μάρτιος-Μάιος 2020

Online Εργαστήρι Ζωγραφικής – Οδηγός Μαθημάτων

Δωρεάν Online Εργαστήρι Ζωγραφικής. Τα μαθήματα που είναι αναρτημένα είναι προσβάσιμα σε όλους σε μορφή PDF και βίντεο.

8 Μαρτίου 2020

Μαθήματα Αυτοάμυνας

Από τις 8 Μαρτίου, στον χώρο της Καθετής, στον Γαλατά, ξεκινάνε Μαθήματα Αυτοάμυνας. Θα γίνονται κάθε δεύτερη Κυριακή του μήνα, από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ., σε συνεργασία με τον δάσκαλο kung fu Γιώργο Φούφα.

Σάββατο, 7 Μαρτίου 2020

Ινδική Βραδιά

Ένα ταξίδι στις κουλτούρες του κόσμου ξεκίνησε στην Καθετή. Το Σάββατο 7 Μαρτίου, 6-9 μ.μ., η Καθετή έρίξε πετονιά στην Ινδία. Μια Ινδική Βραδιά, αφιερωμένη στην κουζίνα, τη μουσική και την ιστορία της.

Φεβρουάριος-Μάιος 2020

Εργαστήρι Ζωγραφικής 2019-2020

Ζωγραφίζουμε μαζί στην Καθετή! Από τον Φεβρουάριο ξεκινάνε δίωρα μαθήματα ζωγραφικής και σχεδίου στον χώρο της Καθετής, στον Γαλατά, από τη ζωγράφο Μάρα Δημοπούλου.

Φεβρουάριος 2020-

Coaching στην Καθετή

Από τον Φεβρουάριο του 2020, η Καθετή, μέσω της coach Φαίης Ορφανίδου, προσφέρει συνεδρίες Business και Life Coaching στην Καθετή και απευθύνεται σε κατοίκους της περιοχής. Οι συνεδρίες coaching εντάσσονται στο πρόγραμμα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης «Ζωή & Καριέρα», που περιλαμβάνει επίσης Επαγγελματικό Προσανατολισμό και Μέντορινγκ.

Δανειστική Βιβλιοθήκη-Αναγνωστήριο της Καθετής

Η Δανειστική Βιβλιοθήκη-Αναγνωστήριο της Καθετής σάς περιμένει με κλασική λογοτεχνία για ενήλικες, εφήβους, παιδιά και μη ελληνόφωνους βιβλιοφάγους. Ως μέλος της Καθετής, μπορείτε να απολαμβάνετε ένα μεγάλο μέρος των βιβλίων της βιβλιοθήκης μας στον όμορφο χώρο μας, αλλά και στο σπίτι σας, στον καφέ ή όπου αλλού προτιμάτε.

16 & 17 Νοεμβρίου 2019

Ειρηνική επίλυση διαφορών με Σχολική Διαμεσολάβηση – 3

Το Σάββατο 16/11 και την Κυριακή 17/11, η Καθετή φιλοξένησε τη μέλλουσα Ομάδα Σχολικής Διαμεσολάβησης από το Γυμνάσιο Γαλατά. Η διαμεσολάβηση είναι μία διαδικασία ειρηνικής επίλυσης των συγκρούσεων/διαφορών. Η διαμεσολάβηση στο χώρο του σχολείου συμβάλλει στην δημιουργία κλίματος επικοινωνίας και συνεργασίας και συνακόλουθα στην πρόληψη της ενδοσχολικής βίας κάθε μορφής, με στόχο ένα πιο ειρηνικό σχολείο. Την περασμένη σχολική χρονιά, […]

Νοέμβριος 2019-Μάιος 2020

Ομάδα Προβολών – Κάθε μήνα διαφορετική θεματική

Δωρεάν προβολές κινηματογραφικών ταινιών ή ντοκιμαντέρ.

19 & 20 Οκτωβρίου 2019

Διήμερο Φιλοσοφίας και Κινηματογράφου

Ατομική ελευθερία και κοινωνικό καλό

16 Οκτωβρίου 2019

Σετ εργαλείων για τη διδασκαλία ξένων γλωσσών

Στο πλαίσιο του “Σχολείου των Εκπαιδευτικών”

Σχολική χρονιά 2019-2020

Μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες 2019-2020

Με τη βοήθεια των εθελοντριών μας, συνεχίζονται και φέτος τα δωρεάν μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες και σε παιδιά μεταναστών. Τα μαθήματα απευθύνονται σε άτομα που δε μιλούν την ελληνική γλώσσα και διαθέτουν περιορισμένα οικονομικά μέσα. Η Καθετή δίνει την ευκαιρία σε μαθητές όλων των ηλικιών, από διαφορετικές χώρες (Ινδία και Βενεζουέλα μέχρι τώρα) και διαφορετικά […]

Σχολική χρονιά 2019-2020

Μαθήματα προγραμματισμού στην Καθετή

Για δεύτερη χρονιά συνεχίζονται τα δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών για μαθητές των σχολείων της περιοχής στην Καθετή. Τα μαθήματα είναι εβδομαδιαία, έχουν διάρκεια μία ώρα και παραδίδονται εθελοντικά από την καθηγήτρια πληροφορικής του Γυμνασίου Γαλατά Μαρία Πατεράκη. Οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, η επέκταση της επιστήμης της Πληροφορικής σε διάφορους τομείς της επαγγελματικής και καθημερινής […]

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019

Από την Ιδέα στην Πράξη

Ένα διαδραστικό εργαστήρι με αφορμή την παράσταση Lemon.

13 Ιουλίου έως 31 Οκτωβρίου 2019

Έκθεση φωτογραφίας: Ταβέρνα “Σωτήρης”

Μία φωτογραφική καταγραφή της ιστορικής ταβέρνας του Σωτήρη Κερρά.

22 και 24 Μαΐου 2019

Σεμινάριο για τη Μη-Τυπική Μάθηση στο Ναύπλιο

Μαθαίνουμε πώς να κάνουμε το μάθημά μας διαδραστικό και διασκεδαστικό.

Σάββατο, 18 Μαΐου 2019

Κυκλαδούπολη

Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που σχεδιάστηκε από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με την WWF Ελλάς.

Απρίλιος-Μάιος 2019

Το Γυροσκόπιο στον Πόρο

Εργαστήριο προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης για εφήβους και έφηβες.

27 Μαρτίου 2019

Θεματική Εβδομάδα: Άξονας Εθισμοί

Παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού για τη Θεματική Εβδομάδα.

16 & 17 Μαρτίου και 13 & 14 Απριλίου 2019

Ειρηνική επίλυση διαφορών με Σχολική Διαμεσολάβηση

Μαθαίνουμε πώς να επιλύουμε τις διαφορές μας ειρηνικά, χωρίς συγκρούσεις.

1, 3 και 15 Μαρτίου 2019

Μη-Τυπική Μάθηση: Κάνω το μάθημά μου διαδραστικό

Μαθαίνουμε πώς να κάνουμε το μάθημά μας διαδραστικό και διασκεδαστικό.

27 Φεβρουαρίου 2019

Θεματική Εβδομάδα: Άξονας Έμφυλες Ταυτότητες

Παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού για τη Θεματική Εβδομάδα.

16 και 23 Ιανουαρίου 2019

Συμπεριληπτική εκπαίδευση για όλα τα φύλα: Σπάμε τα έμφυλα στερεότυπα

Μαθαίνουμε έννοιες όπως βιολογικό/κοινωνικό φύλο, ταυτότητα φύλου, κλπ. και κάνουμε την τάξη μας συμπεριληπτική.

12 Δεκεμβρίου 2018

Προσωπικές αξίες: Η προσωπική μας πυξίδα

Ένα σεμινάριο για τις αξίες που μας καθοδηγούν στη ζωή.

8 Δεκεμβρίου 2018

Πρόληψη & αντιμετώπιση κρυολογημάτων με τις δικές μας δυνάμεις

Μαθαίνουμε πώς να αντιμετωπίζουμε ένα κρυολόγημα με εναλλακτικούς τρόπους.

Δεκέμβριος 2018-Μάιος 2019

Ομάδα Ανάγνωσης

Ομάδα Ανάγνωσης για όσους και όσες αγαπούν το βιβλίο.

24 Νοεμβρίου 2018

Πολιτισμικό σοκ & διαπολιτισμική επικοινωνία: Προσαρμοζόμαστε παντού και πάντα

Μαθαίνουμε τι είναι η διαπολιτισμική επικοινωνία και το πολιτισμικό σοκ και πώς να το αντιμετωπίζουμε.

Νοέμβριος 2018-Ιανουάριος 2019

Το Γυροσκόπιο στον Γαλατά

Εργαστήριο προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης για εφήβους και έφηβες.

Κάθε Κυριακή

Synthesis & Anasynthesis: Ακούμε μουσική, γράφουμε μουσική!

Ομαδικό μουσικό εργαστήρι για αρχάριους, σε τρία βήματα: ακρόαση, ανάλυση-συζήτηση και σύνθεση.

Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018

Το σώμα ως μουσικό όργανο

Ένα σεμινάριο για το πώς να χρησιμοποιούμε τη φωνή μας ως εργαλείο.

1-7 Οκτωβρίου 2018

Crash Smallville

Πόρος-Τροιζηνία-Μέθανα
Λέμε τις ιστορίες μας, φτιάχνουμε το θέατρό μας

Σχολική χρονιά 2018-2019

Δωρεάν μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες 2018-2019

Δωρεάν μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες από εθελοντές.

Μένουμε στο σπίτι

Στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον νέο κοροναϊό Covid-19, περιορίζουμε τις μετακινήσεις και κρατάμε τους φίλους και τους συγγενείς μας ασφαλείς μένοντας σπίτι. Ωστόσο, μπορούμε να φανούμε εφευρετικοί και να κάνουμε αυτήν τη συγκατοίκηση πιο «ανώδυνη». Σε αυτό το άρθρο-οδηγό επιβίωσης μέσα στο σπίτι, σκεφτήκαμε, ψάξαμε και συλλέξαμε λύσεις για πιο ευχάριστη, δημιουργική και εκπαιδευτική παραμονή στο σπίτι. Δραστηριότητες που προσφέρονται για τέτοιες στιγμές και απευθύνονται τόσο σε εσάς όσο και στα παιδιά ή τους εφήβους που έχετε στο σπίτι σας.