Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Φόρτωση Εκδηλώσεις
Πολιτισμoς

Poros Arts Festival – «Ο Γουόλτερ Μίττυ» και «Ο Πανηγυρικός» του Ι. Καμπανέλλη

24 Ιουνίου 23
Κτίριο Συγγρού, Πόρος, Αττική, 18020
24 Ιουνίου, 2023 | 9:00 μμ - 10:00 μμ

Είσοδος ελεύθερη

Καθετή: 2298043825, info@katheti.gr

Πολιτισμoς

Poros Arts Festival – «Ο Γουόλτερ Μίττυ» και «Ο Πανηγυρικός» του Ι. Καμπανέλλη

24 Ιουνίου 23

Τα δύο εξαιρετικά μονόπρακτα του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η μυστική ζωή του Γουόλτερ Μίττυ» (ελεύθερη διασκευή του ομώνυμου διηγήματος του Τζέιμς Θέρμπερ) και «Ο πανηγυρικός» παρουσιάζονται ενιαία, το Σάββατο 24 Ιουνίου στις 9 μ.μ., στο ανοιχτό θέατρο Συγγρού. σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Πολυχρονοπούλου και ερμηνεία του Δημήτρη Φραγκιόγλου. Η θεατρική παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Poros Arts Festival, τη διοργάνωση του οποίου, μαζί με τον Δήμο Πόρου, έχει αναλάβει φέτος η Καθετή. Σε όλες τις εκδηλώσεις του φετινού Poros Arts Festival θα συγκεντρώνονται χρήματα  για την στήριξη της εννιάχρονης Βαλέριας.

Ο Γουόλτερ Μίττυ έχει βρει έναν τρόπο να δραπετεύει από την ανούσια και βαρετή καθημερινότητά του, με το να γίνεται ο ήρωας των ονειροπολήσεών του. Η πραγματικότητα με τη φαντασία εμπλέκονται, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό σκηνικό παιχνίδι.

«Ο Πανηγυρικός» είναι μια πικρή κωμωδία. Ο δήμαρχος μιας μικρής επαρχιακής πόλης, την περίοδο της δικτατορίας, είναι διορισμένος και όχι εκλεγμένος. Την ημέρα, που θεωρούσε ως τη σημαντικότερη της ζωής του, οδηγείται σε αυτοκαταστροφική συμπεριφορά, στην κατάρρευση και τη γελοιοποίησή του.

Ένα έργο που, αν και αφορά μια συγκεκριμένη εποχή της σύγχρονης ιστορίας μας, παραμένει τραγικά επίκαιρο. Με βαθιά σαρκαστικό τρόπο, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης δημιουργεί άλλον ένα μοναδικό χαρακτήρα, σχολιάζοντας τις διαχρονικές ελληνικές παθογένειες.

Συντελεστές/-ριες:

Κείμενο: Ιάκωβος Καμπανέλλης

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου

Σκηνικά-Κοστούμια: Αγγελίνα Παγώνη

Πρωτότυπη μουσική: Μαρία Βουμβάκη

Κινησιολογία: Αναστασία Γεωργαλά

Σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Κερολάρη

Φωτογραφίες: Αγγελίνα Παγώνη

Trailer: Στέφανος Κοσμίδης

Ερμηνεία: Δημήτρης Φραγκιόγλου

Στην παράσταση ακούγεται η φωνή της Κατερίνας Πολυχρονοπούλου

Την παράσταση θα ανοίξει το χορωδιακό σύνολο της Καθετής με τραγούδια σε στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλλη από το «Παραμύθι χωρίς όνομα».

Η Καθετή με τις δράσεις της, όπως οι θεατρικές παραστάσεις «Ραφτάκος των λέξεων», «Πέρασμα», και η «Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό» στοχεύει να θέσει σε κίνηση τη δημιουργικότητα που ήδη υπάρχει στην κοινότητα της περιοχής, καθώς και να στηρίξει και να ενισχύσει την τοπική πολιτιστική έκφραση.

Σε όλες τις εκδηλώσεις του φετινού Poros Arts Festival θα συγκεντρώνονται χρήματα  για την στήριξη της εννιάχρονης Βαλέριας. Στηρίξτε τη Βαλέρια και την οικογένειά της.

Poros Arts Festival Media Sponsor, ERT

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής.

 

Χορηγοί 

 

Κατηγορίες

Συνδιοργανωτές

Υποστηρικτές / Χορηγοί: