Ιχθυοκαλλιέργειες: Η άμεση απειλή της επέκτασής τους και η άγνοια κινδύνου

Events

Εκδηλώσεις

Loading Events
gakis-seminario
Δραστηριoτητες | Πολιτισμoς

Από τις φυλές του κόσμου στη δική μας «φυλή»

29 Ιουλίου 22
Ξενώνας Αρσινόη, Μεγαλοχώρι Μεθάνων

Ιούλιος 29 -31, 2022

Παρασκευή 29/7: 6-10 μ.μ.
Σάββατο 30/7: 10 π.μ.-2 μ.μ.
Κυριακή 31/7: 10 π.μ.-2 μ.μ.

€100 κόστος σεμιναρίου
€150 με διαμονή σε δωμάτιο και πρωινό
€115 με διαμονή σε σκηνή και πρωινό

Καθετή: 2298043825, info@katheti.gr

Δραστηριoτητες | Πολιτισμoς

Από τις φυλές του κόσμου στη δική μας «φυλή»

29 Ιουλίου 22

Στις 29-31 Ιουλίου, η Καθετή διοργανώνει το τριήμερο θεατρικό σεμινάριο «Από τις φυλές του κόσμου στη δική μας “φυλή”» με τον Κώστα Γάκη. Θέμα του σεμιναρίου θα είναι η «φυλή» και οι ιστορίες φυλών του κόσμου. Η ομάδα θα επεξεργαστεί θεατρικά ιστορίες από φυλές όλου του κόσμου. Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, μη ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς και γενικά σε όποια και όποιον αγαπά τις ιστορίες και την ανθρώπινη ζεστασιά. Θα πραγματοποιηθεί στον ξενώνα Αρσινόη, στο Μεγαλοχώρι Μεθάνων και θα έχει διάρκεια τέσσερις ώρες την ημέρα.

 

Το σεμινάριο

Το σεμινάριο «Από τις φυλές του κόσμου στη δική μας “φυλή”» είναι μια απόπειρα ανθρωπολογικού θεάτρου για την ανθρωπιά που εκλείπει. Το θέμα του σεμιναρίου είναι οι ιστορίες φυλών του κόσμου οι οποίες κρατούν μυστικά ενσυναίσθησης, αγάπης, οργανικότητας και φυσικής ζωής, που εμείς οι «πολιτισμένοι» τα έχουμε χάσει. Κάθε μέλος λοιπόν της ομάδας θα έχει αποστολή να βρει δυο συνολικά ιστορίες: μία ιστορία από φυλές του κόσμου και μία από την ίδια του τη ζωή ή τη ζωή των προγόνων του, οι οποίες με κάποιον τρόπο θα επικοινωνούν με το κεντρικό θέμα «φυλή».

Παράλληλα, ο Κώστας Γάκης θα μοιραστεί ορισμένες χρήσιμες ασκήσεις, ζεστάματα και θεατρικά παιχνίδια δικής του σύλληψης, που βοηθούν στην απελευθέρωση των εκφραστικών μέσων και ενισχύουν την ομαδικότητα, τον αυθορμητισμό και την αβίαστη συμμετοχή. Στο σεμινάριο θα διερευνηθεί με τρόπο παιγνιώδη και αυθόρμητο η δυνατότητα να μετεξελιχθούν κείμενα, ιστορίες, αφηγήσεις, όνειρα, μύθοι και τραγούδια σε θεατρική δράση, σύμφωνα με τη μέθοδο του Κώστα Γάκη «Για ένα θέατρο του εφικτού». Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα μοιάζει σαν φυλή μαγικής συνέργειας, θεραπείας και απόδρασης από τη σκληρή ή ανιαρή πραγματικότητα.

Ο Κώστας Γάκης είναι μουσικός, σκηνοθέτης, ηθοποιός, δραματουργός και συγγραφέας. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνδυάζοντας όλες τις ιδιότητές του, λειτουργεί και ως εμψυχωτής ομάδων. Το 2006 τιμήθηκε με το θεατρικό βραβείο «Δημήτρης Χορν». Μεταξύ άλλων, έχει σκηνοθετήσει τις θεατρικές παραστάσεις «Το δέντρο του Οιδίποδα», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2», «Από την Αντιγόνη στη Μήδεια» και «Ιστορία χωρίς Όνομα».

 

Ο χώρος

Ο ξενώνας Αρσινόη βρίσκεται στο Μεγαλοχώρι Μεθάνων, κοντά στο ηφαίστειο και περίπου 1 χλμ από την κοντινότερη παραλία. Έχει εκπληκτική θέα και ορίζοντα τον κόλπο της Επιδαύρου. Ο χώρος είναι πολυμορφικός και το περιβάλλον είναι ήσυχο, αγκαλιασμένο από το αμφιθεατρικό Μεγαλοχώρι. Η φύση, αλλά και η ανθρώπινη προσπάθεια, δημιούργησαν γωνιές απασχόλησης και απόλαυσης. Το πράσινο κυριαρχεί, ως συνέχεια του φυσικού περιβάλλοντος. Στον προαύλιο χώρο του ξενώνα οι επισκέπτες βρίσκουν ή δημιουργούν τις δίκες τους γωνιές απόλαυσης και χαλάρωσης. Ο ξενώνας προσφέρει φρέσκα τοπικά προϊόντα και εκλεκτά, διακεκριμένα κρασιά. Το ήρεμο φυσικό περιβάλλον σε συνδυασμό με τις ιστορίες που θα μοιραστούν τα μέλη της ομάδας θα δημιουργήσουν τις συνθήκες για μια πλήρη απόδραση.

Το κόστος συμμετοχής είναι €150 με διαμονή σε δωμάτιο και πρωινό ή €115 με διαμονή σε σκηνή και πρωινό. Οι σκηνές και ο εξοπλισμός κάμπινγκ δεν παρέχονται, αλλά παρέχεται πρόσβαση σε εγκαταστάσεις για τουαλέτα και ντους. Υπάρχει η δυνατότητα γεύματος στον χώρο του ξενώνα με βιολογικά προϊόντα και κόστος €13. Οι συμμετέχουσες/-οντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παράσταση «Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό» στον Πόρο στις 30 Ιουλίου με μισό εισιτήριο, 5 ευρώ. Για τις μετακινήσεις σας είναι απαραίτητο κάποιο ιδιωτικό μεταφορικό μέσο.

Η Καθετή με τις δράσεις της, όπως το εργαστήρι θεατρικής καταγραφής Πόρου, Τροιζηνίας και Μεθάνων, η παράσταση «Πέρασμα», η εικαστική έκθεση «Γέφυρες» και η έκθεση φωτογραφίας «Athlesis», στοχεύει να θέσει σε κίνηση τη δημιουργικότητα που ήδη υπάρχει στην κοινότητα της περιοχής, καθώς και να στηρίξει και να ενισχύσει την τοπική πολιτιστική έκφραση.

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι στο έργο της Καθετής.

Κατηγορίες

Συνδιοργανωτές