Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Loading Events
chorus workshop
Δραστηριoτητες | Ευεξια | Πολιτισμoς

Χορωδιακό εργαστήρι «Παραμύθι χωρίς όνομα»

8 Μαΐου 23

Χατζοπούλειος βιβλιοθήκη, Πόρος

7 Δεκεμβρίου 2022 – 29 Μαϊου 2023

Κάθε Δευτέρα, 5:00μμ – 7:00μμ

 

€10 τον μήνα για κάθε άτομο

Διδάσκει η Σοφία Ζαράνη

Καθετή: 2298043825, info@katheti.gr

Δραστηριoτητες | Ευεξια | Πολιτισμoς

Χορωδιακό εργαστήρι «Παραμύθι χωρίς όνομα»

8 Μαΐου 23
Η Καθετή με χαρά ανακοινώνει την έναρξη των συναντήσεων για το χορωδιακό εργαστήρι «Παραμύθι χωρίς όνομα». Ελάτε να ξεκινήσουμε το δικό μας παραμύθι! Το εργαστήρι προσφέρει για την Καθετή η Σοφία Ζαράνη και στο πλαίσιό του θα δουλέψουμε τα τραγούδια από το «Παραμύθι χωρίς όνομα». Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Δευτέρα από τις 5μμ ως τις 7 μμ στη Χατζοπούλειο βιβλιοθήκη. Το κόστος συμμέτοχης είναι €10 τον μήνα για κάθε άτομο.  

Η συνεργασία

Η Σοφία Ζαράνη είναι μουσικός με ειδίκευση στο κλασικό και μοντέρνο τραγούδι. Είναι διπλωματούχος στη μονωδία του Ωδείου Φίλιππος Νάκας και του Guildhall School of Music and Drama του Λονδίνου. Έχει τραγουδήσει σε οπερατικές παραστάσεις, κοντσέρτα και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με ορχήστρες ή μικρότερα ανεξάρτητα μουσικά σύνολα. Έχει συνεργαστεί με νέους συνθέτες και ποιητές τραγουδώντας ή ηχογραφώντας για πρώτη φορά έργα τους, έχει ηχογραφήσει παιδικά τραγούδια για τις εκδόσεις Φίλιππος Νάκας και συμμετείχε φωνητικά στη δισκογραφία διάσημων και λιγότερο γνωστών καλλιτεχνών. Παράλληλα, τα τελευταία δέκα χρόνια έχει διδάξει μουσική θεωρία και τραγούδι σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία του Λονδίνου και σε ενήλικες.  

Το εργαστήρι

Το «Παραμύθι χωρίς όνομα» είναι ένα από τα πιο αγαπητά έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, βασισμένο στο ομώνυμο αφήγημα της Πηνελόπης Δέλτα. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, θέλοντας να τιμήσει τον συγγραφέα για το διαχρονικής αξίας έργο του, ανακήρυξε το 2022 σε «Έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη». Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα διδαχθεί η μουσική που έγραψε ο Μάνος Χατζηδάκις για την παράσταση. Το χορωδιακό εργαστήρι «Παραμύθι χωρίς όνομα» αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να εξοικειωθούμε με την τέχνη του τραγουδιού και να δουλέψουμε πάνω στη μουσική του έργου ως χορωδιακό σύνολο. Περιλαμβάνει δουλειά πάνω στη φωνή και το σώμα. Έπειτα από σταθερή εξάσκηση μερικών μηνών, στόχο έχει να ολοκληρωθεί με μια συναυλιακή παράσταση. Η Καθετή προωθεί τον πολιτισμό και τις τέχνες σε όλες τους τις εκφάνσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που οι δράσεις της είναι άρρηκτα δεμένες με την εκπαίδευση και την καλλιτεχνική έκφραση! Στο παρελθόν έχει διοργανώσει το μουσικό εργαστήρι «Synthesis & Anasynthesis» καθώς και το θεατρικό εργαστήρι «Θεατρική καταγραφή Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων», το οποίο οδήγησε στην επιτυχημένη παράσταση «Πέρασμα». Επίσης, το καλοκαίρι διοργάνωσε το τριήμερο θεατρικό σεμινάριο «Από τις φυλές του κόσμου στη δική μας “φυλή”» και έφερε στην περιοχή μας τη θεατρική παράσταση «Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό». Φέτος σας καλούμε σε κάτι διαφορετικό. Ελάτε στο χορωδιακό εργαστήρι «Παραμύθι χωρίς όνομα», για να ταξιδέψουμε με τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Ευχαριστούμε θερμά τον Γιάννη Μανιάτη, που μας παραχώρησε τη Χατζοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη για τις ανάγκες του εργαστηρίου. Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

Κατηγορίες