Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Φόρτωση Εκδηλώσεις
βιβλιοθήκη αναγνωστήριο
Δραστηριoτητες | Πολιτισμoς

Δανειστική Βιβλιοθήκη-Αναγνωστήριο της Καθετής

6 Ιανουαρίου 20
Καθετή, Πόρος, 18020
Venue website
6 Ιανουαρίου, 2020 | 8:00 πμ - 6:00 μμ

6 Ιανουαρίου 2020 – 31 Δεκεμβρίου 2022

Ωράριο λειτουργίας Καθετής

 

Δωρεάν για τα μέλη της Καθετής

Καθετή: 2298043825, info@katheti.gr

Δραστηριoτητες | Πολιτισμoς

Δανειστική Βιβλιοθήκη-Αναγνωστήριο της Καθετής

6 Ιανουαρίου 20
Η Δανειστική Βιβλιοθήκη-Αναγνωστήριο της Καθετής σάς περιμένει με κλασική λογοτεχνία για ενήλικες, εφήβους, παιδιά και μη ελληνόφωνους βιβλιοφάγους. Ως μέλος της Καθετής, μπορείτε να απολαμβάνετε ένα μεγάλο μέρος των βιβλίων της βιβλιοθήκης μας στον όμορφο χώρο μας, αλλά και στο σπίτι σας, στον καφέ ή όπου αλλού προτιμάτε.  

Μας αφορά όλες και όλους!

Βιβλιόφιλοι, αναζητάτε κλασικά βιβλία που δεν έχετε στη βιβλιοθήκη σας και θα θέλατε να διαβάσετε; Θέλετε να μοιραστείτε την αγάπη σας για το διάβασμα με άλλα άτομα και να ανταλλάξετε προτιμήσεις και ιδέες για νέα λογοτεχνικά ταξίδια; Ή ψάχνετε απλά έναν ζεστό χώρο για να πίνετε ένα ζεστό ή κρύο ρόφημα απολαμβάνοντας την αγαπημένη σας συνήθεια; Παιδιά, θα θέλατε να χαθείτε στη μαγεία ενός συναρπαστικού βιβλίου; Να ταυτιστείτε με ήρωες και ηρωίδες σαν εσάς ή λίγο διαφορετικούς, να ζήσετε περιπέτειες και να αφήσετε τη φαντασία σας να ταξιδέψει σε μακρινούς τόπους και εποχές; Να βελτιώσετε τον τρόπο που μιλάτε και γράφετε με τον πιο ενδιαφέροντα και εύκολο τρόπο; Γονείς, αγαπάτε το διάβασμα και θέλετε να μεταδώσετε αυτή την αγαπημένη σας συνήθεια στα δικά σας παιδιά; Αναζητάτε κλασικά βιβλία, με τα οποία συνδέσατε την παιδική σας ηλικία και θέλετε να τα “συστήσετε” στα παιδιά σας; Ή θέλετε απλά να τους προσφέρετε μια εναλλακτική μορφή ψυχαγωγίας αλλά και γλωσσικής εκπαίδευσης; Εκπαιδευτικοί, αναζητάτε υλικό για τα μαθήματά σας; Ψάχνετε κείμενα, ιδέες, εναλλακτικούς τρόπους μετάδοσης της γνώσης στους μαθητές και τις μαθήτριές σας; Είστε απλά κι εσείς λάτρεις του βιβλίου; Σε όποια από τις παραπάνω ομάδες κι αν ανήκετε, η Δανειστική Βιβλιοθήκη-Αναγνωστήριο της Καθετής σάς περιμένει! Ακόμα όμως κι αν δεν έχετε ακόμη «εθιστεί» στο θαύμα που λέγεται βιβλίο, σκεφτείτε το: ίσως είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας. Η Δανειστική Βιβλιοθήκη-Αναγνωστήριο της Καθετής θα συνδέσει τη λειτουργία της με πολλές δράσεις: Ομάδα Ανάγνωσης, εργαστήρια τοπικής ιστορίας, αφηγήσεις παραμυθιών, παρουσιάσεις βιβλίων, εθελοντική ανάγνωση σε συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης κ.ά. Φέρτε μας και τις δικές σας ιδέες! Ταξιδέψτε με βιβλία έξι κατηγοριών:  

Μεταφρασμένη λογοτεχνία

Μεγάλους ξένους συγγραφείς όπως ο Σαραμάγκου, ο Ουμπέρτο  Έκο, ο Προυστ, ο Κάφκα. Λογοτέχνες, φιλόσοφοι, ποιητές, μεταξύ τους και νομπελίστες, η βιβλιοθήκη μας φιλοξενεί μεγάλο μέρος του έργου τους, και μπορείτε να κάνετε μαζί τους υπέροχα λογοτεχνικά ταξίδια. Δείτε ολόκληρη τη λίστα εδώ.  

Ελληνική λογοτεχνία

Από τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου μέχρι το «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» του Μενέλαου Λουντέμη. Βιβλία που έχουν μαγέψει γενιές και γενιές, και συγγραφείς με καθοριστικό έργο, όπως ο Καζαντζάκης, ο Βρεττάκος και τόσοι ακόμα. Η υπέροχη κλασική ελληνική λογοτεχνία συγκεντρωμένη στη Βιβλιοθήκη-Αναγνωστήριο της Καθετής. Δείτε ολόκληρη τη λίστα εδώ.  

Νεανική λογοτεχνία

Ο Ιούλιος Βέρν, ο Κάρολος Ντίκενς και πολλοί μεγάλοι συγγραφείς που ταξίδεψαν με τα μυθιστορήματά τους τα εφηβικά μας χρόνια βρίσκονται στα ράφια της Καθετής. Οι έφηβοι αναγνώστες μας έχουν τη δυνατότητα να ανατρέξουν σε σημαντικά έργα παλαιότερων ή νεότερων εποχών και να ανακαλύψουν πραγματικούς λογοτεχνικούς θησαυρούς. Δείτε ολόκληρη τη λίστα εδώ.  

Παιδικά βιβλία

Κλασικά παραμύθια, μύθοι, διηγήματα γνωστών συγγραφέων, ακόμη και σαιξπηρικά έργα. Αφιερώσαμε τα ράφια μας στα κλασικά βιβλία για παιδιά. Ανακαλύψτε τον κόσμο των βιβλίων μαζί τους. Αφήστε τα να χαθούν στη μαγεία ενός καλού βιβλίου, μαθαίνοντάς τους να τα αγαπούν. Δείτε ολόκληρη τη λίστα εδώ.  

Ξενόγλωσση λογοτεχνία

Για τους ξένους φίλους της Καθετής φροντίσαμε να δημιουργήσουμε ράφια με ξένη λογοτεχνία. Αγγλόφωνα, κατά κύριο λόγο, βιβλία σάς περιμένουν στη Βιβλιοθήκη-Αναγνωστήριο της Καθετής να τα διαβάσετε. Δείτε ολόκληρη τη λίστα εδώ.  

Βιβλία για την τοπική περιοχή

Βιβλία που αφορούν την τοπική ιστορία ή γεωγραφία, ακόμα και λογοτεχνικά βιβλία που γράφτηκαν για την περιοχή. Για όσους θέλουν να γνωρίσουν τον τόπο αυτό μέσα από τα μάτια μεγάλων λογοτεχνών και ντόπιων συγγραφέων. Η συλλογή, που θα βρείτε εδώ, δημιουργήθηκε χάρη στην προσφορά της Χατζοπούλειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πόρου, για την οποία ευχαριστούμε και προσωπικά τον κ. Γιάννη Μανιάτη, και ιδιωτών και ευελπιστούμε με τη συμβολή σας να εμπλουτιστεί. Η Δανειστική Βιβλιοθήκη-Αναγνωστήριο της Καθετής σάς περιμένει να ταξιδέψετε. Ελάτε να διαβάσουμε παρέα εμβληματικά βιβλία. Να ανακαλύψουμε μαζί νέους και παλιούς κόσμους!  

Επίσης για τους βιβλιοφάγους φίλους μας

Βρήκαμε και σας στέλνουμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα λίστα που δημοσίευσε το Poros News και καταγράφει όλα τα βιβλία Ποριωτών που εκδόθηκαν το 2019. Τέλος, η ομάδα της Καθετής συγκέντρωσε πηγές για ηλεκτρονικά βιβλία σε ένα αρχείο. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.   «Ο κόσμος είναι φτιαγμένος για να καταλήξει σ’ ένα ωραίο βιβλίο». Stephane Mallarmé

Κατηγορίες