Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Φόρτωση Εκδηλώσεις
Πολιτισμoς

Μουσικοθεατρική παράσταση «Δύο σταγόνες κονιάκ»

13 Ιουλίου 24
Ανοιχτό θέατρο Συγγρού
Venue map link
13 Ιουλίου | 9:00 μμ - 10:30 μμ

Τιμή εισιτηρίου: 10€ / Παιδιά κάτω των 12 ετών: δωρεάν

info@katheti.gr

+30 22980 43825

Πολιτισμoς

Μουσικοθεατρική παράσταση «Δύο σταγόνες κονιάκ»

13 Ιουλίου 24

Σκηνές και μουσικές από τον Ερωτόκριτο ως την Μπέλλου

Μια λυρική ανασκόπηση, μια μουσική και θεατρική «Ελλαδογραφία», από όπου αρκούν μονάχα «δύο σταγόνες» από το ποτό της για να σε φέρει σε ευθυμία. Η μουσικοθεατρική παράσταση «Δύο σταγόνες κονιάκ» παρουσιάζεται στο ανοιχτό θέατρο Συγγρού το Σάββατο 13 Ιουλίου στις 9:00 μμ. Μια διασκευασμένη συρραφή κειμένων και εμβληματικών τραγουδιών που καλύπτουν τις ιστορικά και καλλιτεχνικά πιο σημαντικές και θεμελιώδεις περιόδους της Ελλάδας από την προπολεμική περίοδο μέχρι και τη δεκαετία του ’70.

Για πολλές δεκαετίες του περασμένου αιώνα μεγαλουργούσε η Ιβάνα στους περιπλανώμενους θιάσους. Μέσα από έναν συγκλονιστικό μονόλογο, η ηρωίδα του έργου αλλάζει αστραπιαία ρόλους, κοστούμια και διαθέσεις, σε μια ζωντανή αναπόληση ρόλων-σταθμών που η ίδια ερμήνευσε και που ξαναγεννιούνται στη σκηνή μέσα από τις μουσικές και τα τραγούδια που τη σημάδευσαν. Τα τραγούδια αυτά μορφοποίησαν την εγχώρια μουσική ταυτότητά μας. Μια παράσταση όπου τα δημώδη άσματα φλερτάρουν με τον Ματωμένο Γάμο του Λόρκα και τα «θλιβερά μαντάτα» του τραγικού Ερωτόκριτου κάνουν τα γλυκά μάτια στην Ελισάβετ Μαρτινέγκου, με τη μοναδική Σωτηρία Μπέλλου να κρυφοκοιτάει χαμογελώντας από τα παρασκήνια.

Συντελεστές/-ριες:
Σκηνοθεσία: Mαρία Κατσιώνη
Τραγούδι – κιθάρα: Δημήτρης Καλογεράς & Λεωνίδας Καλογεράς
Πιάνο – θεατρικές παρεμβάσεις: Νίκος Επίσκοπος
Σκηνογραφία: Διονυσία Μπλαζάκη
Επιμέλεια κίνησης: Γεωργία Καραμέρου
Βοηθός σκηνής – μακιγιέζ: Κρυσταλλία Γεωργούλη
Ερμηνεύει η Κατερίνα Γκατζόγια

Τιμή εισιτηρίου: 10€ / Παιδιά κάτω των 12 ετών: δωρεάν. Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@katheti.gr ή στο +30 22980 43825

Με την Υποστήριξη του Δήμου Πόρου

Η Καθετή στηρίζει και πορωθεί τις τέχνες της μουσικής και του θεάτρου μέσα από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπως οι συναυλίες «happening κλασικής μουσικής», «Ρεσιτάλ πιάνου για τη Βαλέρια», «Μουσικές του κόσμου» και οι θεατρικές παραστάσεις «Πέρασμα», και η «Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό», «H μυστική ζωή του Γουόλτερ Μίττυ» και «Ο πανηγυρικός» , «Θέλω να σου κρατάω το χέρι». Στόχος της Καθετής είναι να θέσει σε κίνηση τη δημιουργικότητα που ήδη υπάρχει στην κοινότητα της περιοχής, καθώς και να στηρίξει και να εμπλουτίσει την τοπική πολιτιστική έκφραση.

Μπορείτε και εσείς να προσφέρετε εθελοντική εργασία στην Καθετή. Συμπληρώστε την αίτηση εθελοντισμού και ξεκινήστε αυτό το υπέροχο ταξίδι μαζί μας!

Ως τοπικός/-ή εκπαιδευτικός ή μαθητής/-τρια πληροίτε τις προϋποθέσεις για δωρεάν συνδρομή στην Καθετή!

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

Κατηγορίες