Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Φόρτωση Εκδηλώσεις
Visual exhibition "Bridges"
Πολιτισμoς

Εικαστική έκθεση «Γέφυρες»

18 Ιουνίου 21

Κτίριο Δουζίνα (Δίπλα από το Cine Diana), Πόρος

18 Ιουνίου 2021-30 Σεπτεμβρίου 2021

7:00μμ – 11:00μμ

Δωρεάν είσοδος

Καθετή: 2298043825, info@katheti.gr

Πολιτισμoς

Εικαστική έκθεση «Γέφυρες»

18 Ιουνίου 21

Όπου το παρελθόν συναντά το παρόν

Πώς να ήταν άραγε η περιοχή μας πριν από μερικές δεκαετίες; Ζούμε, δουλεύουμε και περνάμε καθημερινά από σημεία που ίσως να έχουν μείνει σχεδόν ίδια με το πέρασμα του χρόνου, ίσως όμως και να μην είναι πια αναγνωρίσιμα. Σημεία που περπάτησαν και διαμόρφωσαν τόσοι άνθρωποι πριν από εμάς. Ένα ταξίδι στον χρόνο! Αυτό θέλει να προσφέρει η Καθετή με την εικαστική έκθεση «Γέφυρες», που θα ξεκινήσει στις 18 Ιουνίου 2021 στο κτίριο Δουζίνα (δίπλα στο Cine Διάνα) και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 7μ.μ. ως τις 11 μ.μ. Οι ζωγράφοι και οι φωτογράφοι της περιοχής μας θα συνδέσουν φωτογραφίες από την περίοδο 1880-1980 με τη σύγχρονη αντίστοιχη εικόνα και θα τις αποδώσουν με το δικό τους βλέμμα. Στην έκθεση, δίπλα ακριβώς από τις σύγχρονες δημιουργίες των καλλιτεχνών, θα τοποθετηθούν οι παλιές φωτογραφίες από τις οποίες εμπνεύστηκαν. Φωτογραφίες που διασώθηκαν χάρη στις προσπάθειες των Γιάννη Αντωνίου και Χρήστου Βίκου, διαχειριστών των ομάδων του Facebook «Πόρος παλιές φωτογραφίες» και «Μέθανα παλιές φωτογραφίες».  

Γιατί γέφυρες με παλιές φωτογραφίες;

Ο Γιάννης Αντωνίου, συλλέκτης εδώ και πολλά χρόνια, μάς λέει: «Όλα είναι σημαντικά για μια κοινωνία, αλλά η φωτογραφία είναι κάτι μαγικό. Σταματάει τον χρόνο. Από μια φωτογραφία μπορείς να γράψεις ένα βιβλίο ολόκληρο! Αν μπορείς να τη “διαβάσεις” βλέπεις και την παραμικρή λεπτομέρεια». Η εικαστική έκθεση «Γέφυρες» έχει ως στόχο να αναδείξει την περιοχή και την εξέλιξή της. Να συνδέσει ό,τι δημιούργησαν και κληροδότησαν σε μάς οι γενιές που έχουν φύγει με το παρόν και την καθημερινότητά μας. Γέφυρες που θα ενώσουν τον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα, αφήνοντας μια όμορφη και αισιόδοξη αίσθηση για το μέλλον.  

Τι εκπλήξεις μάς επιφυλάσσουν;

Ας δούμε λοιπόν τι εκπλήξεις μάς επιφυλάσσουν οι 14 ντόπιοι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην εικαστική έκθεση «Γέφυρες». Πόσα συναισθήματα θα διεγείρουν και πόσες αναμνήσεις θα φέρουν στην επιφάνεια οι επτά ζωγράφοι και οι επτά φωτογράφοι μας με τα έργα τους! Ένας από τους στόχους της Καθετής είναι να θέσει σε κίνηση τη δημιουργικότητα που ήδη υπάρχει στην κοινότητα της περιοχής, να στηρίξει και να προβάλει τους ντόπιους καλλιτέχνες. Ευχαριστούμε θερμά: Πληροφορίες έκθεσης «Γέφυρες-Όπου το παρελθόν συναντά το παρόν» Διάρκεια: 18 Ιουλίου-30 Σεπτεμβρίου 2021 Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 19:00-23:00

Κατηγορίες

Συνδιοργανωτές