Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Φόρτωση Εκδηλώσεις
exhibition athlesis
Πολιτισμoς

Έκθεση φωτογραφίας «Athlesis»

26 Μαΐου 22
Κτίριο Συγγρού, Πόρος, Αττική, 18020

26 Μαΐου-30 Ιουνίου 2022

Καθημερινά 7 μμ-11 μμ.

Είσοδος Δωρεάν

Πολιτισμoς

Έκθεση φωτογραφίας «Athlesis»

26 Μαΐου 22
Εδώ και έξι χρόνια, στην αρχή του καλοκαιριού, ο Πόρος δίνει ραντεβού με αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό στην αθλητική διοργάνωση Porosea. Μια εκδήλωση αφιερωμένη στην ιδέα του αθλητισμού, ενός κοινωνικού θεσμού ο οποίος αντικατοπτρίζει τον πολιτισμό μιας κοινωνίας. Και αυτό γιατί συμβάλλει στην πολύπλευρη και αρμονική ανάπτυξη της προσωπικότητας και την προφύλαξη της υγείας. Με αυτήν την αφετηρία και έχοντας ως αφορμή και έμπνευση την αθλητική διοργάνωση Porosea, η Καθετή διοργανώνει την καλοκαιρινή έκθεση φωτογραφίας «Athlesis». Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα φωτογράφων που συνδέονται με την περιοχή, με θέμα τον αθλητισμό. Η έκθεση θα γίνει στο κτίριο Συγγρού στον Πόρο. Θα διαρκέσει από τις 26 Μαΐου ως τις 30 Ιουνίου, με πιθανότητα παράτασης. Θα λειτουργεί καθημερινά από τις 7 μμ ως τις 11 μμ.  

Γιατί «Athlesis»;

Αθλητισμός σημαίνει, μεταξύ άλλων, υγεία, ψυχαγωγία, επικοινωνία, ευγενής άμιλλα, πειθαρχία, φιλία, σεβασμός. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Καθετή επέλεξε το συγκεκριμένο θέμα για τη φετινή έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει. Η έκθεση φωτογραφίας «Athlesis» αποτελεί φόρο τιμής στην έννοια του αθλητισμού, δοσμένο μέσα από την καλλιτεχνική ματιά των φωτογράφων. Επτά φωτογράφοι με καταγωγή ή σύνδεση με την περιοχής μας θα παρουσιάσουν έργα με θέμα τον αθλητισμό. Στην έκθεση, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μοναδικά και εντυπωσιακά αθλητικά στιγμιότυπα, αποτυπωμένα μέσα από τον φακό.  

Ο σκοπός της έκθεσης

Η έκθεση φωτογραφίας «Athlesis» έχει ως σκοπό να αναδείξει την τοπική αθλητική παράδοση, αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα. Επίσης, στοχεύει να τονίσει τον άρρηκτο δεσμό μεταξύ άθλησης και πολιτισμού, σωματικής και νοητικής φυσικής κατάστασης: «νους υγιής εν σώματι υγιεί». Επιπρόσθετα, προβάλλοντας τον αθλητισμό, ενισχύει και τον αθλητικό τουρισμό στην περιοχή. Τέλος, είναι μια ευκαιρία να θέσει σε κίνηση τη δημιουργικότητα που ήδη υπάρχει στην κοινότητα της περιοχής. Επίσης, στον χώρο της έκθεσης θα μπορείτε να προμηθευτείτε δύο αναμνηστικά λευκώματα. Τα λευκώματα περιλαμβάνουν τα έργα των εκθέσεων «Athlesis» και «Γέφυρες».   Ευχαριστούμε θερμά: Την αθλητική διοργάνωση Porosea Τον Δήμο Πόρου, που μας παραχώρησε το κτίριο Συγγρού. Τους φωτογράφους που συμμετέχουν στην έκθεση φωτογραφίας «Athlesis». Στην έκθεση θα συμμετάσχουν με αλφαβητική σειρά οι: Κανατσίδης Μπάμπης, Κατσίβελας Φώτης, Κουβαράς Ανδρέας, Κουβαρά Νιόβη, Μαρώτος Σάββας, Ξάνθης Ευγένιος, Ρόδης Τάσος   Κεντρική φωτογραφία: Φώτης Κατσίβελας

Κατηγορίες