Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Φόρτωση Εκδηλώσεις
Πολιτισμoς

Έκθεση «Ταβέρνα Σωτήρης»

26 Ιουλίου 24
Καθετή, Πόρος, 18020
Venue website Venue map link

Εγκαίνια: 26 Ιουλίου 8:00 μμ

Διάρκεια: 26 Ιουλίου– 19 Σεπτεμβρίου 2024

Ώρες λειτουργίας: 7:00 – 11:00 μμ

Είσοδος ελεύθερη

Πολιτισμoς

Έκθεση «Ταβέρνα Σωτήρης»

26 Ιουλίου 24

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αναβιώσουμε και να θυμηθούμε την ταβέρνα «Σωτήρης» του Σωτήρη Κερρά στην Πούντα, που από τον Μάιο του 2023 είναι το νέο σπίτι της Καθετής. Το παρελθόν της ιστορικής ταβέρνας θα περάσει μπροστά από τα μάτια μας μέσα από ιστορίες, φωτογραφίες του Βασίλη Κολοκύθα και τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο εσωτερικό της κλειστής επί 15 χρόνια ταβέρνας. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 8:00 μμ μαζί με τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Άλλη μια σκέψη μου» του Γιώργου Κληροδοτάκου και τη «Γιορτή της Πούντας». Η έκθεση «Ταβέρνα Σωτήρης» θα φιλοξενηθεί στο ισόγειο της Καθετής από τις 26 Ιουλίου έως τις 19 Σεπτεμβρίου, καθημερινά 7:00-11:00 μμ.

Η ταβέρνα του Σωτήρη Κερρά υπήρξε σημείο αναφοράς για τον Πόρο και τη γύρω περιοχή. Πάρα πολλοί/-ες ντόπιοι/-ες έχουν να διηγηθούν μια ιστορία σχετική με την ταβέρνα, τις αξέχαστες βραδιές που πέρασαν εκεί, καθώς και σημαντικά επώνυμα πρόσωπα που έφαγαν στα τραπέζια της. Αυτό που καθιστά την ταβέρνα ξεχωριστή, ήταν η εκπληκτική συλλογή του ιδιοκτήτη της, η οποία περιλάμβανε στολές και θυρεούς του Ναυτικού, αντίκες, πίνακες και πολλά άλλα αντικείμενα. Αγαπητός και γνωστός για το δημιουργικό του πνεύμα, ο Σωτήρης Κερράς δημιούργησε κάτι που με απλά λόγια μπορεί να περιγράφει ως αίθουσα τέχνης. Αστικός μύθος λέει ότι από εκεί εμπνεύστηκε ο Γιάννης Τσαρούχης τους περίφημους ναύτες του.

Η Καθετή στηρίζει και αναδεικνύει την τοπική κοινωνία και ιστορία της. Στο παρελθόν έχει διοργανώσει την έκθεση φωτογραφίας ταβέρνα «Σωτήρης», την εικαστική έκθεση «Γέφυρες», την ερασιτεχνική θεατρική παράσταση «Πέρασμα», αποτέλεσμα του εργαστηρίου «Θεατρική Καταγραφή Πόρου & Τροιζηνίας-Μεθάνων», καθώς και την πιο πρόσφατη έκθεση φωτογραφίας του Φώτη Μεταξά «Ίσαλος Γραμμή».  Παράλληλα, η Καθετή πιστεύει και δημιουργεί συνεργασίες με τοπικούς φορείς και οργανισμούς, προωθώντας παράλληλα τους ντόπιους/-ες καλλιτέχνες/ιδες.

Πληροφορίες έκθεσης

Εγκαίνια: 26 Ιουλίου, 8:00 μμ

Διάρκεια: 26 Ιουλίου – 19 Σεπτεμβρίου 2024

Ώρες λειτουργίας: 7:00 – 11:00 μμ

Πληροφορίες/επικοινωνία: info@katheti.gr, 2298043825

Μπορείτε και εσείς να προσφέρετε εθελοντική εργασία στην Καθετή. Συμπληρώστε την αίτηση εθελοντισμού και ξεκινήστε αυτό το υπέροχο ταξίδι μαζί μας!

Ως τοπικός/-η εκπαιδευτικός ή μαθητής/-τρια πληροίτε τις προϋποθέσεις για δωρεάν συνδρομή στην Καθετή!

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

Κατηγορίες