Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Φόρτωση Εκδηλώσεις
Πολιτισμoς

Έκθεση ζωγραφικής «Άλλη μια σκέψη μου»

26 Ιουλίου 24
Καθετή, Πόρος, 18020
Venue website Venue map link

Εγκαίνια: 26 Ιουλίου 8:00 μμ

Διάρκεια: 26 Ιουλίου– 7 Αυγούστου 2024

Ώρες λειτουργίας: 7:00 – 11:00 μμ

Είσοδος ελεύθερη

Πολιτισμoς

Έκθεση ζωγραφικής «Άλλη μια σκέψη μου»

26 Ιουλίου 24

Ο Γιώργος Κληροδοτάκος επιστρέφει για ένα ακόμα καλοκαίρι στην πολυαγαπημένη του γειτονιά, την Πούντα, με μια ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής. Με τη σκέψη στη θάλασσα και με τη φαντασία του να τον ταξιδεύει, ο Γιώργος δημιούργησε μια σειρά έργων που παρουσιάζει στην έκθεση ζωγραφικής «Άλλη μια σκέψη μου». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον χώρο της Καθετής στην Πούντα από 26 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά μεταξύ 7:00 και 11:00 μμ. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 8:00 μμ.

Η έκθεση ζωγραφικής «Άλλη μια σκέψη μου» είναι ένα ταξίδι συναισθημάτων, που ο Γιώργος μεταφέρει με τον δικό του ιδιαίτερα όμορφο τρόπο πάνω στον καμβά. Η δυνατή σύνδεση του Γιώργου με τη θάλασσα φανερώνεται μέσα από τη ζωγραφική του, αλλά και μέσα από τους στίχους που γράφει. Μεγάλωσε στις ακρογιαλιές του Πόρου, ταξίδεψε με τα κύματα, και κάθε πρωί, ανοίγοντας τα παραθυρόφυλλα του δωματίου του, αντικρύζει την πολυαγαπημένη του θάλασσα.

Πώς το βαστάς ακρογιαλιά της θάλασσας το κύμα

Βάστα και την καρδούλα μου γιατί έχει γίνει χύμα

Με τσάκισε με πέταξε στα βράχια σαν καράβι

Και με μανία τα κύματα να την λυσοκοπανε

Μα είμαι άνθρωπος εγώ και έχω καρδιά απ ατσάλι

Και όσο χτυπούν τα κύματα ο πόνος δε με πιάνει

Γιώργος Κληροδοτάκος, 8 Μαΐου 2024

 

Βιογραφικό Γιώργου Κληροδοτάκου

Ο Γιώργος Κληροδοτάκος ζωγραφίζει με νερομπογιά σε χαρτί θαλασσογραφίες και γενικά θέματα από τη φύση. Ξεκίνησε τη ζωγραφική τη δεκαετία του ’70, στην Κορνουάλη, την οποία επισκεπτόταν σχεδόν κάθε χειμώνα για περίπου 20 χρόνια, μέχρι το 2000. Τα τοπία της τον συνέπαιρναν και τον ενέπνεαν, ενώ τα καλοκαίρια ζωγράφιζε τοπία του Πόρου. Μια άλλη μεγάλη αγάπη του είναι ο χορός. Από τα 24 του χορεύει ελληνικούς χορούς και, μέσα από αυτήν την ενασχόλησή του, ταξίδεψε τον κόσμο, έκανε φιλίες, γνώρισε σημαντικούς ανθρώπους και συνεργάστηκε μαζί τους. Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και ελληνικές ταινίες, με πιο γνωστή την ταινία «Επιχείρηση Απόλλων» (1968), με την Έλενα Ναθαναήλ και τον Τόμας Φριτς, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκαλενάκη. Το καλοκαίρι του 2023 ο Γιώργος Κληροδοτάκος έκθεσε τα έργα του μέσα από την έκθεση ζωγραφικής «Από τον Πόρο στην Κορνουάλη» και συμμετείχε στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας που έγινε στο πλαίσιο της «Γιορτής της Λεμονιάς».

Στο παρελθόν η Καθετή έχει διοργανώσει την έκθεση ζωγραφικής της Ήβης Γαβριηλίδη «Ο βυθός και οι κάτοικοί του», του Γιώργο Κληροδοτάκου «Από τον Πόρο στην Κορνουάλη», καθώς και την κοινή έκθεση ζωγραφικής της Τζίνας και του Χρήστου Παπαδόπουλου «Τα χρώματα του κόσμου». Επιπλέον, η Καθετή το περσινό καλοκαίρι διοργάνωσε, σε συνεργασία με τον Δήμο Πόρου, την έκθεση μικτών εικαστικών τεχνών «Μεταμορφώσεις», μέρος του Poros Arts Festival.

Πληροφορίες έκθεσης

Εγκαίνια: 26 Ιουλίου, 8:00 μμ

Διάρκεια: 26 Ιουλίου – 7 Αυγούστου 2024

Ώρες λειτουργίας: 7:00 – 11:00 μμ

Πληροφορίες/επικοινωνία: info@katheti.gr, 2298043825

Μπορείτε και εσείς να προσφέρετε εθελοντική εργασία στην Καθετή. Συμπληρώστε την αίτηση εθελοντισμού και ξεκινήστε αυτό το υπέροχο ταξίδι μαζί μας!

Ως τοπικός/-η εκπαιδευτικός ή μαθητής/-τρια πληροίτε τις προϋποθέσεις για δωρεάν συνδρομή στην Καθετή!

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

Κατηγορίες