Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Loading Events

Έκθεση ζωγραφικής «Ο βυθός και οι κάτοικοί του»

16 Σεπτεμβρίου 23
Καθετή, Πόρος, 18020
Venue website Venue map link

16-30 Σεπτεμβρίου | 7:00-10:00 μμ

Είσοδος ελεύθερη

Καθετή: +302298043825, info@katheti.gr

Έκθεση ζωγραφικής «Ο βυθός και οι κάτοικοί του»

16 Σεπτεμβρίου 23

Πόσο εντυπωσιακό θα ήταν να δούμε τον βυθό και τα υπέροχα πλάσματά του μέσα από τη δημιουργική ματιά μιας καταξιωμένης ζωγράφου; Μέδουσες, χταπόδια, θαλάσσιες χελώνες και αστερίες μάς ξεναγούν στο σπίτι τους και μας ταξιδεύουν στο καταγάλανο βασίλειό τους. Αυτή η αρμονία της υποβρύχιας ζωής και της φυσικής ομορφιάς του τόπου μας ώθησαν την Ήβη Γαβριηλίδη στη δημιουργία μιας σειράς έργων που παρουσιάζει στην έκθεση ζωγραφικής «Ο βυθός και οι κάτοικοί του». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον χώρο της Καθετής στην Πούντα από τις 16 έως τις 30 Σεπτεμβρίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά μεταξύ 7 και 10 μ.μ. Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ.

Το φυσικό περιβάλλον, η χλωρίδα και η πανίδα, τα ηφαιστειακά βράχια και η θάλασσα του Πόρου εμπνέουν συνεχώς τη ζωγραφική της Ήβης Γαβριηλίδη. Η Ήβη σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών και στο Κεντρικό Ινστιτούτο Αναστήλωσης (I.C.R.) της Ρώμης. Ενώ συμμετείχε σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ιταλία, Γερμανία και Ελλάδα από το 1983 μέχρι σήμερα, παράλληλα δίδασκε συντήρηση ζωγραφικών έργων στα Τ.Ε.Ι Αθηνών, συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια συντήρησης και υπήρξε τεχνική σύμβουλος εκθεσιακών εφαρμογών μουσείων. Οι ρίζες της βρίσκονται στη Μέση Ανατολή (Χαλέπι, Συρίας) τον τόπο όπου γεννήθηκε και ο οποίος αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς της τέχνης της. Η Ήβη ζει, εργάζεται και απολαμβάνει τη ζωή στον Πόρο από το 2011.

Η Καθετή και η Ήβη Γαβριηλίδη αποφάσισαν να αφιερώσουν αυτή την έκθεση ζωγραφικής στην προστασία του περιβάλλοντος του Πόρου από τα σχέδια για ανάπτυξη βιομηχανικών ιχθυοκαλλιεργειών. Μάθετε τα πάντα για το σχέδιο για Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) μέσω της σχετικής ιστοσελίδας της Καθετής.

Στο παρελθόν η Καθετή έχει διοργανώσει τις ομαδικές εκθέσεις «Γέφυρες» και «Athlesis» και την κοινή έκθεση ζωγραφικής της Τζίνας και του Χρήστου Παπαδόπουλου «Τα χρώματα του κόσμου». Πρόσφατα, η Καθετή άνοιξε τις πόρτες της και στον λαϊκό ζωγράφο του τόπου μας Γιώργο Κληροδοτάκο, με την έκθεση ζωγραφικής «Από τον Πόρο στην Κορνουάλη». Επιπλέον, μέρος του φετινού Poros Arts Festival, του οποίου τη συνδιοργάνωση ο Δήμος Πόρου ανέθεσε στην Καθετή, είναι η έκθεση μικτών εικαστικών τεχνών «Μεταμορφώσεις».

 

Πληροφορίες έκθεσης

Εγκαίνια: 16 Σεπτεμβρίου 2023, 8 μ.μ.

Διάρκεια: 16-30 Σεπτεμβρίου 2023

Ώρες λειτουργίας: 7-10 μ.μ.

Πληροφορίες/επικοινωνία: info@katheti.gr, +302298043825

 

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

Κατηγορίες