Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Φόρτωση Εκδηλώσεις
Πολιτισμoς

6ο Φεστιβάλ Χειροτεχνίας Πόρου

14 Ιουλίου 24
Πόρος
Venue map link

13-14 Ιουλίου 2024

craft.festival.poros@gmail.com

Πολιτισμoς

6ο Φεστιβάλ Χειροτεχνίας Πόρου

14 Ιουλίου 24
Το 6ο Φεστιβάλ Χειροτεχνίας Πόρου θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Ιουλίου στον πεζόδρομο Ερμού στον Πόρο. Ένα πλούσιο διήμερο γεμάτο καλλιτεχνικά εργαστήρια, κουκλοθέατρο, παραμύθια, μουσική και γεύσεις.
Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει το Σάββατο 13 Ιουλίου στις 19:45, στην Ανταλλακτική – Δανειστική Βιβλιοθήκη στον πεζόδρομο της Ερμού, με την κουκλο – θεατρική παράσταση «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο» , από την ομάδα Παραμυθοχώρα, βασισμένο στο παραμύθι του βραβευμένου συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου και με μουσική του Φοίβου Δεληβοριά. Η παράσταση είναι δωρεάν.
Την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 11 το πρωί, σας περιμένουμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου, για να απολαύσουμε την έκθεση “Με τον τρόπο της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη” και να δημιουργήσουμε τα δικά μας γλυπτά με θαλασσόξυλα. Οδηγός μας στη δράση αυτή είναι η αρχαιολόγος Εύη Πίνη. Η είσοδος στο μουσείο στο πλαίσιο της δράσης, είναι δωρεάν.
Την Κυριακή 14 Ιουλίου το απόγευμα στις 19:30, στην Ανταλλακτική – Δανειστική Βιβλιοθήκη στον πεζόδρομο της Ερμού, θα απολαύσουν τα παιδιά διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού «Η Βαλίτσα», παρέα με την Άννα Χανιώτη. Με το πέρας της αφήγησης, θα απολαύσουμε αγαπημένα τραγούδια από τη Ευήλια Γκιών.
Κατά τη διάρκεια του διήμερου Φεστιβάλ Χειροτεχνίας, στον πεζόδρομο θα λάβουν χώρα και πολλά Δημιουργικά Εργαστήρια και συγκεκριμένα:
– Φτιάχνουμε Βραχιολάκια Φιλίας, παρέα με την Ελένη Παύλου (Εργάνη)
– Ετοιμάζουμε και απολαμβάνουμε τα δικά μας χειροποίητα Μπισκότα, παρέα με τον Νίκο Κανατσίδη (Ζαχαροπλαστείο Γλύκισμα)
– Υφαίνουμε σε αργαλειό, παρέα με την Ελένη Παύλου
– Φτιάχνουμε τα δικά μας καλλυντικά (για μαμάδες), παρέα με τη Ζήνα
– Ετοιμάζουμε τις δικές μας Σαπουνόφουσκες
– Ζωγραφίζουμε και στολίζουμε τον πεζόδρομο
– Δημιουργούμε το δικό μας χειροποίητο βιβλίο
Και επειδή ο καιρός είναι ζεστός, κερνάμε δροσερά αρωματικά αναψυκτικά καθώς και πεντανόστιμα αλμυρά εδέσματα που θα μας ετοιμάσουνι το «Οινομαγειρείο Το Σοκάκι» και το Ζαχαροπλαστείο «Γλύκισμα».
Ένα διήμερο γεμάτο δράσεις για παιδιά και μεγάλους. Η Συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ δε χρειάζεται προ-κράτηση.
Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας και τους χορηγούς επικοινωνίας, καθώς και τον δήμο Πόρου, που για άλλη μία φορά στήριζουν έμπρακτα τον θεσμό αυτό.

Κατηγορίες