Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Loading Events
Δραστηριoτητες | Πολιτισμoς

έlα Βαγιωνιά

17 Ιουλίου 22
Πόρος
Venue map link

Organized by Καθετή

Τοποθεσία:

Παραλία Βαγιωνιά, Πόρος

17 Ιουλίου, 2022
Ημερομηνία:

17 Ιουλίου 2022

Ώρα:

Ολοήμερη εκδήλωση

Συμμετοχή:

Ελεύθερη

Πληροφορίες:

2298043825
info@katheti.gr

Δραστηριoτητες | Πολιτισμoς

έlα Βαγιωνιά

17 Ιουλίου 22

Σκεφτείτε λίγο τι σημαίνει για σας ελληνικό καλοκαίρι. Κλείστε τα μάτια, πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και φανταστείτε τον εαυτό σας σε ένα νησί. Ποιες εικόνες, χρώματα, ήχοι, αρώματα και συναισθήματα κυριεύουν το σώμα και το μυαλό σας; Συνδέστε τα όλα μαζί και θα καταλάβετε τι είναι η πρόσκληση «έlα Βαγιωνιά». Επιπλέον, μέσω αυτής, η Καθετή θέλει να εκφράσει ξεκάθαρα τη θέση της κατά της εκβιομηχάνισης του Πόρου και της μετατροπής των παραλιών του σε Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών. Το «έlα Vagionia» είναι μια ολοήμερη εκδήλωση που θα γίνει στις 17 Ιουλίου 2022 στην παραλία Βαγιωνιά, στο βόρειο τμήμα του Πόρου.

 

Δραστηριότητες και εκδηλώσεις

Το «έlα Vagionia» είναι μια πρόσκληση για να απολαύσουμε όλοι και όλες την παραλία με σεβασμό στο περιβάλλον, όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Τι καλύτερο από μια καλοκαιρινή μέρα στην παραλία; Εκτός από τον καθαρισμό της παραλίας, όπως κάνει η Καθετή τα τελευταία χρόνια στη Βαγιωνιά και στην Αγία Σωτήρα του Γαλατά, η μέρα θα είναι γεμάτη μουσική, χορό, τραγούδι, κολύμπι και θαλάσσια σπορ. Το πρόγραμμα θα γίνεται όλο και πιο πλούσιο καθώς θα πλησιάζει η ημερομηνία της εκδήλωσης. Η Καθετή θα σας κρατά ενήμερους και ενήμερες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για όλα τα σημαντικά νέα της εκδήλωσης. Ελάτε να κολυμπήσουμε, να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε, να φάμε, να πιούμε, να απολαύσουμε τον ήλιο, να διασκεδάσουμε και να περάσουμε όμορφα παρέα, πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όσους και όσες θέλουν να στηρίξουν τον σκοπό και να απολαύσουν τη Βαγιωνιά. Καλούμε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, καθώς και τους πολιτιστικούς και επαγγελματικούς συλλόγους να συμμετάσχουν στον σκοπό μας. Αλλά, κυρίως, η πρόσκλησή μας απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους το Πόρου και της ευρύτερης περιοχής. Η εκδήλωση «έλα Βαγιωνιά» είναι ένα γεγονός για όλες και όλους εμάς που αγαπάμε τον Πόρο. Αυτή η εκδήλωση θα μας φέρει πιο κοντά και παράλληλα θα εκφράσουμε  γιορτάζοντας την ξεκάθαρη θέση μας ενάντια στην εκβιομηχάνιση του Πόρου και στη μετατροπή των παραλιών του σε Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών.

 

Γενικές οδηγίες

• Φέρτε το δικό σας νερό και φαγητό

• Να έχετε μαζί σας αντηλιακό, πετσέτες και ομπρέλες θαλάσσης

• Μοιραστείτε τα μέσα μεταφοράς (κάντε carpooling)

• Χρησιμοποιήστε τους κάδους ανακύκλωσης

• Αφήστε την παραλία καθαρή, όπως τη βρήκατε

 

Διαφορετικοί τρόποι για να υποστηρίξετε τον κοινό μας σκοπό

Εκτός από το να συμμετάσχετε στην εκδήλωση «έlα Vagionia» στις 17 Ιουλίου και να απολαύσετε την παραλία και τις πολλές δραστηριότητες με τους φίλους και την οικογένειά σας, υπάρχουν αρκετοί  εναλλακτικοί τρόποι για να υποστηρίξετε τον σκοπό.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε;

  • Χρησιμοποιήστε σχετικά ή παρεμφερή hashtag και γράψτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το θέμα. Σας δίνουμε μερικά παραδείγματα: #elavagionia #saveporos #loveporos #saveporosisland #porosisland

• Γράψτε σχόλια στην εκδήλωσή μας στο FB και στις αναρτήσεις που κάνουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Καθετής για το θέμα.

• Υπογράψτε την έκκληση για να σωθεί ο Πόρος από την εκβιομηχάνιση της υδατοκαλλιέργειας

  • Αν δεν μπορείτε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση, φτιάξτε ένα βιντεάκι στο οποίο να εκφράζετε τη θέση σας για το θέμα.

• Στείλτε μας τις ιδέες σας στο info@katheti.gr για να τις προσθέσουμε στο πρόγραμμα της εκδήλωσης

Η Καθετή συνεχίζει να εργάζεται για την προώθηση και ανάπτυξη της περιοχής μας με σεβασμό στον άνθρωπο, τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Αυτό το όραμα μπορεί να επιτευχθεί μέσα από συνεχείς προσπάθειες και συνεργασίες, όπως η πρωτοβουλία Ec(h)o και τα προγράμματα INCIRLE, LEADER Smart Villages, και Υιοθέτησε μια παραλία, στο πλαίσιο του οποίου στις 6 Ιουλίου θα διοργανώσουμε καθαρισμό και καταγραφή απορριμμάτων στην παραλία της Αγίας Σωτήρα στον Γαλατά.

Το βασικό μέρος του λογότυπου «έlα Vagionia» σχεδιάστηκε από την ομάδα εθελοντών/-ριών σχεδιαστών/-ριών που συμμετείχαν στο εργαστήριο Project Resound το καλοκαίρι του 2021.

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι στο έργο της Καθετής.

Κατηγορίες