Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Φόρτωση Εκδηλώσεις
Δραστηριoτητες | Καταρτιση

Σετ εργαλείων για τη διδασκαλία ξένων γλωσσών

16 Οκτωβρίου 19
Καθετή, Πόρος, 18020
Venue website
16 Οκτωβρίου, 2019 | 2:30 μμ - 4:30 μμ

Δωρεάν

Έως 15 άτομα

Eκπαιδεύτρια : Αναστασία Καρούτη

Καθετή: 2298043825, info@katheti.gr

Δραστηριoτητες | Καταρτιση

Σετ εργαλείων για τη διδασκαλία ξένων γλωσσών

16 Οκτωβρίου 19

Εάν είστε καθηγητής ή καθηγήτρια ξένων γλωσσών ή εάν διδάσκετε ελληνικά ως ξένη γλώσσα μη χάσετε μία παρουσίαση εκπαιδευτικών υλικών και καινοτόμων δραστηριοτήτων στις 16 Οκτωβρίου. Το σεμινάριο αφορά τη διδασκαλία ξένων γλωσσών και δίνει την ευκαιρία στους/στις εκπαιδευτικούς να δημιουργήσουν ένα σετ εργαλείων το οποίο μπορούν να αξιοποιήσουν στο μέλλον.

Το σεμινάριο, το οποίο αποτελεί μέρος του  «Σχολείου των Εκπαιδευτικών», αποτελεί μια καλή ευκαιρία ώστε οι εκπαιδευτικοί να αναστοχαστούν και να αξιολογήσουν τις μεθοδολογίες διδασκαλίας που ήδη χρησιμοποιούν και τα αποτελέσματα που έχουν. Οι συμμετέχοντες/-ουσες θα χρειαστεί να αξιολογήσουν τα εκπαιδευτικά υλικά που έχουν στη διάθεσή τους και να σκεφτούν πώς μπορούν να βελτιώσουν την προσέγγισή τους, ώστε το μάθημά τους να επικεντρώνεται γύρω από τους/τις μαθητές/-ήτριες και όχι γύρω από τις εξετάσεις ή από τους/τις ίδιους/-ες. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί θα χρειαστεί να σκεφτούν τρόπους με τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν τους/τις μαθητές/-ήτριες να αποκτήσουν ευχέρεια στη χρήση της ξένης γλώσσας. Τέλος, με αφορμή το σεμινάριο, οι καθηγητές ξένων γλωσσών της περιοχής μπορούν να γνωριστούν και να εξετάσουν τυχόν ενδεχόμενα συνεργασίας.

Δομή σεμιναρίου:

  • Στόχοι
  • Γλωσσικές δεξιότητες
  • Μεθοδολογίες διδασκαλίας
  • Πώς γίνεται η παρουσίαση της θεωρίας
  • Ασκήσεις για τον προφορικό/γραπτό λόγο
  • Ασκήσεις αποκλειστικά για τον γραπτό λόγο
  • Ασκήσεις για όλες τις δεξιότητες (ακουστικά, ανάγνωση, παραγωγή προφορικού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου)
  • Προκλήσεις και λύσεις

Λάβετε μέρος στο 2ωρο σεμινάριό μας με την εκπαιδεύτρια Αναστασία Καρούτη για να μάθετε περισσότερα και να αποκτήσετε εκπαιδευτικά υλικά και εργαλεία. Το σεμινάριο απευθύνεται σε καθηγητές ξένων γλωσσών και καθηγητές ελληνικών ως ξένη γλώσσα, αλλά και σε καθηγητές όλων των ειδικοτήτων. Όλοι/-ες οι συμμετέχοντες/-ουσες θα λάβουν έναν ηλεκτρονικό φάκελο με σημειώσεις και πηγές που μπορούν να αξιοποιήσουν.

Το σεμινάριο εντάσσεται στο «Σχολείο των Εκπαιδευτικών», τον κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς από την Καθετή.

Η εκπαιδεύτρια Αναστασία Καρούτη είναι καθηγήτρια αγγλικών και μεταφράστρια με μεταπτυχιακές σπουδές στις σπουδές φύλου και τη φεμινιστική θεωρία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με την εκπαίδευση, τη μη τυπική και βιωματική μάθηση, τη διαπολιτισμική επικοινωνία και το πρόγραμμα Erasmus+ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για δύο χρόνια υπήρξε εκπαιδεύτρια ενηλίκων και εκπαιδευτική σύμβουλος σε οργανώσεις στη Ρουμανία. Το 2013-2014 συμμετείχε στο εθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης επαγγελματικών και προσωπικών δεξιοτήτων  GROW. Ως εκπαιδεύτρια, ήταν υπεύθυνη για τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό και για την παράδοση βιωματικών σεμιναρίων σε εφήβους, αλλά και για την κατάρτιση διεθνών εθελοντών σε θέματα μη τυπικής μάθησης.

Κατηγορίες