Ιχθυοκαλλιέργειες: Η άμεση απειλή της επέκτασής τους και η άγνοια κινδύνου

Events

Εκδηλώσεις

Loading Events
Πολιτισμoς

Έκθεση Ζωγραφικής «Έξοδος»

15 Ιουνίου 20
Καθετή, Πόρος, 18020
Venue website

15 Ιουνίου – 30 Σεπτεμβρίου 2020

Δευτέρα με Παρασκευή: 11:00πμ – 1:00μμ

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 6:00μμ – 8:00μμ

Δωρεάν

Συμμετέχοντες: Lyn Kynaston, Γεωργία Λιβανού, Παντελάκη Καλλιόπη, Πέτρος Ποπέσκου, Νίκος Χατζηπέρος

Καθετή: 2298043825, info@katheti.gr

Πολιτισμoς

Έκθεση Ζωγραφικής «Έξοδος»

15 Ιουνίου 20
Η Καθετή βάζει τα καλοκαιρινά της, στολίζει με χρώμα τους τοίχους της και σας προσκαλεί στην έκθεση ζωγραφικής “Έξοδος / Exodus”. Μια έκθεση με τα έργα των μαθητών/-ριών του Εργαστηρίου Ζωγραφικής. Συμμετέχουν: η Lyn Kynaston, η Γεωργία Λιβανού, η Παντελάκη Καλλιόπη, ο Πέτρος Ποπέσκου και ο Νίκος Χατζηπέρος. Η έκθεση σας περιμένει ήδη στον χώρο της Καθετής στον Γαλατά, όπου και θα παραμείνει μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.  

Η Έξοδος

Εξαιτίας της αναγκαστικής διακοπής των μαθημάτων μας λόγω του Covid-19, μας γεννήθηκε η ανάγκη να βρούμε άλλους τρόπους για να συνεχιστεί το δωρεάν Εργαστήρι Ζωγραφικής με τη Μάρα Δημοπούλου. Δημιουργήσαμε λοιπόν ένα Online Εργαστήρι Ζωγραφικής, το οποίο, όπως και το δια ζώσης εργαστήρι, απευθυνόταν σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις ηλικίες. Η μεταφορά των μαθημάτων ζωγραφικής διαδικτυακά ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, και για την Καθετή, η οποία επιφύλασσε αρκετές δυσκολίες, τις οποίες κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου. Δεν έπαψε βέβαια να αποτελεί ακόμη και για εμάς μια διέξοδο, μια όμορφη διαφυγή από τη δύσκολη συγκυρία της καραντίνας, πόσο μάλλον για τους ίδιους τους μαθητές του εργαστηρίου. Η παρέα του εργαστηρίου ζωγραφικής σε αυτό το διαδικτυακό ταξίδι μεγάλωσε. Ταξίδεψε και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, μας έφερε κοντά με ανθρώπους που υπό άλλες συνθήκες δεν θα γνωρίζαμε και δεν θα μας γνώριζαν ποτέ. Αυτή ήταν μια μεγάλη ανταμοιβή για την ομάδα της Καθετής. Οι μαθητές του εργαστηρίου, μέσα από διάφορες ασκήσεις έψαχναν, μεταξύ άλλων, τις δικές τους διεξόδους. Άλλοτε κοιτώντας και αποτυπώνοντας μια φωτογραφία, άλλοτε κοιτώντας στον καθρέφτη τους, άλλοτε κοιτώντας έξω από το παράθυρό τους, μα κυρίως κοιτώντας μέσα τους. Οι μαθητές μας, μέσα από μια σειρά έξι μαθημάτων, εξερεύνησαν την τονικότητα, την προσωπογραφία, την τοπιογραφία, τη θαλασσογραφία και την εικονογράφηση. Μέσα από αυτό το εικαστικό ταξίδι, έφτιαξαν υπέροχες δημιουργίες, τις οποίες νιώσαμε την επιθυμία να εκθέσουμε στον χώρο της Καθετής. Σκεφτήκαμε πως θα ήταν υπέροχο να μοιραστούμε και μαζί σας αυτά τα «χρωματιστά παράθυρα» που ανακαλύψαμε μαζί τους. Θα ήταν χαρά μας να σας υποδεχτούμε στην έκθεση ζωγραφικής “Έξοδος” (τηρώντας πάντα τις οδηγίες προφύλαξης) και να ταξιδέψουμε μαζί με τα έργα των μαθητών του Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Καθετής. Σας περιμένουμε με χαρά!    

Πληροφορίες έκθεσης

Διάρκεια: 15 Ιουνίου-30 Σεπτεμβρίου 2020 Ώρες λειτουργίας: Δε.-Πα. 11:00-13:00 & Τρ., Πε., Πα. 18:00-20:00 (Και όταν κρέμεται το «Περάστε» στην πόρτα!

Κατηγορίες