Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Φόρτωση Εκδηλώσεις
Πολιτισμoς

Γιορτή της Πούντας

26 Ιουλίου 24
Καθετή, Πόρος, 18020
Venue website Venue map link
26 Ιουλίου | 8:00 μμ - 10:00 μμ

Είσοδος ελεύθερη

Πολιτισμoς

Γιορτή της Πούντας

26 Ιουλίου 24

Φέτος το καλοκαίρι ζωντανεύουμε τη γειτονιά των ψαράδων, της ταβέρνας και του ποριώτικου χασάπικου. Η Καθετή, με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πόρου «Ποριώτισσα», διοργανώνει τη «Γιορτή της Πούντας» και σας προσκαλεί όλους και όλες να γιορτάσουμε μαζί! Την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 8:00 μμ, στην Καθετή, αναβιώνουμε την παλιά Πούντα σε μια εκδήλωση με πολλές όμορφες εκπλήξεις, που συνοδεύεται από τα εγκαίνια των εκθέσεων «Ταβέρνα Σωτήρης» και «Άλλη μια σκέψη μου», δύο εκθέσεις άρρηκτα συνδεδεμένες με την ιστορική γειτονιά. Είσοδος ελεύθερη.

Η γειτονιά της Πούντας

Η Πούντα, που στα ιταλικά σημαίνει «άκρο», είναι χτισμένη στη νότια άκρη του νησιού και ξεκίνησε ως εργατική περιοχή. Η «Πούντα η ασύδοτη», όπως την έλεγαν, ξυπνούσε το βράδυ, όταν ο υπόλοιπος Πόρος κοιμόταν, και υποδεχόταν στα περίφημα ταβερνάκια και τους καφενέδες της τη νυχτερινή ζωή του νησιού. Σαν ένα τοπίο βγαλμένο από ρεμπέτικο τραγούδι, η αυθεντικότητα και η αίσθηση ελευθερίας που πάντα απέπνεε έκαναν αυτή τη γειτονιά αγαπητή σε κατοίκους και επισκέπτες/-ριες. Αν και πολλά έχουν αλλάξει με τα χρόνια, μέσα από τις ταβέρνες που κοσμούν τη γειτονιά μπορούμε ακόμα να αισθανθούμε το πνεύμα της παλιάς Πούντας.

Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πόρου «Ποριώτισσα»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πόρου «Ποριώτισσα» ιδρύθηκε το 2003 με βασικό σκοπό τη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Τα μέλη του συλλόγου ερευνούν και προβάλλουν τη λαϊκή μας παράδοση και τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, ώστε να περάσει αυτή η γνώση στις νεότερες γενιές, αλλά και στους επισκέπτες του νησιού. Πέρα από τις δικές του εκδηλώσεις, έχει ενεργή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα που διοργανώνονται από άλλους φορείς στον Πόρο, αλλά και στην Τροιζηνία.

Η Καθετή στηρίζει και αναδεικνύει την τοπική κοινωνία και ιστορία της. Στο παρελθόν έχει διοργανώσει την έκθεση φωτογραφίας «Ταβέρνα Σωτήρης», την εικαστική έκθεση «Γέφυρες», την ερασιτεχνική θεατρική παράσταση «Πέρασμα», αποτέλεσμα του εργαστηρίου «Θεατρική Καταγραφή Πόρου & Τροιζηνίας-Μεθάνων», καθώς και την πιο πρόσφατη έκθεση «Ίσαλος Γραμμή» με φωτογραφίες του Φώτη Μεταξά. Παράλληλα, η Καθετή δημιουργεί συνεργασίες με τοπικούς φορείς και οργανισμούς, προωθώντας τους/τις ντόπιους/-ιες καλλιτέχνες/-ιδες.

Μπορείτε και εσείς να προσφέρετε εθελοντική εργασία στην Καθετή. Συμπληρώστε την αίτηση εθελοντισμού και ξεκινήστε αυτό το υπέροχο ταξίδι μαζί μας!

Ως τοπικός/-ή εκπαιδευτικός ή μαθητής/-τρια πληροίτε τις προϋποθέσεις για δωρεάν συνδρομή στην Καθετή!

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

Εικόνα άρθρου: Cedric Savage – Boats Poros, Greece

Κατηγορίες