Ιχθυοκαλλιέργειες: Η άμεση απειλή της επέκτασής τους και η άγνοια κινδύνου

Events

Εκδηλώσεις

Loading Events
eat4change

Η Ομάδα Νέων του WWF στον Γαλατά

12 Μαΐου 22
Γαλατάς

12-15 Μαΐου 2022

 

Καθετή: 2298043825, info@katheti.gr

Η Ομάδα Νέων του WWF στον Γαλατά

12 Μαΐου 22
Οι διατροφικές μας συνήθειες παίζουν σημαντικό ρόλο, όχι μόνο για την υγεία μας αλλά και για τη βιωσιμότητα  του πλανήτη μας. Εκκινώντας από αυτό, η Ομάδα Νέων της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF επισκέφθηκε τον Γαλατά από τις 12 έως τις 15 Μαΐου του 2022, στο πλαίσιο του προγράμματος Eat4Change. Τα 11 συμμετέχοντα μέλη της από όλη την Ελλάδα και οι υπεύθυνές τους Μαρίνα Συμβουλίδου και Ναταλία Καλεβρά έμειναν για ένα τριήμερο στο φιλικό προς το περιβάλλον Odyssey Eco Farm glamping.  
Το πρόγραμμα Eat4Change έχει στόχο την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των καταναλωτριών και των καταναλωτών προς μια πιο αειφορική διατροφή, όπως η μεσογειακή. Η Καθετή, ως οργανισμός που νοιάζεται για το περιβάλλον, έπαιξε τον ρόλο της σε αυτήν την προσπάθεια. Η ομάδα της Καθετής διοργάνωσε δύο εκπαιδευτικά εργαστήρια στα νεαρά μέλη του Eat4Change και στις υπεύθυνές τους.

Στοχοθεσία και κινητοποίηση (Motivation 4Change)

Ο αθλητικός ψυχολόγος Τάσος Ρόδης τούς πρόσφερε ένα διαδραστικό εργαστήρι με θέμα τη στοχοθεσία και την κινητοποίηση (Motivation 4Change).  
Τα 11 νεαρά μέλη της ομάδας είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν σε βάθος τη σημασία της στοχοθεσίας και της κινητοποίησης. Έμαθαν τα διαφορετικά είδη των στόχων και πώς να θέτουν στόχους με τον τρόπο SMARTS. Επιπλέον, ανακάλυψαν πώς η στοχοθεσία διασυνδέεται και αλληλεπιδρά με την προσωπική κινητοποίηση και επίτευξη στόχων. Οι νέες και οι νέοι της ομάδας ευχαριστήθηκαν το θέμα και ανέφεραν πτυχές του σεμιναρίου σε διάφορα σημεία του τριημέρου.

Φωτογραφία φαγητού και κατασκευή lightbox

Επιπρόσθετα, η ομάδα ασχολήθηκε με ένα διασκεδαστικό εργαστήρι/παιχνίδι με θέμα τη φωτογραφία φαγητού και την κατασκευή lightbox. Μετά από μια σύντομη παρουσίαση των βασικών στοιχείων της φωτογραφίας φαγητού, τα μέλη της αφιέρωσαν χρόνο στην κατασκευή του δικού τους lightbox.  
Το lightbox χρησιμοποιήθηκε για το προγραμματισμένο φωτογραφικό παιχνίδι που έπαιξαν στη διάρκεια του τριημέρου. Αρχικά, τους ζητήθηκε να φωτογραφήσουν τα συστατικά των συνταγών στη φυσική τους κατάσταση (π.χ. ένα πορτοκάλι στο δέντρο) και μετά να τραβήξουν μια φωτογραφία, κάνοντάς τα πιο ελκυστικά για τα ίδια τα μέλη της ομάδας ή για μία/έναν μελλοντική/-ό καταναλώτρια/-ωτή (π.χ. ένα ποτήρι πορτοκαλάδα γαρνιρισμένο με μια φέτα πορτοκάλι και μερικά πράσινα φύλλα). Ένα φωτογραφικό παιχνίδι που βοήθησε τα μέλη της ομάδας να προσεγγίσουν και να παρατηρήσουν τη φύση μέσα από τον φακό τους.
Η Καθετή εργάζεται προς έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό: την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης με σεβασμό στους ανθρώπους, τον πολιτισμό και το περιβάλλον της περιοχής. Αυτό το όραμα μπορεί να επιτευχθεί μέσω συνεχούς προσπάθειας και συνεργασιών, όπως η πρωτοβουλία Ec(h)o και το Project Resound, και μέσω συμμετοχών σε άλλα προγράμματα, όπως το INCIRCLE και τα «έξυπνα χωριά».

Κατηγορίες

Συνδιοργανωτές