Ιχθυοκαλλιέργειες: Η άμεση απειλή της επέκτασής τους και η άγνοια κινδύνου

Events

Εκδηλώσεις

Loading Events
Δραστηριoτητες

Καθαρίζουμε την ακτή Ανδρέα Μιαούλη με την Γ’ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πόρου

14 Μαρτίου 24
Πόρος
Venue map link
14 Μαρτίου | 8:30 πμ - 10:00 μμ
Δραστηριoτητες

Καθαρίζουμε την ακτή Ανδρέα Μιαούλη με την Γ’ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πόρου

14 Μαρτίου 24

Στόχος μας στην Καθετή είναι η πραγματοποίηση ενός εθελοντικού καθαρισμού μία φορά το μήνα. Την Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 8:30 πμ, καθαρίζουμε την Ακτή Μιαούλη Ανδρέα με την Γ’ τάξη του 1ου Δημοτικό Σχολείο Πόρου. Αυτή τη φορά διαλέξαμε να καθαρίσουμε το συγκεκριμένο σημείο συμβολικά για την επέτειο της 25ης Μάρτιου. Στην Καθετή επιδιώκουμε να δημιουργούμε δράσεις που αποσκοπούν στην πολύπλευρη μόρφωση και εξέλιξη των κατοίκων της περιοχής μας.

Η συγκεκριμένη δράση αποσκοπεί στο να μάθουν τα παιδιά τα οφέλη του εθελοντισμού και παράλληλα να γνωρίσουν τα όμορφα μέρη της περιοχής. Ο εθελοντισμός είναι μια πράξη μέσα από την οποία οι νέοι/-ες μαθαίνουν πώς να είναι ενεργά μέλη στην κοινότητά τους, αποκτώντας ταυτόχρονα κοινωνικές ευαισθησίες και νέες δεξιότητες. Επιπλέον, η συγκεκριμένη εθελοντική δράση συμβάλλει στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης, καθώς η περιβαλλοντική κρίση είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους και όλες μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την δασκάλα Βάσω Τρασάνη και τη διεύθυνση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πόρου για την άψογη συνεργασία μας.

Η Καθετή στηρίζει έμπρακτα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη. Στο παρελθόν, έχουμε καθαρίσει εθελοντικά την περιοχή των Αγ. Αναργύρων (Νησάκι) με το ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Μεθάνων, τα σοκάκια της Σφαιρίας με το ΚΔΑΠ Πόρου και παραλίες της περιοχής μας με τους μαθητές/-τριες του Γενικού Λυκείου Γαλατά, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Τροιζήνας, καθώς και με τα παιδιά του ΚΔΑΠ Τροιζηνίας, μέσα και από το πρόγραμμα «Υιοθέτησε μια παραλία». Παράλληλα, στην Καθετή πιστεύουμε στην εθελοντική εργασία, μέσα από την οποία ευαισθητοποιούμαστε, αποκτούμε φίλους και φίλες, εργασιακή πείρα και αναρίθμητες δεξιότητες.

Μπορείτε και εσείς να προσφέρετε εθελοντική εργασία στην Καθετή. Συμπληρώστε την αίτηση εθελοντισμού και ξεκινήστε αυτό το υπέροχο ταξίδι μαζί μας!

Ως τοπικός/-ή εκπαιδευτικός ή μαθητής/-τρια πληροίτε τις προϋποθέσεις για δωρεάν συνδρομή στην Καθετή!

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

Φωτογραφία: Τάσος Ρόδης

Κατηγορίες