Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Φόρτωση Εκδηλώσεις

Καθαρίζουμε τις βορινές παραλίες της περιοχής μας

23 Μαΐου 24
Πόρος-Τροιζηνία-Μέθανα
23 Μαΐου

Καθαρίζουμε τις βορινές παραλίες της περιοχής μας

23 Μαΐου 24

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), η οποία έχει στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης, την Πέμπτη 23 Μαΐου, σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Πόρου, καθαρίζουμε τις βορινές παραλίες του Πόρου και του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων. Φέρνοντας κοντά τις τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον θαλάσσιο τουρισμό, με την υποστήριξη του Λιμεναρχείου Πόρου, καθαρίζουμε δυο βορινές παραλίες τις περιοχής μας. Στον καθαρισμό συμμετέχουν εθελοντικά οι επιχειρήσεις:  Dive in Blue, Poros Boat Rentals, Poros Diving CenterPoros Fishing TripsNakas Motor Boat Rentals & RIB Charters, Rent a Boat Poros, Vikos Marine και Poros Yachting Services. Η Καθετή, μέσα από συνεργασίες, συμμετέχει ενεργά και προωθεί τη δράση του καθαρισμού παραλιών.

Τα σκάφη θα ξεκινήσουν με κατεύθυνση τις βορινές παραλίες από την προβλήτα των ταξί του Πόρου στις 10:00 πμ και θα κατευθυνθούν στους κόλπους Σαραντακούμι και Καλάμι. Παράλληλα με τον παράκτιο καθαρισμό θα πραγματοποιηθεί και καθαρισμός του βυθού των συγκεκριμένων κόλπων με τη βοήθεια έμπειρων δυτών. Αν θέλετε να συμμετέχετε εθελοντικά στον παράκτιο καθαρισμό μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο +30 22980 43825 ή μέσω email στο info@katheti.gr. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Κάθε χρόνο καταλήγουν στη Μεσόγειο 11.500 τόνοι πλαστικών απορριμμάτων. Σχεδόν το 70% αυτών ρυπαίνει τις ελληνικές ακτές, με πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας, αλλά και την τουριστική, ναυτιλιακή και αλιευτική οικονομία. Οι πανέμορφες βορινές παραλίες της περιοχής μας δέχονται, δυστυχώς, τα περισσότερα σκουπίδια, τα οποία καταφθάνουν είτε από την ακτογραμμή της Αττικής είτε από το Αιγαίο πέλαγος. Ο καθαρισμός των βορινών παραλιών θα οδηγήσει στην ανάδειξη της ομορφιάς τους, προωθώντας περαιτέρω τον θαλάσσιο τουρισμό στο νησί και την ευρύτερη περιοχή.

Η Καθετή στηρίζει έμπρακτα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη. Στο παρελθόν, έχουμε καθαρίσει εθελοντικά τις βορινές παραλίες του Πόρου, την ακτή Ανδρέα Μιαούλη με την Γ’ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πόρου, τα σοκάκια της Σφαιρίας με το ΚΔΑΠ Πόρου και παραλίες της περιοχής μας με τους μαθητές/-τριες του Γενικού Λυκείου Γαλατά, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο Τροιζήνας, το Δημοτικό σχολείο Μεθάνων και με τα παιδιά του ΚΔΑΠ Τροιζηνίας, μέσα και από το πρόγραμμα «Υιοθέτησε μια παραλία». Παράλληλα, στην Καθετή πιστεύουμε στην εθελοντική εργασία, μέσα από την οποία ευαισθητοποιούμαστε, αποκτούμε φίλους και φίλες, εργασιακή πείρα και αναρίθμητες δεξιότητες.

Ευχαριστούμε το Λιμεναρχείο Πόρου για την πρωτοβουλία και την εξαιρετική συνεργασία. Παράλληλα, ευχαριστούμε τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε αυτή τη σημαντική δράση, καθώς και όσους και όσες δήλωσαν συμμετοχή στον καθαρισμό.

Μπορείτε και εσείς να προσφέρετε εθελοντική εργασία στην Καθετή. Συμπληρώστε την αίτηση εθελοντισμού και ξεκινήστε αυτό το υπέροχο ταξίδι μαζί μας!

Ως τοπικός/-ή εκπαιδευτικός ή μαθητής/-τρια πληροίτε τις προϋποθέσεις για δωρεάν συνδρομή στην Καθετή!

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

Κατηγορίες