Ιχθυοκαλλιέργειες: Η άμεση απειλή της επέκτασής τους και η άγνοια κινδύνου

Events

Εκδηλώσεις

Φόρτωση Εκδηλώσεις
Πολιτισμoς

Παιδική παράσταση «Η Ζωή του Θησέα»

1 Απριλίου 23
Τοποθεσία:

Αμφιθέατρο Γυμνασίου, Γαλατάς
Πολιτιστικό Κέντρο, Μέθανα

Ημερομηνία:

1 Απριλίου 2023
2 Απριλίου 2023

Ώρα:

18:00-19:00

Είσοδος:

Ελεύθερη

Πολιτισμoς

Παιδική παράσταση «Η Ζωή του Θησέα»

1 Απριλίου 23

Η ελληνική μυθολογία συνοδεύει ακόμα και τώρα τις παιδικές μας αναμνήσεις. Αναμνήσεις μέσα από τα εικονογραφημένα βιβλία και τις παιδικές εκπομπές που παρακολουθούσαμε όταν ήμασταν παιδιά. Μυθικοί ήρωες, όπως ο Ηρακλής, ο Θησέας και ο Ιάσωνας, ταξίδεψαν τη φαντασία μας στην αρχαία Ελλάδα. Στο πλαίσιο της «Τεχνο-κάψουλας», που δημιούργησε η Καθετή σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Τ και τα ΚΔΑΠ Τροιζηνίας και Μεθάνων, ανεβαίνει μια θεατρική παράσταση από τα παιδιά με στοιχεία από τη μυθολογία της περιοχής μας. Η παιδική παράσταση «Η Ζωή του Θησέα» θα ανέβει το Σάββατο 1 Απριλίου, στις 18:00, στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου στον Γαλατά. Η παράσταση θα παιχτεί ξανά την Κυριακή 2 Απριλίου, στις 18:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθάνων. Και οι δύο παραστάσεις θα είναι δωρεάν για το κοινό.

 

Η ζωή του Θησέα σε δύο μέρη

Η παιδική παράσταση «Η Ζωή του Θησέα» χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο  πρώτο μέρος, το ΚΔΑΠ Τροιζηνίας να παρουσιάζει τη ζωή του Θησέα κατά τη διάρκεια των παιδικών του χρόνων. Χρόνια που πέρασε στην Τροιζήνα μακριά από τον πατέρα του και βασιλιά της Αθήνας Αιγέα. Χρονολογικά, το πρώτο μέρος του θεατρικού πραγματεύεται τη ζωή το Θησέα μέχρι και την άφιξή του στην Αθήνα. Αφού πρώτα ξεπέρασε σημαντικά εμπόδια και κατάφερε τους περίφημους άθλους του. Το δεύτερο μέρος του θεατρικού, που ανέλαβε το ΚΔΑΠ Μεθάνων, θα περιλαμβάνει τον μύθο σχετικά με το ταξίδι του ήρωα στην Κρήτη, ώστε να σκοτώσει τον Μινώταυρο, με τη βοήθεια της Αριάδνης, της κόρης του Μίνωα. Το θεατρικό θα ολοκληρωθεί με την επιστροφή του Θησέα στο Σούνιο και το τραγικό τέλος του πατέρα του, Αιγέα.

 

Οι συντελεστές της παράστασης

Τα ΚΔΑΠ Τροιζηνίας και Μεθάνων, μετά από πολύμηνες πρόβες, βρίσκονται πλέον στην τελική ευθεία για το ανέβασμα της παράστασης. Οι προσπάθειες των εκπαιδευτικών, καθώς και η προθυμία αλλά και το ουσιαστικό ενδιαφέρον όλων των παιδιών, εγγυάται ένα όμορφο αποτέλεσμα. Τα παιδιά και το προσωπικό των ΚΔΑΠ ευελπιστούν ότι οι θεατές θα απολαύσουν την παιδική παράσταση. Αξίζουν συγχαρητήρια στα δύο ΚΔΑΠ της περιοχής. Στο ΚΔΑΠ Τροιζηνίας, στα παιδιά, τις δασκάλες τους Μαρία Λεβειδιώτη και Κατερίνα Λαζάρου, και το δάσκαλό τους Γιάννη Παπαχατζή. Επίσης, στο ΚΔΑΠ Μεθάνων, στα παιδιά και τις δασκάλες τους Αθανασία Σαχίνη, Μαρία Ιωάννου και Αναστασία Καραμάνη.

Αξίζει επίσης ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που βοήθησαν να πραγματοποιηθούν οι δυο θεατρικές παραστάσεις. Παράλληλα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους/τις χορηγούς της εκδήλωσης. Πρόσφεραν τα υλικά, τη γνώση και τον χρόνο τους, ώστε να κατασκευαστούν τα σκηνικά και τα κουστούμια των παραστάσεων. Οι αφοί Παύλου πρόσφεραν τα χρώματα. Ο Γιώργος Κοντογιάννης που πρόσφερε οικοδομικά υλικά. Η Ελένη Μαρουλά και το Ουράνιο Τόξο πρόσφερε χαρτικά είδη, και τη Χριστίνα Ορφανίδου, η οποία έφτιαξε τα θεατρικά κουστούμια.

Η Καθετή με χαρά συμμετέχει στην εκδήλωση. Με αυτήν αλλά και παρόμοιες δράσεις, όπως το παιδικό εργαστήρι ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Τεχνο-κάψουλας, η χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Γαλατά, η παιδική παράσταση «Ο ραφτάκος των λέξεων» και η παρουσίαση του βιβλίου «Τελικά μιλάνε τα βιβλία;», επιδιώκει να συνεργαστεί με τοπικούς φορείς, καθώς και να υποστηρίξει και να ενισχύσει τη δημιουργική φαντασία των παιδιών.

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

Υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Κατηγορίες

Συνδιοργανωτές

Υποστηρικτές / Χορηγοί: