Ιχθυοκαλλιέργειες: Η άμεση απειλή της επέκτασής τους και η άγνοια κινδύνου

Events

Εκδηλώσεις

Φόρτωση Εκδηλώσεις
coffee-table-book
Πολιτισμoς

Λεύκωμα «Γέφυρες»

26 Ιανουαρίου 22
Καθετή, Πόρος, 18020
Venue website

26 Ιανουαρίου 2022 – 31 Δεκεμβρίου 2022

10:00πμ – 2:00μμ

Στην τιμή των €25

Καθετή: 2298043825, info@katheti.gr

Πολιτισμoς

Λεύκωμα «Γέφυρες»

26 Ιανουαρίου 22

Το λεύκωμα «Γέφυρες» περιλαμβάνει στις σελίδες του όλα όσα αντιπροσώπευσε η ομώνυμη εικαστική έκθεση, που φιλοξενήθηκε στο κτίριο Δουζίνα στον Πόρο από τις 18 Ιουνίου ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021. Νοσταλγία και γνωριμία με τον τόπο και τον πολιτισμό του, καθώς και με το συνολικό έργο της Καθετής. Η εικαστική έκθεση «Γέφυρες» είχε ως στόχο να αναδείξει την περιοχή και την εξέλιξή της. Να συνδέσει ό,τι δημιούργησαν και κληροδότησαν σε μας οι γενιές που έχουν φύγει με το παρόν και την καθημερινότητά μας. Το λεύκωμα «Γέφυρες» αποτελεί ανάμνηση για όσους επισκέφτηκαν την έκθεση και πολύτιμη συλλογή με έργα ντόπιων καλλιτεχνών για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να τα δουν από κοντά. Μπορείτε να το αποκτήσετε στην τιμή των €25.

Το σήμερα…

Το λεύκωμα «Γέφυρες» είναι ένα έντυπο υψηλής ποιότητας στα ελληνικά και τα αγγλικά. Φιλοξενεί στις σελίδες του τα έργα όλων των ζωγράφων και φωτογράφων που συμμετείχαν στην εικαστική έκθεση. Επίσης, περιέχει τις μαρτυρίες των ίδιων των καλλιτεχνών για το πώς είδαν το εγχείρημα αλλά και πώς διάλεξαν να φωτίσουν συγκεκριμένες όμορφες γωνιές του τόπου μας. Και, φυσικά, περιλαμβάνει ένα σύντομο βιογραφικό των καλλιτεχνών, ώστε να έρθουμε πιο κοντά με αυτούς τους ανθρώπους που καταθέτουν την ψυχή τους κάθε φορά που δημιουργούν.

…το χθες…

Από τις σελίδες του λευκώματος δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι παλιές φωτογραφίες της περιοχής μας. Φωτογραφίες που είναι πολύτιμες από όλες τις απόψεις. Θα μπορούσαν να θεωρηθούν ιστορικά κειμήλια, με συμπυκνωμένη πληροφορία για περασμένες εποχές. Αποτελούν το άκρο της γέφυρας που πατάει στο παρελθόν και μας συνδέει με τις ρίζες μας. Και, φυσικά, στο λεύκωμα υπάρχουν δύο ξεχωριστές γωνιές. Η μια ανήκει στον συλλέκτη Γιάννη Αντωνίου. Έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει πολύ χρόνο ώστε να συγκεντρώσει ιστορικό φωτογραφικό υλικό, και παραχώρησε δωρεάν τμήμα της συλλογής του για τις ανάγκες της έκθεσης. Η άλλη γωνιά ανήκει σε έναν από τους σημαντικότερους φωτογράφους της περιοχής μας, τον Γεώργιο Μωραΐτη, ο οποίος μας έχει αφήσει με τις φωτογραφίες του σημαντική κληρονομιά.

…και το αύριο

Το λεύκωμα «Γέφυρες» δημιουργήθηκε με σκοπό να διαφυλάξει ανεξίτηλη στη μνήμη μας την ανάμνηση μιας εκδήλωσης που υποδέχτηκε πάνω από 2.500 επισκέπτες. Αποκτήστε το, συμβάλλοντας συγχρόνως στην υλοποίηση των σκοπών της Καθετής. Σκοπών όπως η έκθεση «Γέφυρες», η θεατρική παράσταση «Πέρασμα» και πολλές άλλες δράσεις, οι οποίες αναδεικνύουν τον πολιτισμό, την ιστορία και γενικότερα τον πλούτο της περιοχής μας. Ευχαριστούμε θερμά τους/τις συντελεστές/-έστριες:

  • Μάρα Δημοπούλου (επιμέλεια έκδοσης)
  • Ναταλία Ανδριανού (μετάφραση κειμένων)
  • Φαίη Ορφανίδου (επιμέλεια-διόρθωση κειμένων)
  • Κατερίνα Τσαμαρδά (επεξεργασία φωτογραφιών)
  • Γιάννη Αντωνίου, που παραχώρησε το φωτογραφικό υλικό του δωρεάν για τις ανάγκες της έκθεσης.
    Ομάδες FB Πόρος παλιές φωτογραφίες και Μέθανα παλιές φωτογραφίες.
  • Ελένη Μωραΐτη, η οποία μας παραχώρησε το κείμενο για τον παππού της, φωτογράφο Γεώργιο Μωραΐτη.
    Σάββα Θεοδοσίου (σχεδιασμός έκδοσης)
  • Τους εικαστικούς που δημιούργησαν έργα ειδικά για την εικαστική έκθεση «Γέφυρες». Στην έκθεση συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά οι: Βασιλείου Μελέτης (φωτογραφία), Δημοπούλου Μάρα (ζωγραφική), Καΐκας Βαγγέλης (φωτογραφία), Καράμπαμπας Παναγιώτης (ζωγραφική), Μαρώτος Σάββας (φωτογραφία), Μοσχογιάννη Δήμητρα (φωτογραφία), Ντούσκος Ιωάννης (ζωγραφική), Παύλου Νίκος (φωτογραφία), Ρόδης Τάσος (φωτογραφία), Albers Astrid (ζωγραφική), Ruth Douzinas (ζωγραφική), Kynaston Lyn (φωτογραφία), McCallum Dennis (ζωγραφική), Rogers Pamela Jane (ζωγραφική). 
  • Ανώνυμους και επώνυμους φωτογράφους που αποτύπωσαν την περιοχή με τον φακό τους, διαφυλάττοντας τις μνήμες της για τις επόμενες γενιές.
  • Ομάδες FB Πόρος παλιές φωτογραφίες και Μέθανα παλιές φωτογραφίες.
  • Ελένη Μωραΐτη, η οποία μας παραχώρησε το κείμενο για τον παππού της, φωτογράφο Γεώργιο Μωραΐτη.
    • Κατηγορίες