Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Φόρτωση Εκδηλώσεις
Local-mentors_featured-image
Επιχειρηματικoτητα | Ευεξια

Μέντορες της περιοχής

1 Ιουνίου 20
Διαδικτυακά
1 Ιουνίου, 2020 | 10:00 πμ - 6:00 μμ

1 Ιουνίου 2020 – 30 Ιουνίου 2023

 

Καθετή: 2298043825, info@katheti.gr

Επιχειρηματικoτητα | Ευεξια

Μέντορες της περιοχής

1 Ιουνίου 20
Στην πρώτη ενότητα του «Μέντορινγκ στην Καθετή» βρίσκονται οι μέντορες της περιοχής. Δίνουμε βήμα σε ντόπιους επαγγελματίες για να μοιραστούν την εμπειρία τους με τους νέους και τις νέες της περιοχής. Πολλές φορές, ειδικά σε νεαρές ηλικίες, ερχόμαστε σε δίλημμα όσον αφορά την επιλογή επαγγέλματος. «Ποιον δρόμο να διαλέξω;» Είναι ένα ερώτημα που κάποια στιγμή απασχόλησε τους περισσότερους από εμάς. Αλλά, ακόμα και αν γνωρίζουμε τον «δρόμο» μας, η εμπειρία και οι συμβουλές του αντίστοιχου επαγγελματία μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμες. Γι’ αυτό και η Καθετή ξεκίνησε να παρουσιάζει σχεδόν κάθε μήνα γραπτές συνεντεύξεις και ολιγόλεπτα βίντεο από μέντορες της περιοχής.
  1. Στο πρώτο μέρος εντάσσονται οι γραπτές συνεντεύξεις που παίρνουμε σχεδόν κάθε μήνα με αφορμή εκδηλώσεις ή δραστηριότητες στην περιοχή. Όλες οι συνεντεύξεις είναι είτε από ντόπιους είτε από ανθρώπους που σχετίζονται επαγγελματικά με την περιοχή.
  2. Στο δεύτερο μέρος ανήκουν τα ολιγόλεπτα βίντεο μεντόρων της περιοχής στα οποία οι επαγγελματίες, σε ρόλο μέντορα, συστήνονται στη νέα γενιά της περιοχής και παρουσιάζουν  το επάγγελμά τους και τις ιδέες τους.
Επιχειρηματίες σε πολλούς τομείς, εκπαιδευτικοί, ηθοποιοί, κινηματογραφιστές, δικηγόροι, αστυνομικοί, πλοίαρχοι, ζωγράφοι, ιστορικοί τέχνης, συγγραφείς, εκπαιδευτές πολεμικών τεχνών και πολλοί άλλοι ρίχνουν φως σε πτυχές του επαγγέλματός τους. Από το μη συμβατικό ή φιλόδοξο επάγγελμα ως το παραδοσιακό, το μυστικό της επιτυχίας έγκειται στο κατά πόσο γεμίζει και κάνει ευτυχισμένο τον άνθρωπο που το επιλέγει.  

Το καλειδοσκόπιο των επαγγελμάτων

Ερμηνεύτρια της όπερας μας λέει πως σημαντικός σκοπός της δουλειάς της είναι να βοηθά τους ανθρώπους να κοιτάνε μέσα τους και να κάνουν χώρο στην χαρά. Ζωγράφος μάς προτρέπει να αξιοποιούμε όλες τις ευκαιρίες που τροφοδοτούν τη δημιουργικότητα μας. Η ανάγκη για δημιουργία ώθησε και σαπωνοποιό να επιλέξει αυτό που κάνει, ενώ τεχνίτης μαγειρικής αναφέρεται σε μνήμες και αρώματα. Τεχνολόγος τροφίμων-γεωπόνος βρίσκει το ελεύθερο επάγγελμα συναρπαστικό και περιπετειώδες. Το εμπόριο σε φέρνει σε επαφή με τον κόσμο και τις πωλήσεις. Απαιτεί ήθος, σεβασμό και αξιοπρέπεια. Η επιχειρηματικότητα συνδέεται με την υπομονή, την επιμονή και τη θέληση. Απαραίτητο στοιχείο είναι η προσφορά ποιότητας και η συνεχής εξέλιξη. Η εκπαίδευση δεν σταματάει ποτέ ούτε για τον πλοίαρχο, που ζει σε μια ομάδα με αυστηρή διάρθρωση. Όμως βλέπει τη θάλασσα ως κάτι πολύ μεγάλο, ειδικά για τον λαό μας. Και ο αστυνομικός κάνει δύσκολο επάγγελμα, τεχνικά και συνειδησιακά, αλλά γι’ αυτόν προέχει ο άνθρωπος. Ο διευθυντής προσωπικού είναι ο ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ της διοίκησης και του προσωπικού. Μπαίνει στη θέση και των δύο και πρέπει να έχει ακέραιο χαρακτήρα. Και ο εκπαιδευτικός λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ μαθητών και γνώσης. Έχει πάντα στο μυαλό του τις ανάγκες τους. Στη συνέχεια θα βρείτε τους συνδέσμους για τις συνεντεύξεις και τα βίντεο. Η λίστα θα μεγαλώνει διαρκώς.  

1. Γραπτές Συνεντεύξεις

 

2. Βίντεο από Μέντορες της περιοχής

 

Και η λίστα εμπλουτίζεται συνεχώς

Η ενότητα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέους μέντορες και επαγγέλματα. Σκοπός του Μέντορινγκ στην Καθετή είναι η έμπνευση και η καθοδήγηση των νέων στις επαγγελματικές επιλογές τους. Σε μεταγενέστερο χρόνο, σε συνεργασία με ντόπιους επαγγελματίες, θα διοργανωθούν δια ζώσης διαλέξεις και συζητήσεις, καθώς και «ταιριάσματα» μεταξύ μεντόρων και νέων για μια πιο άμεση συμβουλευτική διαδικασία.

Κατηγορίες