Ιχθυοκαλλιέργειες: Η άμεση απειλή της επέκτασής τους και η άγνοια κινδύνου

Events

Εκδηλώσεις

Loading Events
Δραστηριoτητες | Καταρτιση

Μη-Τυπική Μάθηση: Κάνω το μάθημά μου διαδραστικό

1 Μαρτίου 19
Καθετή, Πόρος, 18020
Venue website

1 Μαρτίου, 3 Μαρτίου και 15 Μαρτίου 2019

2:30μμ – 4:30μμ

 

Δωρεάν

Έως 15 άτομα

Συνεργάτες: Αναστασία Καρούτη

Καθετή: 2298043825, info@katheti.gr

Δραστηριoτητες | Καταρτιση

Μη-Τυπική Μάθηση: Κάνω το μάθημά μου διαδραστικό

1 Μαρτίου 19

Έχοντας ως στόχο τη μετάδοση χρήσιμων δεξιοτήτων μέσα από ομαδικές δραστηριότητες και παιχνίδια, η μη-τυπική μάθηση συνήθως λαμβάνει χώρα εκτός του σχολικού περιβάλλοντος. Πρόκειται για μια διαδικασία που βοηθά τα άτομα να μάθουν νέα πράγματα και ταυτόχρονα να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, να ενισχύσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και την ικανότητά τους να δέχονται την ανατροφοδότηση − ωστόσο, απαιτεί αφοσίωση και χρόνο για να ολοκληρωθεί.

Εάν είστε εκπαιδευτικοί και θέλετε το μάθημά σας να είναι διαδραστικό και καινοτόμο, εάν επιδιώκετε να ενισχύετε την κριτική σκέψη των παιδιών, να συμβάλλετε ώστε το σχολείο να γίνει ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης και να συμμετέχετε ενεργά σε θεσμούς όπως η Θεματική Εβδομάδα, τότε θα χρειαστείτε τα κατάλληλα εργαλεία. Θα πρέπει να μπορείτε να σχεδιάζετε και να υλοποιείτε πρωτότυπες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και να προσαρμόζετε το μάθημά σας στις ανάγκες της τάξης. Η μη-τυπική μάθηση σας βοηθά να επιτύχετε όλα τα παραπάνω.

Λάβετε μέρος στο 6ωρο διαδραστικό σεμινάριό μας με την εκπαιδεύτρια Αναστασία Καρούτη για να μάθετε περισσότερα και να αποκτήσετε εκπαιδευτικά υλικά και εργαλεία, αλλά και τη δυνατότητα προσωπικών συναντήσεων με μέντορα. Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, αλλά και στο ευρύ κοινό.

Η εκπαιδεύτρια Αναστασία Καρούτη είναι καθηγήτρια αγγλικών και μεταφράστρια με μεταπτυχιακές σπουδές στις σπουδές φύλου και τη φεμινιστική θεωρία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με την εκπαίδευση, τη μη τυπική και βιωματική μάθηση, τη διαπολιτισμική επικοινωνία και το πρόγραμμα Erasmus+ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για δύο χρόνια υπήρξε εκπαιδεύτρια ενηλίκων και εκπαιδευτική σύμβουλος σε οργανώσεις στη Ρουμανία. Το 2013-2014 συμμετείχε στο εθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης επαγγελματικών και προσωπικών δεξιοτήτων  GROW. Ως εκπαιδεύτρια, ήταν υπεύθυνη για τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό και για την παράδοση βιωματικών σεμιναρίων σε εφήβους, αλλά και για την κατάρτιση διεθνών εθελοντών σε θέματα μη τυπικής μάθησης.

Κατηγορίες