Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Φόρτωση Εκδηλώσεις
Πολιτισμoς

1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Πόρου «The Topographic Imaginary»

12 Ιουλίου 24
Καθετή, Πόρος, 18020
Venue website Venue map link

Εγκαίνια: 12 Ιουλίου 8:00 μμ

Διάρκεια: 12 Ιουλίου– 24 Ιουλίου 2024

Ώρες λειτουργίας: 7:00 – 11:00 μμ

Είσοδος ελεύθερη

Πολιτισμoς

1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Πόρου «The Topographic Imaginary»

12 Ιουλίου 24

Έκθεση φωτογραφίας «Φωτογραφικά τοπία»

Φέτος το καλοκαίρι μια πανδαισία φωτογραφικών τοπίων θα πλημμυρίσει την Πούντα! Το iFocus.gr, σε συνεργασία με την Καθετή, διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Πόρου με τίτλο «The Topographic Imaginary». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην Καθετή από τις 12 έως τις 24 Ιουλίου και θα είναι καθημερινά ανοιχτή για το κοινό μεταξύ 7:00 και 11:00 μμ. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 8:00 μμ.

Μέσα από τη δική σας προσέγγιση, φαντασία, δημιουργικότητα και συμμετοχή θα δούμε διαφορετικές προοπτικές και ερμηνείες για το πώς οπτικοποιείται η θεματική μας που αφορά στη φωτογραφία Τοπίου. Οι φωτογραφίες της έκθεσης επιλέχτηκαν μέσα από διαγωνισμό, με συμμετοχές να φτάνουν από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Παράλληλα, στο 1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Πόρου συμμετέχουν και ντόπιοι/-ες φωτογράφοι, καθώς και η ομάδα φωτογραφίας «Πέρασμα». Οι φωτογραφίες τοπίου θα μας ταξιδέψουν σε οικεία αλλά και άγνωστα μέρη! Σας περιμένουμε στο φιλόξενο νησί του Πόρου, όπου φωτογράφοι συναντιούνται στην Πούντα και εκθέτουν τις φωτογραφίες τους.

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι:

Νόπη Σωτηριάδου, Θεώνη Καρλέση, Άντυ Στράτου, Σούλα Παλέντζα, Αντώνης Κρητικός, Εβίτα Πάντζιου, Δήμητρα Δημοπούλου, Φαίη Πίττα, Γιάννης Ρωμανίδης, Ελένη Παναγιωτίδου, Ευδοκία Λαγάκου, Θωμάς Καλπάκογλου, Φωτεινή Κοντοθανάση, Πέτρος – Λευτέρης Βούρος, Στέλιος Κορίζης, Ιωάννης Μπεθάνης, Κατερίνα Ψάρρη, Δημοσθένης Βαρδαβούλιας, Βάσω Λεπίδα, Ελευθερία Ρούσσου, Κυριάκος Αναστασόπουλος, Γεώργιος Παρέλλης, Σπύρος Κοτζαμπάσης, Αγλαΐα Τσορλίνη, Φαίη Ζαχαροπούλου, Κωνσταντίνος Αλεξίου, Τάσος Σπετσιέρης, Αθηνά Παλαμπουγιούκη, Δήμητρα Σωτηρίου Τσογκανή, Ιωάννα Ενεζλή,  Γρηγόρης Τσαγγούρης, Νικόλαος Μπουγάλης, Εύα Παππά, Εύα Μπέρλερ, Θέμις Ζήδρου, Βαγγέλης Κωτσογιάννης, Ιωάννης Γιαννούσας, Ευγένιος Ξάνθης, Μαρία Παπαιωάννου, Μαρία Γεωργιάδου, Κατερίνα Σπυροπούλου, Άννα -Μαρία Χατζηστεφάνου, Μαριλένα Σταμούλη, Τάσος Ρόδης, Βάνια Σύρμου, Χριστίνα Μουζέλη, Γεώργιος Σαράντης, Ηρώ Ζάβου, Μαρία Σύρρου, Μαίρη Γεροντάκη, Σωκράτης Ταταρίδης, Κρυσταλλία Ιωαννίδου, Ευδοξία Φασούλα, Νίνα Βώκου, Γιώτα Περδίου, Παναγιώτης Μάκρης, Βασίλης Μανίκας, Αντώνης Μακρυδημήτρης, Γκάρο Καλαϊτζιάν, Μαρίνα Κουκουδάκη, Πάρης Καραμάνης, Γιώργος Μάλλιαρης, Παύλος Νάστας, Φίλιππος Φαλλιέρος, Κατερίνα Βελλήνη, Δημήτρης Παύλου, Γκέλυ Χατζηκούδη, Ελένη Παιδιαδατάκη, Νίκος Παύλου, Έλενα Πολέντα, Κατερίνα Μωροπούλου, Χριστιάννα Κουζέλη

Επιμέλεια έκθεσης: Δώρα Λαβαζού

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους/τις χορηγούς για την υποστήριξη του 1ου Φεστιβάλ Φωτογραφίας Πόρου και για τα υπέροχα δώρα που προσέφεραν, καθώς και το iFocus.gr για την εξαιρετική συνεργασία. Τα δώρα θα δοθούν στους/στις συμμετέχοντες/-ουσες κατόπιν κλήρωσης και περιλαμβάνουν:

1ο  Δώρο: Μία φωτογραφική μηχανή Polaroid Now, και μία θήκη μεταφοράς ευγενική χορηγία της εταιρίας Δαμκαλίδης.

2ο Δώρο: Ένα διήμερο για 2 άτομα στον πανέμορφο Πόρο. Το δώρο περιλαμβάνει 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Golden View* και ένα γεύμα για δύο άτομα στην Ταβέρνα Ο Ναύτης.

3ο Δώρο: Ένα διήμερο για 2 άτομα στον πανέμορφο Πόρο. Το δώρο περιλαμβάνει 2 διανυκτερεύσεις στο Dimitra Boutique Hotel*, και ένα γεύμα για δύο άτομα στην Ταβέρνα Ο Ναύτης.

*κατόπιν διαθεσιμότητας

Η iFocus Gallery, με δυναμική παρουσία στο διαδίκτυο από το Νοέμβριο του 2015, ως μια ιστοσελίδα αμιγώς για την τέχνη της φωτογραφίας (www.ifocus.gr), ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2017 και βρίσκεται εντός της Στοάς της Όπερας, στο κέντρο της Αθήνας. Στόχος της iFocus gallery, ως γκαλερί φωτογραφίας, είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους/τις φωτογράφους που ενδιαφέρονται να προβάλλουν το φωτογραφικό τους έργο, κυρίως μέσω μιας έκθεσης. Ειδικότερα, πέρα από την παραχώρηση του χώρου, παρέχεται βοήθεια ως προς τα τυπώματα, την προβολή και την προώθηση της έκθεσης, τη διαφήμιση και γενικότερα ως προς ό,τι χρειαστεί ο φωτογράφος, προκειμένου να πραγματοποιήσει επιτυχώς την έκθεση του έργου του. Η iFocus gallery, παρά την πρόσφατη ίδρυσή της, έχει καταφέρει να φιλοξενήσει με επιτυχία, αξιόλογες εκθέσεις Ελλήνων και ξένων φωτογράφων. Πέρα από τη διεξαγωγή εκθέσεων, η iFocus gallery, σε συνεργασία με σημαντικούς φωτογράφους, διεξάγει διάφορα σεμινάρια για τη φωτογραφία. (Τεχνική, Ιστορία της φωτογραφίας, Παρουσιάσεις φωτογράφων, Θεματικά workshops κ.ά.).

Η Καθετή στηρίζει την τέχνη της φωτογραφίας και τη φωτογραφική ομάδα της περιοχής «Πέρασμα». Στο παρελθόν έχει διοργανώσει φωτογραφικές εκθέσεις όπως: «’Ίσαλος γραμμή», «Η θάλασσά μας», «Ταβέρνα “Σωτήρης”»,  «Athlesis», καθώς και την εικαστική έκθεση «Γέφυρες». Κάποιες από τις εκθέσεις συνοδεύονταν και από λευκώματα, προωθώντας τους ντόπιους/-ες καλλιτέχνες/-ιδες. Το καλοκαίρι που μας πέρασε, η Καθετή φιλοξένησε με επιτυχία την εικαστική έκθεση «Μεταμορφώσεις», μέρος του Poros Arts Festival. Παράλληλα, η Καθετή, προβάλλοντας ντόπιους/ες φωτογράφους, τύπωσε το 2021 και το 2023 το δικό της Ημερολόγιο.

Πληροφορίες έκθεσης

Εγκαίνια: 12 Ιουλίου, 8:00 μμ

Διάρκεια: 12 – 24 Ιουλίου 2024

Ώρες λειτουργίας: 7:00 – 11:00 μμ

Πληροφορίες/επικοινωνία: info@katheti.gr, 2298043825

Μπορείτε και εσείς να προσφέρετε εθελοντική εργασία στην Καθετή. Συμπληρώστε την αίτηση εθελοντισμού και ξεκινήστε αυτό το υπέροχο ταξίδι μαζί μας!

Ως τοπικός/-ή εκπαιδευτικός ή μαθητής/-τρια πληροίτε τις προϋποθέσεις για δωρεάν συνδρομή στην Καθετή!

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

Φωτογραφία: Garo Kalaydjian

Κατηγορίες

Συνδιοργανωτές