Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Φόρτωση Εκδηλώσεις
Ευεξια

Σεμινάριο αθλητικής ψυχολογίας για αθλητές και προπονητές

26 Νοεμβρίου 22
Κτίριο Συγγρού, Πόρος, Αττική, 18020
Venue map link

Organized by Καθετή

Τοποθεσία:

Κτίριο Συγγρού, Πόρος

Ημερομηνία:

26 & 27 Νοεμβρίου 2022

Ώρα:

10 πμ-2 μμ

Κόστος συμμετοχής:

€25 το άτομο

€15 το άτομο για ομάδες από 10 άτομα και πάνω.

€15 για τα μέλη της Καθετής.

 

Ευεξια

Σεμινάριο αθλητικής ψυχολογίας για αθλητές και προπονητές

26 Νοεμβρίου 22

Οι αθλητικές δραστηριότητες και η άσκηση είναι σημαντικά στοιχεία της ζωής μας. Στην περιοχή μας, τα περισσότερα παιδιά συμμετέχουν σε αθλήματα όπως στίβο, ποδόσφαιρο, μπάσκετ και γυμναστική. Επιπλέον, η γεωγραφία της περιοχής μας προσφέρεται και για αθλήματα όπως το τρίαθλο, η κωπηλασία και το καγιάκ. Για τα παιδιά, ο αθλητισμός και η άσκηση προσφέρουν έναν τρόπο εκμάθησης νέων κινητικών δεξιοτήτων και κοινωνικής αλληλεπίδρασης με τους συνομηλίκους τους. Για τους ενήλικες, είναι τρόπος εκτόνωσης και διασκέδασης μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Αν και κάνοντας αθλήματα ασκούμε το σώμα μας, πολλές φορές παραμελούμε το μυαλό μας. Δουλεύουμε σωματικά σκληρά, αλλά ξεχνάμε την ψυχική μας υγεία. Μέχρι τώρα, δεν μας έχει διευκρινιστεί επαρκώς ότι οι αθλητές που πετυχαίνουν τους στόχους τους, που κατακτούν μετάλλια και τρόπαια, είναι οι ψυχικά ανθεκτικοί, και όχι πάντα οι πιο δυνατοί ή οι πιο γρήγοροι. Για το λόγο αυτό, η Καθετή διοργανώνει το Σεμινάριο αθλητικής ψυχολογίας για αθλητές και προπονητές, με στόχο να καλύψει το χάσμα μεταξύ της σωματικής και ψυχικής βελτίωσης των νεότερων, αλλά και των ενηλίκων αθλητών της περιοχής μας.

 

Το σεμινάριο

Η εκπαίδευση ψυχολογικών δεξιοτήτων αναφέρεται στη συστηματική και συνεπή εξάσκηση νοητικών ή ψυχολογικών δεξιοτήτων με σκοπό τη βελτίωση της απόδοσης, την αύξηση της απόλαυσης ή την επίτευξη μεγαλύτερης ικανοποίησης από τον αθλητισμό και τη σωματική δραστηριότητα. Το διήμερο (8 ώρες συνολικά) σεμινάριο πρόκειται να καλύψει τέσσερα βασικά θέματα αθλητικής ψυχολογίας:

  • Στοχοθέτηση
  • Οραματισμό
  • Εσωτερικό διάλογο
  • Τεχνικές χαλάρωσης

Ο εισηγητής

Ο Τάσος Ρόδης έχει σπουδές στις επιστήμες του αθλητισμού και της άσκησης. Είναι κάτοχος Ευρωπαϊκού Μεταπτυχιακού Διπλώματος στις Ιατρικές Επιστήμες με ειδίκευση στην Αθλητική Ψυχολογία (Πανεπιστήμιο Lund, Σουηδία και Πανεπιστήμιο Leipzig, Γερμανία). Έχει επίσης ολοκληρώσει ένα πρώτο πτυχίο στις Επιστήμες του Αθλητισμού (Πανεπιστήμιο Portsmouth, Ηνωμένο Βασίλειο) και ένα μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Φυσιολογία της Άσκησης (Πανεπιστήμιο Bangor, Ουαλία, Ηνωμένο Βασίλειο).

Είναι άτομο με ισχυρό εσωτερικό κίνητρο, δυναμικό, με καριέρα στον αθλητισμό, την άσκηση και την υγεία για περισσότερα από 20 χρόνια. Έχει εργαστεί ως αθλητικός ψυχολόγος με κορυφαίους Σουηδούς κολυμβητές. Έχει επίσης συνεργαστεί αποτελεσματικά ως εργοφυσιολόγος με την ποδοσφαιρική ομάδα του Παναθηναϊκού, με επίλεκτες αθλητικές ομάδες, μεμονωμένους αθλητές, καθώς και ασθενείς με μυοσκελετικές κακώσεις και καρδιακά προβλήματα. Τους τελευταίους έξι μήνες εργάζεται στην Καθετή ως Βοηθός Προγραμμάτων.

Η Καθετή υποστηρίζει τις αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις που συμβαίνουν στην περιοχή μας. Για την Καθετή, αθλητισμός, μεταξύ άλλων, σημαίνει υγεία, διασκέδαση, επικοινωνία, ευγενική άμιλλα, πειθαρχία, φιλία, σεβασμός. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Καθετή συνδιοργάνωσε την 1η Διάσχιση Μεθάνων τον Οκτώβριο του 2022 μαζί με το Volcanotrails.gr. Επιπρόσθετα η Καθετή διοργάνωσε την έκθεση φωτογραφίας «Athlesis» και το παιχνίδι «Σοκάκια», στο οποίο ομάδες νέων από το Βέλγιο περιπλανήθηκαν στα σοκάκια της Σφαιρίας. Επίσης, η Καθετή συμμετείχε στην αθλητική διοργάνωση Porosea, με τη δική της ομάδα δρομέων, προωθώντας για άλλη μια φορά τη σημασία του αθλητισμού και των αθλητικών ιδεωδών για την περιοχή μας.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Πόρου για την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων του κτιρίου Συγγρού.

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

 

Κατηγορίες

ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τοποθεσία:

Κτίριο Συγγρού, Πόρος

Ημερομηνία:

26 & 27 Νοεμβρίου 2022

Ώρα: 10:00-14:00

Κόστος:

€25 το άτομο

€15 το άτομο για ομάδες από 10 άτομα και πάνω.

€15 για τα μέλη της Καθετής. Διαβάστε εδώ πώς μπορείτε να γίνετε μέλος

(Η Καθετή προσφέρει δωρεάν κάρτα μέλους για εκπαιδευτικούς και μαθητές/-ριες της περιοχής. Μάθετε περισσότερα εδώ.)

Κατηγορίες

Υποστηρικτές / Χορηγοί: