Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Loading Events
Πολιτισμoς

Συναυλία χορωδιακού εργαστηρίου Καθετής «Παλιά κι αγαπημένα»

29 Ιουνίου 24
Καθετή, Πόρος, 18020
Venue website Venue map link
29 Ιουνίου | 9:00 μμ - 10:00 μμ

Είσοδος ελεύθερη

Πολιτισμoς

Συναυλία χορωδιακού εργαστηρίου Καθετής «Παλιά κι αγαπημένα»

29 Ιουνίου 24

Σαν παλιό καλό κρασί… του χθες η μουσική! Η Καθετή με χαρά ανακοινώνει την συναυλία του χορωδιακού της εργαστήριου με τίτλο «Παλιά κι αγαπημένα»! Όπως και πέρυσι, η Καθετή ολοκληρώνει άλλον ένα κύκλο συναντήσεων και πρακτικής δουλειάς με τις/τους συμμετέχουσες/-οντες του εργαστηρίου. Το αποτέλεσμα της δουλειάς αυτής είναι μια συναυλιακή παράσταση που θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα με ποικιλία παλιών και αγαπημένων Ελληνικών και ξένων τραγουδιών το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 9:00 μμ στην Καθετή. Είσοδος ελεύθερη.

Φέτος η χορωδία μαζί με τα μικρότερα φωνητικά της σύνολα θα μας ταξιδέψουν μέσα από διαχρονικά αγαπημένα τραγούδια των δεκαετιών 1960-2000, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα, μέσα από διφωνίες, τριφωνίες και άλλα μουσικά μοτίβα. Μια νοσταλγική βραδιά, όπου αγαπημένες μελωδίες του παρελθόντος θα ζωντανέψουν, ξυπνώντας μνήμες και συναισθήματα. Η αφοσίωση και η προσπάθεια των συμμετεχουσών/-όντων θα κορυφωθεί σε μια συναυλία που θα φέρει κοντά γενιές και γενιές μέσα από την παγκόσμια και διαχρονική γλώσσα της μουσικής.

Το εργαστήρι γίνεται σε συνεργασία της Καθετής με την Σοφία Ζαράνη, ενώ στο πιάνο θα συνοδεύσει ο Άλκης Ευαγγελάτος.

Βιογραφικά

Η Σοφία Ζαράνη είναι διπλωματούχος μουσικός, με ειδίκευση στο κλασικό και μοντέρνο τραγούδι, απόφοιτη του Ωδείου Φ. Νάκας και του Guildhall School of Music and Drama του Λονδίνου. Έχει τραγουδήσει σε οπερατικές παραστάσεις, κοντσέρτα και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με συνθέτες και ποιητές σε νέα έργα και συμμετείχε στη δισκογραφία πολλών καλλιτεχνών. Τα τελευταία 10 χρόνια δίδαξε μουσική θεωρία και τραγούδι σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία του Λονδίνου και σε ενήλικες. Mετά την επιστροφή της στην Ελλάδα, διδάσκει στον Πόρο και εργάζεται στην Καθετή ως υπεύθυνη του χορωδιακού εργαστηρίου και στο συντονισμό πολιτιστικών εκδηλώσεων και άλλων προγραμμάτων.

Ο Άλκης Ευαγγελάτος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έλαβε Πτυχίο Πιάνου από το Δημοτικό Ωδείο Γλυφάδας και Δίπλωμα Πιάνου από το Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας. Ως μουσικός έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα Οπερέτας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, την Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», καθώς και με μουσικά σχήματα και τραγουδιστές. Διδάσκει αφιλοκερδώς πιάνο και θεωρητικά στο Κοινωνικό Ωδείο στο Βύρωνα, ως εθελοντής. Επαγγελματικά εργάζεται ως δικηγόρος.

Η Καθετή στηρίζει την τέχνη της μουσικής μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις της όπως το χορωδιακό εργαστήρι 2022-2023 και 2023-2024, τη συναυλία του χορωδιακού εργαστηρίου το 2023, τα «Χριστούγεννα στην Καθετή», τις συναυλίες «Μουσικές του κόσμου» και «Happening κλασικής μουσικής», αλλά και μέσα από το φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα «Katheti Summer Arts 2024».

Μπορείτε και εσείς να προσφέρετε εθελοντική εργασία στην Καθετή. Συμπληρώστε την αίτηση εθελοντισμού και ξεκινήστε αυτό το υπέροχο ταξίδι μαζί μας!

Ως τοπικός/-ή εκπαιδευτικός ή μαθητής/-τρια πληροίτε τις προϋποθέσεις για δωρεάν συνδρομή στην Καθετή!

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

Κατηγορίες