Ιχθυοκαλλιέργειες: Η άμεση απειλή της επέκτασής τους και η άγνοια κινδύνου

Events

Εκδηλώσεις

Φόρτωση Εκδηλώσεις
Καταρτιση

Ειρηνική επίλυση διαφορών με Σχολική Διαμεσολάβηση – 3

16 Νοεμβρίου 19
Καθετή, Πόρος, 18020
Venue website

16 Νοεμβρίου – 17 Νοεμβρίου 2019

11:00πμ – 4:00μμ

Δωρεάν

Συνεργάτιδες: Μαρία-Λουΐζα Ανδριακοπούλου
Ευγενία Σαρίδου

Καθετή: 2298043825, info@katheti.gr

Καταρτιση

Ειρηνική επίλυση διαφορών με Σχολική Διαμεσολάβηση – 3

16 Νοεμβρίου 19

Το Σάββατο 16/11 και την Κυριακή 17/11, η Καθετή φιλοξένησε τη μέλλουσα Ομάδα Σχολικής Διαμεσολάβησης από το Γυμνάσιο Γαλατά.

Η διαμεσολάβηση είναι μία διαδικασία ειρηνικής επίλυσης των συγκρούσεων/διαφορών. Η διαμεσολάβηση στο χώρο του σχολείου συμβάλλει στην δημιουργία κλίματος επικοινωνίας και συνεργασίας και συνακόλουθα στην πρόληψη της ενδοσχολικής βίας κάθε μορφής, με στόχο ένα πιο ειρηνικό σχολείο.

Την περασμένη σχολική χρονιά, η Καθετή έδωσε την ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς και στα παιδιά της περιοχής να παρακολουθήσουν δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο για τη Σχολική Διαμεσολάβηση. Στη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες/-ουσες εκπαιδεύτηκαν στις αρχές και τεχνικές της διαμεσολάβησης στο σχολείο, με εισηγήσεις, βιωματικές και διαδραστικές ασκήσεις, στη διάρκεια των οποίων συνέβαλαν με την εμπειρία τους. Επίσης, έγινε πρακτική εξάσκηση/επανάληψη της θεωρίας μέσω προσομοιώσεων.

Από το Γυμνάσιο Γαλατά επιμορφώθηκαν 11 παιδιά και τρεις εκπαιδευτικοί και την τρέχουσα σχολική χρονιά η εκπαιδευτικός Μαρία Πατεράκη και τα εκπαιδευμένα παιδιά επιχειρούν να εισαγάγουν τον θεσμό της Σχολικής Διαμεσολάβησης στο Γυμνάσιο Γαλατά, μέσω του προγράμματος Αγωγής Υγείας, που είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Διαβάστε τη συνέντευξη που μας έδωσε η Μαρία Πατεράκη με αφορμή την εισαγωγή της Σχολικής Διαμεσολάβησης στο Γυμνάσιο του Γαλατά εδώ.

Αυτό το Σαββατοκύριακο τα παιδιά που συμμετείχαν πέρσι στο σεμινάριο αλλά και νέα μέλη της ομάδας “φρέσκαραν” τις γνώσεις τους και ακόνισαν τις δεξιότητές τους, έτσι ώστε να είναι έτοιμα για την αποστολή τους!

Εκπαιδεύτριες ήταν οι εθελόντριες Μαρία Λουΐζα Ανδριακοπούλου και η Ευγενία Σαρίδου, μέλη της «Διάλογος Εταιρεία Εμπορικής και Οικογενειακής Διαμεσολάβησης». Το σεμινάριο απευθυνόταν στα άτομα που είχαν συμμετάσχει στο περσινό σεμινάριο.

 

Φωτογραφίες: Ντόρα Σταυροπούλου, Φαίη Ορφανίδου

Κατηγορίες