Ιχθυοκαλλιέργειες: Η άμεση απειλή της επέκτασής τους και η άγνοια κινδύνου

Events

Εκδηλώσεις

Loading Events
telika-milane-ta-biblia
Πολιτισμoς

«Τελικά μιλάνε τα βιβλία;»

22 Μαρτίου 22

Κτίριο Δουζίνα (δίπλα στο Σινέ Διάνα), Πόρος

Κτίριο Συλλόγου «Πολιτιστική Κίνηση Τροιζήνας», Τροιζήνα

26 Μαρτίου 2022

11:00-12:30

27 Μαρτίου 2022

11:00-12:30

€2 για κάθε παιδί

Απαραίτητη η κράτηση διότι οι θέσεις είναι περιορισμένες λόγω των μέτρων για την πανδημία. 

Αφηγήτρια: Ελένη Πεταλά

Καθετή: 2298043825, info@katheti.gr

Πολιτισμoς

«Τελικά μιλάνε τα βιβλία;»

22 Μαρτίου 22

Τα παραμύθια έχουν τιμητική θέση στην καρδιά των παιδιών. Και φυσικά σημαντικό ρόλο στην διαπαιδαγώγησή τους. Ας τους κάνουμε λοιπόν δώρο την αφήγηση μιας ιστορίας που θα τα ωθήσει στη δική τους προσωπική αναζήτηση! Τον Απρίλιο του 2021 δημοσιεύτηκε το πρώτο παραμύθι της Ελένης Πεταλά με τίτλο: «Τελικά μιλάνε τα βιβλία;». Μια ιστορία για παιδιά από 5 ως 9 ετών. Η Καθετή διοργανώνει δύο παρουσιάσεις του βιβλίου από τη συγγραφέα: μία στις 26 Μαρτίου, στο κτίριο Δουζίνα στον Πόρο (δίπλα από το Σινέ Διάνα) και μια δεύτερη στις 27 Μαρτίου, στο κτίριο του Συλλόγου «Πολιτιστική Κίνηση Τροιζήνας», στην Τροιζήνα. Η παρουσίαση θα ξεκινήσει στις 11:00 και κρύβει πολλές εκπλήξεις για τους νεαρούς μας φίλους. Το κόστος συμμετοχής για κάθε παιδί είναι €2. Διαβάστε περισσότερα τη συνέντευξη της Ελένης Πεταλά στην Καθετή.

 

Μια ξεχωριστή αφήγηση

«Τελικά μιλάνε τα βιβλία;» και αν ναι, τι έχουν να μας πουν; Ελάτε να ανακαλύψουμε την απάντηση! Ο μικρός Πέτρος χρειάζεται τη βοήθειά σας! Θέλει να μάθει αν τελικά μιλάνε τα βιβλία. Όσο περισσότερους ρωτάει τόσο περισσότερο μπερδεύεται. Ο καθένας έχει να πει κάτι διαφορετικό. Κάποιοι τα αγαπούν, κάποιοι άλλοι όχι και για κάποιους είναι αδιάφορα. Γι’ αυτό σας καλεί να ακούσετε την ιστορία του και να τον βοηθήσετε να ανακαλύψει το μυστικό!

Πρόκειται για μια διαδραστική αφήγηση με συνοδεία δραστηριοτήτων, όπου τα παιδιά αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας τη δική τους αποστολή. Μέσα από τον έμμετρο λόγο που χρησιμοποιεί η συγγραφέας και χαρίζει ευχάριστη ροή, με οδηγό τις πληροφορίες του βιβλίου αλλά και τις δικές του εμπειρίες, κάθε παιδί θα δώσει τη δική του απάντηση στο ερώτημα “Τελικά μιλάνε τα βιβλία;”.

 

Ταξίδι στον κόσμο των βιβλίων

Τελικά τι είναι τα βιβλία; Ένα πρακτικό εργαλείο ή ένα φανταστικό ταξίδι που θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο; Όποια και να είναι η απάντηση για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, σίγουρα τα βιβλία παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Η Καθετή, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα των βιβλίων, λειτουργεί στον χώρο της δανειστική βιβλιοθήκη-αναγνωστήριο. Παράλληλα, προβάλλει τα βιβλία με τοπικό άρωμα και παρουσιάζει στη σελίδα της Τοπικές τέχνες συγγραφείς και βιβλία που σχετίζονται με την περιοχή.

Για λόγους ασφάλειας τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μάσκα και self test ή ότι ορίζουν τα μέτρα εκείνη την περίοδο. Παρακαλούμε να κάνετε κράτηση διότι ο αριθμός των ατόμων θα είναι περιορισμένος.

Κατηγορίες