Δραστηριoτητες | Καταρτιση | Πολιτισμoς

Θεατρική καταγραφή Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων

Οκτώβριος 2020-Μάιος 2021
Τοποθεσία:
Καθετή, 25ης Μαρτίου, Γαλατάς
Διαδικτυακά όσο διαρκούν τα μέτρα
Συντονίστριες:
Φαίη Ορφανίδου
Έλλη Παλαιστίδου
Ημέρα:
Κάθε Τρίτη
Ώρα:
6:00μ.μ
Διάρκεια:
2 ώρες
Κόστος:

Δωρεάν για τα μέλη της Καθετής
Ετήσια συνδρομή μέλους Καθετής:
20€ για ενήλικες
10€ για ανέργους και παιδιά

Πληροφορίες/Εγγραφές:

2298043825
info@katheti.gr

Δραστηριoτητες | Καταρτιση | Πολιτισμoς

Θεατρική καταγραφή Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων

Οκτώβριος 2020-Μάιος 2021

Από τον Οκτώβριο του 2020, κάτι μαγικό συμβαίνει κάθε βδομάδα στην Καθετή. Μια παρέα συγκεντρώνεται (αρχικά από κοντά, στη συνέχεια από Zoom) και επί δύο ώρες μαθαίνει, παίζει, αυτοσχεδιάζει και δημιουργεί με βάση υλικό για την τοπική περιοχή. Όλο τον υπόλοιπο καιρό συγκεντρώνει ιστορίες, αφηγήσεις, πηγές όλων των ειδών, ερευνώντας την ιστορία, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του τόπου μας. Στόχος της ομάδας είναι η συνεχιζόμενη θεατρική καταγραφή Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων ως παρακαταθήκη για ντόπιους και επισκέπτες. Μέρος του οράματος της Καθετής είναι η δημιουργία ενός θεατρικού έργου για την τοπική περιοχή που θα παρουσιάζεται στους ντόπιους όλων των ηλικιών αλλά και στους τουρίστες, με αγγλικούς υπέρτιτλους.

Αφορμή και βάση για την προσπάθεια αυτή υπήρξε το σεμινάριο «Ύδρα: Μια θεατρική καταγραφή» του εξαιρετικού σκηνοθέτη, μουσικού, ηθοποιού και δασκάλου του θεάτρου Κώστα Γάκη. Η μαθήτριά του Φαίη Ορφανίδου, με βοηθό την εθελόντρια Έλλη Παλαιστίδου, κάθε βδομάδα μοιράζεται με την ομάδα θεατρικά εργαλεία, ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, κυρίως όμως όμορφες στιγμές. Στο τέλος κάθε συνάντησης οι καρδιές μας είναι λίγο πιο ανάλαφρες και οι ψυχές μας λίγο πιο εμπνευσμένες από πριν.

Ας ακούσουμε όμως τι λένε τα ίδια τα μέλη της ομάδας.

Έλλη Παλαιστίδου: «Παίρνεις μόνο θετικά συναισθήματα, γνωρίζεις τον εαυτό σου, που ούτε καν φαντάζεσαι πόσα κρύβεις μέσα σου και γνωρίζεις την έννοια της ομάδας».

Κωνσταντίνα Χριστοδούλου: «Μία φορά την εβδομάδα, ανοίγει μια πολύχρωμη πόρτα που οδηγεί στη μουσική, στην ιστορία, στη δημιουργία, στην ομαδικότητα και στα έντονα συναισθήματα… Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να την ανοίξεις!»

Μάρα Δημοπούλου: «Μια όμορφη διαφυγή από τις σκοτούρες της καθημερινότητας! Ένα δημιουργικό δίωρο δώρο στον εαυτό σου!»

Ματίνα Μπόλα: «Χαίρομαι πολύ που είμαι μέλος της ομάδας. Κάθε συνάντησή μας είναι ένα όμορφο ταξίδι στην ιστορία του τόπου μας, καθώς και στην ψυχή μας».

Μαριάνθη Παπαδιαμάντη: «Να αισθανόμαστε ότι μοιραζόμαστε με υπέροχους άλλους τη χαρά της δημιουργίας».

Και το πιο πρόσφατο μέλος μας, Γιώργος Καφετζής: «Εγώ τη μία και μοναδική φορά που βρέθηκα κοντά σας ένιωσα μια δημιουργική περιέργεια η οποία όσο περνούσε η ώρα ήταν ακόμα μεγαλύτερη… Επίσης, πολύ έντονη ήταν η ζεστή ατμόσφαιρα στην οποία γινόταν η συζήτηση».

Ελάτε κι εσείς στην παρέα μας! Μόνες προϋποθέσεις, η εγγραφή μέλους στην Καθετή και η καλή διάθεση!

Κατηγορίες