Ιχθυοκαλλιέργειες: Η άμεση απειλή της επέκτασής τους και η άγνοια κινδύνου

Events

Εκδηλώσεις

Loading Events
Πολιτισμoς

Θεατρικό και χορωδιακό εργαστήρι

14 Νοεμβρίου 22
Γυμνάσιο Γαλατά

Organized by Καθετή

Τοποθεσία:

Γυμνάσιο Γαλατά

14 Νοεμβρίου, 2022 | 5:00 μμ - 9:00 μμ
Ημερομηνία:

14 Νοεμβρίου 2022

Ώρα:

5 μ.μ.

Είσοδος:

Ελεύθερη

Πληροφορίες:

Τηλέφωνο: 22980 43825

Email: info@katheti.gr

Πολιτισμoς

Θεατρικό και χορωδιακό εργαστήρι

14 Νοεμβρίου 22

Ελάτε να ξεκινήσουμε το δικό μας παραμύθι! Η Καθετή διοργανώνει ένα θεατρικό και χορωδιακό εργαστήρι, που θα οδηγήσει σε θεατρική παράσταση. Το θεατρικό εργαστήρι γίνεται σε συνεργασία της Καθετής με την Ολυμπία Παγουλάτου και το χορωδιακό με τη Σοφία Ζαράνη. Το έργο που θα ανεβάσουμε είναι το «Παραμύθι χωρίς όνομα». Σας καλούμε στη συνάντηση που θα γίνει στις 14 Νοεμβρίου, στις 5 μ.μ., στο Γυμνάσιο Γαλατά. Όσοι/-ες ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στο εργαστήρι ελάτε στη συνάντηση. Σας περιμένουμε!

 

Η συνεργασία

Το θεατρικό εργαστήρι θα γίνει σε συνεργασία με την Ολυμπία Παγουλάτου. Η Ολυμπία Παγουλάτου είναι φιλόλογος, ηθοποιός, εμψυχώτρια θεάτρου και εκπαιδευτικός Δραματικής Τέχνης. Αριστούχος της ανώτερης σχολής Δραματικής Τέχνης του Ωδείου Αθηνών και απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με μεταπτυχιακές σπουδές ειδίκευσης στη διδακτική του θεάτρου. Εργάστηκε ως ηθοποιός για δεκαπέντε περίπου χρόνια και ως βοηθός σκηνοθέτη σε ένα μεγάλο αριθμό έργων. Την τελευταία δεκαετία εργάζεται κυρίως ως φιλόλογος στη μέση εκπαίδευση. Ως εμψυχώτρια θεάτρου έχει δουλέψει με ομάδες παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Το χορωδιακό εργαστήρι θα γίνει σε συνεργασία με τη Σοφία Ζαράνη. Η Σοφία Ζαράνη είναι μουσικός με ειδίκευση στο κλασικό και μοντέρνο τραγούδι. Είναι διπλωματούχος στη μονωδία του Ωδείου Φίλιππος Νάκας και του Guildhall School of Music and Drama του Λονδίνου. Έχει τραγουδήσει σε οπερατικές παραστάσεις, κοντσέρτα και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με ορχήστρες ή μικρότερα ανεξάρτητα μουσικά σύνολα. Έχει συνεργαστεί με νέους συνθέτες και ποιητές τραγουδώντας ή ηχογραφώντας για πρώτη φορά έργα τους, έχει ηχογραφήσει παιδικά τραγούδια για τις εκδόσεις Φίλιππος Νάκας και συμμετείχε φωνητικά στη δισκογραφία διάσημων και λιγότερο γνωστών καλλιτεχνών. Παράλληλα, τα τελευταία δέκα χρόνια έχει διδάξει μουσική θεωρία και τραγούδι σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία του Λονδίνου και σε ενήλικες.

 

Το έργο

Το θεατρικό και χορωδιακό εργαστήρι αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να εξοικειωθούμε με τις τέχνες του θέατρου και μουσικής. Το μέσο για να πετύχουμε αυτόν τον σκοπό είναι μια ιστορία αντιπολεμική και επίκαιρη, που θα μας αγγίξει. Το «Παραμύθι χωρίς όνομα», ένα από τα πιο αγαπητά έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, βασισμένο στο ομώνυμο αφήγημα της Πηνελόπης Δέλτα. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, θέλοντας να τιμήσει τον συγγραφέα για το διαχρονικής αξίας έργο του, ανακήρυξε το 2022 σε «Έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη». Στο χορωδιακό κομμάτι του εργαστηρίου θα διδαχθεί η μουσική που έγραψε ο Μάνος Χατζηδάκις για την παράσταση.

Ο μύθος του έργου αποτελεί αλληγορία για την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται καθημαγμένη από πολιτικά και κοινωνικά δεινά. Το σενάριο προσεγγίζει τη νεοελληνική πραγματικότητα και τα προβλήματά της. Σατιρίζει τον τρόπο με τον οποίο διοικείται ο τόπος, αλλά και αυτόν με τον οποίο αντιδρά ο λαός.

Η Καθετή προωθεί τον πολιτισμό και τις τέχνες σε όλες τους τις εκφάνσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που οι δράσεις της είναι άρρηκτα δεμένες με την εκπαίδευση και την καλλιτεχνική έκφραση! Στο παρελθόν έχει διοργανώσει με επιτυχία εικαστικές εκθέσεις όπως, για παράδειγμα οι εκθέσεις «Γέφυρες» και «Athlesis». Επίσης διοργάνωσε το θεατρικό εργαστήρι «Θεατρική καταγραφή Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων», το οποίο οδήγησε στην επιτυχημένη παράσταση «Πέρασμα».

Φέτος σας καλούμε σε κάτι διαφορετικό. Ελάτε στο θεατρικό και χορωδιακό εργαστήρι, για να ζωντανέψουμε το αφήγημα της Πηνελόπης Δέλτα, μιας από τις μεγαλύτερες Ελληνίδες συγγραφείς, στη διασκευή του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

 

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής !

Κατηγορίες