Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Φόρτωση Εκδηλώσεις
Ευεξια | Πολιτισμoς

Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Until the End of the World»

23 Φεβρουαρίου 24
Καθετή, Πόρος, 18020
Venue website Venue map link
23 Φεβρουαρίου | 8:30 μμ - 10:30 μμ

Είσοδος ελεύθερη

Ευεξια | Πολιτισμoς

Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Until the End of the World»

23 Φεβρουαρίου 24

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις 8:30 μμ στην Καθετή, σας προσκαλούμε όλους και όλες στην ελληνική πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Until the End of the World» του ανεξάρτητου δημοσιογράφου Francesco De Augustinis! Το ντοκιμαντέρ διάρκειας μίας ώρας παρουσιάζει μια παγκόσμια δημοσιογραφική έρευνα για τις βιομηχανικές ιχθυοκαλλιέργειες και περιλαμβάνει τον αγώνα του Πόρου ως παράδειγμα της μάχης των μικρών τοπικών κοινοτήτων ενάντια στα καταστροφικά σχέδια των εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας.

Σημείωμα του σκηνοθέτη

«Σκοπός του ντοκιμαντέρ είναι να αφηγηθεί και να συνδέσει την εμπειρία διαφορετικών κοινοτήτων που, ανεξάρτητα, σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, αγωνίζονται ενάντια στην επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών. Από την Ιταλία μέχρι την Ελλάδα, από την Ισπανία μέχρι τη Σενεγάλη και μέχρι τα άλλοτε πεντακάθαρα νερά της χιλιανής Παταγονίας, η ταινία αποκαλύπτει τις συγκρούσεις που προκαλεί αυτή η βιομηχανία σε σχέση με τους διαθέσιμους πόρους. Μια βιομηχανία η οποία αποκομίζει τεράστια κέρδη, ενώ αυτοπροβάλλεται ως πρωταθλήτρια βιωσιμότητας».

Είναι βαθύτατα συγκινητικό να βλέπουμε τις προσπάθειές μας και τη φωνή των συνανθρώπων μας να βρίσκουν ανταπόκριση μέσα από διάφορα μέσα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Francesco De Augustinis για τη συμπερίληψη του αγώνα του νησιού κατά της ΠΟΑΥ σε αυτό το ντοκιμαντέρ. Μαζί μπορούμε να σταθούμε ενάντια στις ιχθυοκαλλιέργειες και να προστατεύσουμε τους ωκεανούς μας για τις μελλοντικές γενιές! Ανυπομονούμε να σας δούμε όλους και όλες στις 23 Φεβρουαρίου!

Η εκδήλωση είναι δωρεάν και θα ακολουθήσουν ποτό και ανοιχτή συζήτηση με τον σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ, Francesco De Augustinis. Η ταινία θα έχει ελληνικούς υπότιτλους.

Στην Καθετή, είμαστε αφοσιωμένες/-οι στη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς και της βιοποικιλότητας του νησιού μας. Καθώς ο Πόρος απειλείται από τα σχέδια για ΠΟΑΥ, η Καθετή υποστηρίζει την κοινή προσπάθεια του τόπου μας για ενδελεχή έρευνα και εκπαιδευτικές δράσεις σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις των βιομηχανικών ιχθυοκαλλιεργειών. Την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών (8 Ιουνίου) 2023, προβάλαμε το ντοκιμαντέρ του Francesco De Augustinis «Saving Poros», στο πλαίσιο της πολύπλευρης επικοινωνιακής μας εκστρατείας. Διοργανώσαμε, επίσης, την προβολή δύο ντοκιμαντέρ της LOWCo σε Πόρο και Μέθανα, με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων για τα σχέδια της ΠΟΑΥ. Στο κανάλι μας στο YouTube μπορείτε να παρακολουθήσετε υποτιτλισμένα ντοκιμαντέρ για τις ιχθυοκαλλιέργειες από διάφορα μέρη του κόσμου, ενώ στον ιστότοπο της Καθετής μπορείτε να βρείτε «Πληροφορίες για τις ιχθυοκαλλιέργειες» που αφορούν την Ελλάδα και άλλα παρόμοια μέρη παγκοσμίως.

Μπορείτε και εσείς να προσφέρετε εθελοντική εργασία στην Καθετή. Συμπληρώστε την αίτηση εθελοντισμού και ξεκινήστε αυτό το υπέροχο ταξίδι μαζί μας!

Ως τοπικός/-ή εκπαιδευτικός ή μαθητής/-τρια πληροίτε τις προϋποθέσεις για δωρεάν συνδρομή στην Καθετή!

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

 

 

Κατηγορίες