Ιχθυοκαλλιέργειες: Η άμεση απειλή της επέκτασής τους και η άγνοια κινδύνου

Events

Εκδηλώσεις

Loading Events
Ευεξια | Πολιτισμoς

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Until the End of the World»

13 Μαρτίου 24
Καθετή, Πόρος, 18020
Venue website Venue map link
13 Μαρτίου | 7:00 μμ - 8:00 μμ

Είσοδος ελεύθερη

Ευεξια | Πολιτισμoς

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Until the End of the World»

13 Μαρτίου 24

Ο αγώνας του Πόρου κατά των βιομηχανικών υδατοκαλλιεργειών έχει συνοδοιπόρους και συμμάχους σε όλο τον κόσμο. Έπειτα από τις εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε το ντοκιμαντέρ «Until the End of the World» στην πρεμιέρα του σε Ελλάδα (Καθετή, Πόρος) και Ιταλία (Μουσείο MAXXI, Ρώμη), την Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 7:00 μμ θα προβληθεί για δεύτερη φορά στην Καθετή. Είσοδος ελεύθερη.

Το ντοκιμαντέρ διάρκειας μίας ώρας παρουσιάζει μια παγκόσμια δημοσιογραφική έρευνα για τις βιομηχανικές ιχθυοκαλλιέργειες και περιλαμβάνει τον αγώνα του Πόρου ως παράδειγμα της μάχης των μικρών τοπικών κοινοτήτων ενάντια στα καταστροφικά σχέδια των εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας. Είναι βαθύτατα συγκινητικό να βλέπουμε τις προσπάθειές μας και τη φωνή των συνανθρώπων μας να βρίσκουν ανταπόκριση μέσα από διάφορα μέσα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Francesco De Augustinis για τη συμπερίληψη του αγώνα του νησιού κατά της ΠΟΑΥ σε αυτό το ντοκιμαντέρ. Μαζί μπορούμε να σταθούμε ενάντια στις ιχθυοκαλλιέργειες και να προστατεύσουμε τους ωκεανούς μας για τις μελλοντικές γενιές!

Καθώς ο Πόρος απειλείται από τα σχέδια για ΠΟΑΥ, την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών (8 Ιουνίου) 2023, προβάλαμε το ντοκιμαντέρ του Francesco De Augustinis «Saving Poros και τον Οκτώβριο διοργανώσαμε την προβολή δύο ντοκιμαντέρ της LOWCo σε Πόρο και Μέθανα, με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων. Παράλληλα, προσφέρουμε για τάξεις δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γιατί λέμε όχι ιχθυοκαλλιέργειες στον Πόρο». Στο κανάλι μας στο YouTube μπορείτε να παρακολουθήσετε υποτιτλισμένα ντοκιμαντέρ για τις ιχθυοκαλλιέργειες από διάφορα μέρη του κόσμου, ενώ στον ιστότοπο της Καθετής μπορείτε να βρείτε «Πληροφορίες για τις ιχθυοκαλλιέργειες» που αφορούν την Ελλάδα και άλλα παρόμοια μέρη παγκοσμίως.

Μπορείτε και εσείς να προσφέρετε εθελοντική εργασία στην Καθετή. Συμπληρώστε την αίτηση εθελοντισμού και ξεκινήστε αυτό το υπέροχο ταξίδι μαζί μας!

Ως τοπικός/-ή εκπαιδευτικός ή μαθητής/-τρια πληροίτε τις προϋποθέσεις για δωρεάν συνδρομή στην Καθετή!

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

Κατηγορίες