Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Loading Events
Πολιτισμoς

Βραδιά σινεμά «Γλυκιά πατρίδα»

9 Φεβρουαρίου 24
Καθετή, Πόρος, 18020
Venue website Venue map link
9 Φεβρουαρίου | 8:00 μμ - 10:00 μμ

Εισιτήριο: 5€

Προσφορά για μέλη: στις δύο προβολές η τρίτη δωρεάν

Πολιτισμoς

Βραδιά σινεμά «Γλυκιά πατρίδα»

9 Φεβρουαρίου 24

Με αφορμή τη συνάντησή μας με την ομάδα της LOWCo από την Τασμανία, καθώς και την προβολή του ντοκιμαντέρ «The Heart of The Island», που αφηγείται τον επιτυχημένο αγώνα μιας μικρής κοινότητας για την προστασία του περιβάλλοντος και του πολιτισμού των Αβορίγινων, η ταινία «Γλυκιά πατρίδα» (Sweet Country) του Warwick Thornton θα προβληθεί την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 8:00 μμ στην Καθετή. Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία και το 2017 κέρδισε στο Διεθνές Φεστιβάλ Βενετίας το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής. Το εισιτήριο κοστίζει 5€ και τα μέλη δικαιούνται προσφορά για τις βραδιές σινεμά: στις δύο προβολές η τρίτη δώρο! Η ταινία θα προβληθεί στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Βρισκόμαστε στο 1929, στα απέραντα ερημικά εδάφη του Eastern Arrernte Nation, που σήμερα είναι γνωστά ως η ενδοχώρα της Κεντρικής Αυστραλίας. Ο Σαμ Κέλι, ένας μεσήλικας Αβορίγινας, εργάζεται στη γη ενός ιεροκήρυκα, του Φρεντ Σμιθ. Αφού ένας κακοπροαίρετος νταής φτάνει στην πόλη και ο Κέλι τον σκοτώνει σε αυτοάμυνα, αυτός και η σύζυγός του καταφεύγουν καθώς ένα απόσπασμα συγκεντρώνεται για να τον κυνηγήσει.

Η Καθετή προωθεί την τέχνη του κινηματογράφου με πολλαπλές δράσεις της. Στο παρελθόν έχει διοργανώσει τo Διήμερο Φιλοσοφίας και Κινηματογράφου, καθώς και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και Ταινιών Μικρού Μήκους για το Poros Arts Festival 2023. Το φθινόπωρο του 2022, η Καθετή προώθησε το κάστινγκ και συμμετείχε στην παραγωγή της ταινίας του Κωστή Χαραμουντάνη με τίτλο «Κιούκα».

Μπορείτε και εσείς να προσφέρετε εθελοντική εργασία στην Καθετή. Συμπληρώστε την αίτηση εθελοντισμού και ξεκινήστε αυτό το υπέροχο ταξίδι μαζί μας!

Ως τοπικός/-ή εκπαιδευτικός ή μαθητής/-τρια πληροίτε τις προϋποθέσεις για δωρεάν συνδρομή στην Καθετή!

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

 

Κατηγορίες