Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Events

Εκδηλώσεις

Φόρτωση Εκδηλώσεις
Πολιτισμoς

Βραδιά σινεμά «Κλέφτες καταστημάτων»

26 Ιανουαρίου 24
Καθετή, Πόρος, 18020
Venue website Venue map link
26 Ιανουαρίου | 8:30 μμ - 10:30 μμ

Εισιτήριο: 5€

Προσφορά για μέλη: στις δύο προβολές η τρίτη δωρεάν

Πολιτισμoς

Βραδιά σινεμά «Κλέφτες καταστημάτων»

26 Ιανουαρίου 24

Αυτόν τον χειμώνα, βραδιές κινηματογράφου έρχονται στην Καθετή! Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου στις 8:30 μμ, στον χώρο προβολών της Καθετής θα προβληθεί η ταινία «Κλέφτες καταστημάτων». Το εισιτήριο κοστίζει 5€ και τα μέλη δικαιούνται προσφορά για τις βραδιές σινεμά: στις δύο προβολές η τρίτη δώρο! Η ταινία αυτή έκανε πρεμιέρα στις 13 Μαΐου 2018 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, όπου κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα. Ο Kore-eda έγραψε το σενάριο αναλογιζόμενος τι είναι αυτό που συνιστά μια οικογένεια και εμπνεύστηκε από δημοσιεύματα σχετικά με τη φτώχεια και την κλοπή σε καταστήματα στην Ιαπωνία.

Μια οικογένεια στην Ιαπωνία, που έχει εγκλωβιστεί σε δουλειές μερικής απασχόλησης και ως εκ τούτου σε ανεπαρκές εισόδημα, καταφεύγει στην κλοπή καταστημάτων για να τα βγάλει πέρα. Η ανέμελη και αδιάφορη ρουτίνα της οικογένειας πρόκειται να αλλάξει, καθώς ανοίγει την αγκαλιά της σε ένα ταλαιπωρημένο νεαρό κορίτσι. Τότε, τα κίνητρα των πράξεων τους μπαίνουν στο μικροσκόπιο.

Η Καθετή προωθεί την τέχνη του κινηματογράφου με πολλαπλές δράσεις της. Στο παρελθόν έχει διοργανώσει τo Διήμερο Φιλοσοφίας και Κινηματογράφου, καθώς και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και Ταινιών Μικρού Μήκους για το Poros Arts Festival 2023. Το φθινόπωρο του 2022, η Καθετή προώθησε το κάστινγκ και συμμετείχε στην παραγωγή της ταινίας του Κωστή Χαραμουντάνη με τίτλο «Κιούκα».

Ως τοπικός/-η εκπαιδευτικός ή μαθητής/-τρια πληροίτε τις προϋποθέσεις για δωρεάν συνδρομή στην Καθετή!

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

Κατηγορίες