Ιχθυοκαλλιέργειες: Η άμεση απειλή της επέκτασής τους και η άγνοια κινδύνου

Events

Εκδηλώσεις

Loading Events
Πολιτισμoς

Βραδιά σινεμά «Μακριά από τους ανθρώπους»

8 Μαρτίου 24
Καθετή, Πόρος, 18020
Venue website Venue map link
8 Μαρτίου | 8:00 μμ - 10:00 μμ

Εισιτήριο: 5€

Προσφορά για μέλη: στις δύο προβολές η τρίτη δωρεάν

Πολιτισμoς

Βραδιά σινεμά «Μακριά από τους ανθρώπους»

8 Μαρτίου 24

Η ταινία «Μακριά από τους ανθρώπους» (Loin des hommes), σε σκηνοθεσία David Oelfoffen και υποψήφια για Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2014, θα προβληθεί στην Καθετή την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 8:00 μμ. Το εισιτήριο κοστίζει 5€ και τα μέλη δικαιούνται προσφορά για τις βραδιές σινεμά: στις δύο προβολές η τρίτη δώρο! Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους.

Βασισμένη σε διήγημα του Αλμπέρ Καμύ, η ιστορία διαδραματίζεται στην Αλγερία του 1954 κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Αλγερίας. Δύο πολύ διαφορετικοί άντρες, οι οποίοι ενώνονται από έναν κόσμο σε αναταραχή, αναγκάζονται να διαφύγουν από τα βουνά του Άτλαντα. Ο Νταρού, ο μοναχικός και φιλήσυχος δάσκαλος, πρέπει να συνοδεύσει τον Μοχάμεντ, έναν χωρικό που κατηγορείται για φόνο, μέχρι την πόλη όπου θα δικαστεί. Κυνηγημένοι από τους συγγενείς του δολοφονημένου, αλλά και από τους Γάλλους στρατιώτες, οι δύο άντρες έρχονται αντιμέτωποι με τη μισαλλοδοξία, τη βία και τα προσωπικά τους ηθικά και υπαρξιακά διλήμματα.

Η Καθετή προωθεί την τέχνη του κινηματογράφου με πολλαπλές δράσεις της. Στο παρελθόν έχει διοργανώσει τo Διήμερο Φιλοσοφίας και Κινηματογράφου, καθώς και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και Ταινιών Μικρού Μήκους για το Poros Arts Festival 2023. Το φθινόπωρο του 2022, η Καθετή προώθησε το κάστινγκ και συμμετείχε στην παραγωγή της ταινίας του Κωστή Χαραμουντάνη με τίτλο «Κιούκα».

Μπορείτε και εσείς να προσφέρετε εθελοντική εργασία στην Καθετή. Συμπληρώστε την αίτηση εθελοντισμού και ξεκινήστε αυτό το υπέροχο ταξίδι μαζί μας!

Ως τοπικός/-ή εκπαιδευτικός ή μαθητής/-τρια πληροίτε τις προϋποθέσεις για δωρεάν συνδρομή στην Καθετή!

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

Εταιρεία διανομής: One from the Heart

Κατηγορίες