Litsa Drosinou/Λίτσα Δροσινού

Η Λίτσα Δροσινού μάς μιλά

Ως πρόεδρος της Πολιτιστικής Κίνησης Τροιζήνας, η Λίτσα Δροσινού μάς μιλά για το έργο του συλλόγου και την ενασχόληση με τα κοινά. Η Λίτσα Δροσινού είναι 34 ετών και ζει και εργάζεται στον Γαλατά. Έχει σπουδάσει βοηθός νοσηλεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας και είναι ενεργό μέλος και εκλεγμένη πρόεδρος του συλλόγου.

Μιλήστε μας για τη δουλειά σας.

Ο σύλλογος δεν είναι δουλειά (εργασία), είναι μεράκι και προσφορά στον τόπο. Το ΔΣ του Συλλόγου μας αποτελείται από 7 μέλη. Σκοπός του Συλλόγου είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Τροιζήνας και η ανάδειξη της Γ’ Εθνοσυνέλευσης.

Ο Σύλλογος στεγάζεται στο Δημοτικό Κατάστημα Τροιζήνας, όπου και φιλοξενείται η έκθεση ιστορικού υλικού της Γ’ Εθνοσυνέλευσης και η έκθεση λαογραφικού υλικού. Ο Σύλλογος πραγματοποιεί ανά διαστήματα διάφορες εκδηλώσεις, εκδρομές και bazaar. Όλα αυτά τα κάνουμε θυσιάζοντας τον ελεύθερο χρόνο μας, μιας και όλα τα μέλη του ΔΣ είμαστε εργαζόμενοι.

Ποια είναι η σχέση σας με την περιοχή;

Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στην Τροιζήνα. Τα τελευταία χρόνια ζω και εργάζομαι στο Γαλατά.

Πώς έχουν επηρεαστεί η εργασία και η ζωή σας από την οικονομική κρίση αρχικά και τώρα από την υγειονομική και πώς το αντιμετωπίζετε;

Τόσο η οικονομική κρίση όσο και η υγειονομική έχουν επηρεάσει την καθημερινότητά μας. Όσο αφορά το κομμάτι του Συλλόγου, δεν τον έχει αγγίξει σε μεγάλο βαθμό, λόγω του ότι η συνδρομή του είναι πολύ μικρή. Το μόνο που έχει επηρεαστεί είναι η ακύρωση κάποιων προγραμματισμένων εκδηλώσεων λόγω της πανδημίας, τα έσοδα των οποίων θα διατίθεντο για την ανέγερση του μνημείου της Γ’ Εθνοσυνέλευσης, ένα έργο το οποίο προσπαθούμε πολύ να υλοποιήσουμε.

Ποιες γνώσεις και ποια στοιχεία της προσωπικότητάς σας σας έχουν φανεί πιο χρήσιμα στη δουλειά σας;

Αναμφισβήτητα κάθε αντικείμενο με το οποίο πρέπει να ασχοληθείς απαιτεί και τις προβλεπόμενες γνώσεις. Αν δεν τις γνωρίζεις τις μαθαίνεις και αν τις γνωρίζεις τις χρησιμοποιείς και τις εξελίσσεις.

Τι θα θέλατε να βελτιώσετε στον εαυτό ή και στη δουλειά σας; Ποιες είναι οι ελλείψεις ή τα μειονεκτήματά σας και πώς σας έχουν επηρεάσει αυτά;

Ο κόσμος, η εποχή, η τεχνολογία προχωρούν. Θέλοντας και μη, μαζί τους και εμείς. Πάντα με γνώμονα το καλύτερο, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Τι θα κάνατε διαφορετικά και τι θεωρείτε ότι έχετε κάνει πολύ σωστά στη σταδιοδρομία σας;

Αν μη τι άλλο, λάθη πάντα γίνονται. Κοιτάζοντας μπροστά, τα διορθώνεις, ρίχνοντας μια κλεφτή ματιά στο παρελθόν.

Τι θα συμβουλεύατε ένα νεαρό άτομο που θα ήθελε να κάνει αυτό που κάνετε;

Ενίοτε το να ασχολείσαι με τα κοινά είναι κάτι που σε γεμίζει, όχι μόνο για τον τόπο σου αλλά και σε ό,τι αφορά την ιστορία του. Στην ουσία, είναι θέμα θέλησης. Αν θέλεις να προσφέρεις, τότε ναι, ξεκίνα δουλειά.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον, άμεσα και αργότερα;

Το στοίχημα του τωρινού ΔΣ είναι η υλοποίηση του μνημείου της Γ’ Εθνοσυνέλευσης.

Για μελλοντικά σχέδια δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά, υπάρχουν διάφορες σκέψεις, πάντα με γνώμονα την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο καιρός θα δείξει…

Αναζήτηση εργασίας / Job opportunities
Προηγουμενο Αρθρο
Αναζήτηση εργασίας
20 Αυγούστου 2020
Επομενο Αρθρο
Πολιτιστική Κίνηση Τροιζήνας
30 Σεπτεμβριου 2020

Πρόσφατα Νέα

22 Φεβρουαριου 2021

Η Καθετή, ορμώμενη από το βαθύ ενδιαφέρον της για τις συνθήκες διαβίωσης στον τόπο μας, επέλεξε να προβάλει μερικές πρότυπες κοινότητες που λειτουργούν ως παράδειγμα, με τη συλλογική προσπάθεια, την πρόοδο που σημείωσαν και την ευημερία που απολαμβάνουν.

22 Φεβρουαριου 2021

Η Καθετή θα λάβει μέρος στο project «Η τέχνη μας ενώνει όλους-Art unites us all», που διοργανώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, με ζωγραφική και φωτογραφία! Το project θα ολοκληρωθεί στις 16 Μαΐου 2021.

22 Φεβρουαριου 2021

Όταν κοπιάζεις για έναν σκοπό, είναι σημαντικό να νιώθεις τον αντίκτυπο των προσπαθειών σου. Οι άνθρωποι που πλαισιώνουν την Καθετή δουλεύουν ασταμάτητα με κύριους πυλώνες δράσης τον άνθρωπο, τον πολιτισμό, τον τόπο, το περιβάλλον. Όμως τι αντίκτυπο έχει αυτή η συνεχής προσπάθεια; Ένας τρόπος να διερευνήσουμε αυτό το ερώτημα είναι να δούμε τι είπαν για μας τα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια των χρόνων δράσης μας.