Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Η μαγεία των δώρων

Ο Δεκέμβριος ήταν πάντα ένας όμορφος γιορτινός μήνας. Στολισμοί, εκδηλώσεις, λαμπιόνια, χαρούμενες μουσικές στους δρόμους, δώρα, χαμόγελα και αγκαλιές. Αυτός ο Δεκέμβριος θα είναι σίγουρα πολύ διαφορετικός από κάθε άλλον, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να είμαστε και εμείς διαφορετικοί. Μπορεί να ζούμε πρωτόγνωρες μέρες λόγω της πανδημίας, όμως ας μην αφήσουμε αυτό το μούδιασμα να καταστρέψει την ομορφιά των γιορτών. Πάντα υπήρχε και θα υπάρχει η μαγεία των δώρων.

Οι εκδηλώσεις μπορεί να ακυρώνονται, καθώς φαίνεται, δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να ακυρωθούν και οι γιορτές. Μπορείτε πάντα να χαρίσετε ένα όμορφο δώρο στους αγαπημένους σας ή σε εσάς. Ένα δώρο πάντα φέρνει λίγη χαρά, ένα χαμόγελο και λίγη από τη μαγεία των γιορτών στο σπίτι σας. Οι επιλογές που μας προσφέρει σήμερα η τεχνολογία και το διαδίκτυο ευτυχώς είναι ατελείωτες.

YouBeHero

Τι θα λέγατε λοιπόν αν σας λέγαμε πως κάνοντας διαδικτυακά τις αγορές σας μπορείτε ταυτόχρονα να δωρίζετε χρήματα σε κοινωφελείς οργανισμούς για την εκπλήρωση των σκοπών τους, χωρίς να δίνετε ούτε ένα ευρώ παραπάνω από την τσέπη σας; Γι’ αυτό τον σκοπό έχει δημιουργηθεί η πλατφόρμα YouBeHero. Το YouBeHero σε συνεργασία με μια πληθώρα καταστημάτων προσφέρει την επιλογή σε όσους κάνουν διαδικτυακές αγορές να προσφέρουν παράλληλα στήριξη σε οργανισμούς, όπως η Καθετή. Και αυτό χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Με μια απλή εγγραφή και επιλέγοντας τον οργανισμό που θα θέλατε να στηρίξετε, μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας σε κάποιο από τα πολλά συνεργαζόμενα καταστήματα και να προσφέρετε και εσείς το λιθαράκι σας στην προσπάθειά μας.

Είναι όμορφο να κάνεις ένα δώρο. Μα ακόμα πιο όμορφο είναι όταν, αγοράζοντας αυτό το δώρο, ξέρεις ότι συνέβαλες και σε δύο υποτροφίες επαγγελματικού προσανατολισμού για εφήβους ή στην εξασφάλιση γραφικής ύλης και εκπαιδευτικού υλικού για τους μαθητές μας. Αυτό εννοούμε όταν μιλάμε για τη μαγεία των δώρων!

Ημερολόγιο 2021

Φέτος η Καθετή δημιούργησε ένα ημερολόγιο αφιερωμένο στους ντόπιους φωτογράφους της περιοχής Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων. Τα έσοδα από το ημερολόγιο αυτό θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση και στήριξη του οργανισμού μας. Για να μπορούμε να μένουμε εδώ και να προσφέρουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μάθετε πώς μπορείτε να το αποκτήσετε.

Ταξίδι με ένα βιβλίο

Στην Καθετή αγαπάμε πολύ το βιβλίο. Γι’ αυτό επιλέξαμε γι’ αυτόν τον μήνα να δημιουργήσουμε ένα άρθρο αφιερωμένο σε βιβλία με τοπικό άρωμα. συγγραφείς της περιοχής μας. Ένα βιβλίο είναι πάντα ένα όμορφο δώρο. Ειδικά αυτές τις ημέρες, που τα φυσικά ταξίδια είναι ανέφικτα, ο μόνος τρόπος διαφυγής μας είναι μέσα από ένα καλό βιβλίο. Μη χάσετε αυτό το ταξίδι!

Όλη η ομάδα της Καθετής σάς εύχεται καλές γιορτές, γεμάτες μαγεία, δώρα και αγαπημένους ανθρώπους.

Και μην ξεχνάτε να δείχνετε την αγάπη σας στους δικούς σας, έτσι μόνο κρατιέται η μαγεία ζωντανή!

Προηγουμενο Αρθρο
Τοπικά προϊόντα
29 Οκτωβριου 2020
Επομενο Αρθρο
Ο Μιχάλης Δαγκλής μάς μιλά
23 Νοεμβριου 2020

Πρόσφατα Νέα

29 Σεπτεμβρίου 2023

Ο αθλητισμός είναι μια δραστηριότητα που γυμνάζει εξίσου σώμα και μυαλό. Μέσω του αθλητισμού, η νεολαία μας μαθαίνει νέες δεξιότητες και κοινωνικοποιείται, δημιουργώντας φιλίες και συνεργασίες, μέσα σε ένα υγιώς ανταγωνιστικό περιβάλλον.

29 Αυγούστου 2023

Μια αναδρομή στο Poros Arts Festival 2023. Φέτος το καλοκαίρι, το Poros Arts Festival ξεχύθηκε σε καθε σημείο του νησιού μας.

Resources about fish farms featured image
29 Ιουλίου 2023

Ένα καινοτόμο πληροφοριακό εργαλείο με συγκεντρωμένα στοιχεία, έρευνες, βίντεο και αρθρογραφία για τις ιχθυοκαλλιέργειες.

24 Ιουλίου 2023

Ψαρεύοντας για κέρδη: Εταιρεία υδατοκαλλιέργειας συναντά αντίσταση από τοπικές κοινότητες σε Ελλάδα και Ισπανία.

27 Ιουνίου 2023

Ένα πρωτοποριακό ψηφιακό ημερολόγιο τοπικών εκδηλώσεων για τον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα, που περιλαμβάνει τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της περιοχής, σε ελληνικά και αγγλικά.

01 Ιουνίου 2023

Πολλές χώρες έχουν ήδη απαγορεύσει τις ιχθυοκαλλιέργειες βιομηχανικής κλίμακας σε ανοιχτούς θαλάσσιους κλωβούς, όπως αυτούς στον Πόρο.

winetasting-featured-image
27 Απριλίου 2023

Οι δρόμοι του κρασιού στην περιοχή μας υπάρχουν από την αρχαιότητα. Στις μέρες μας, το κρασί παραμένει ένα δημοφιλές ποτό και ένα σημαντικό γεωργικό προϊόν.

poros trails
26 Απριλίου 2023

Τα μονοπάτια του Πόρου μάς φέρνουν σε επαφή με το πευκοδάσος και το ανέγγιχτο φυσικό περιβάλλον του νησιού.

performing arts
02 Δεκεμβρίου 2022

Το δημιουργικό έργο των κατοίκων της περιοχής είναι η ταυτότητά μας. Ας πάρουμε λοιπόν μια γεύση από τις τοπικές παραστατικές τέχνες.

kyouka
03 Νοεμβρίου 2022

Η «ΚΙΟΥΚΑ» είναι μια σύγχρονη ιστορία ζωής, που περιγράφει το ταξίδι μιας οικογένειας στον Πόρο για τις καλοκαιρινές της διακοπές.

sundesmos-troizinioi
28 Φεβρουαρίου 2022

Ο Σύνδεσμος των Εν Αθήναις και Πειραιεί Τροιζηνίων ιδρύθηκε το 1895 με έδρα τον Πειραιά και έχει πολλές εκδηλώσεις στο ενεργητικό του.

agios dimitrios
26 Ιανουαρίου 2022

Το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου στα Μέθανα χτίστηκε ακριβώς στο χείλος της λάβας περί τα τέλη του 13ου ή αρχές 14ου αιώνα και κρύβει πολλά μυστήρια. 

sillogos poriotissa
25 Ιανουαρίου 2022

Η ποικιλία των εθίμων αντικατοπτρίζει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα κάθε μικρής κοινωνίας και συνθέτει μια μεγαλύτερη, πολύχρωμη, πολυδύναμη εικόνα, αυτή του πολιτισμού.

oi-filoi-tis-paradosis
23 Δεκεμβρίου 2021

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατά «Οι Φίλοι της Παράδοσης» ιδρύθηκε με σκοπό την προβολή της περιοχής, τη διατήρηση της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου. 

volunteering
25 Οκτωβρίου 2021

Ο εθελοντισμός είναι συμπόνια και φροντίδα. Δημιουργεί φιλίες και μας βοηθάει να πετύχουμε πολύπλευρη προσωπική ανάπτυξη. 

olive tree
01 Οκτωβρίου 2021

Ζούμε σε μια περιοχή που μπορεί να χαρακτηριστεί ως γη της ελιάς. Μια περιοχή με βραβεία και παράδοση στην παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδου.

Hiking trails of Poros, Troizhnia and Methana
28 Μαΐου 2021

Οι πεζοπορικές διαδρομές στον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα ξετυλίγονται σε έναν τόπο με ιδιαίτερη γεωγραφία και ποικιλία τοπίου.

27 Απριλίου 2021

Η περιοχή μας, με το ειδυλλιακό τοπίο της, την παράδοση στην αλιεία και τον τουρισμό, προσφέρεται για αλιευτικό τουρισμό.

feature image Voluntary Fire Unit of Poros
24 Μαρτίου 2021

Ο αλτρουϊσμός αυτών των ανθρώπων διαφυλάσσει το δικαίωμα όλων μας να ζούμε πιο ασφαλείς.

22 Ιανουαρίου 2021

Οι χειροποίητες δημιουργίες συνδυάζουν τη γνώση και τις παραδοσιακές τεχνικές με τη σύγχρονη αισθητική για να παράγουν λειτουργικά, χρηστικά προϊόντα και να εξυπηρετήσουν πρακτικές ανάγκες. Οι τοπικοί τεχνίτες/-ριες έχουν μια αμφίδρομη σχέση με την περιοχή στην οποία ζουν.

21 Δεκεμβρίου 2020

Ο αειφόρος τουρισμός, ένας τουρισμός που σέβεται τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, είναι ιδανικός για αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Αυτό πρεσβεύει η Ec(h)o, η ομάδα των τοπικών συνεργατών του Project Resound, ενός οργανισμού social design, ο οποίος χρησιμοποιεί τις δημιουργικές του ικανότητες για να φέρει θετική αλλαγή στον κόσμο.

24 Νοεμβρίου 2020

Yπάρχει ωραιότερο δώρο από ένα βιβλίο; Η Καθετή συγκέντρωσε σε ένα άρθρο όσα βιβλία με τοπικό άρωμα μπόρεσε να ανακαλύψει και σας τα παρουσιάζει.

29 Οκτωβρίου 2020

Οι άνθρωποι, λένε, μοιάζουν με τον τόπο τους. Για να ανακαλύψουμε την τοπική περιοχή, τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητές της, ο καταλληλότερος τρόπος είναι μέσα από ένα γαστρονομικό ταξίδι. Τα τοπικά προϊόντα και οι τοπικοί παραγωγοί θα μας φανερώσουν θησαυρούς που θα μας εκπλήξουν, δίνοντάς μας μια γεύση από τη γοητεία αυτής της γωνιάς του Σαρωνικού.

30 Σεπτεμβρίου 2020

Η Καθετή επισκέφθηκε τον χώρο του συλλόγου «Πολιτιστική Κίνηση Τροιζήνας» στο Δημοτικό Κατάστημα Τροιζήνας.

10 Μαΐου 2024

Το συνέδριο Seas of Change υποδέχθηκε στον Πόρο 80 εκπροσώπους από περισσότερους από 50 οργανισμούς σε 14 χώρες και 4 ηπείρους.

10 Μαΐου 2024

Το «Katheti Summer Arts 2024» είναι μια γιορτή για τον πολιτισμό και την καλλιτεχνική έκφραση. Από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο, ο Πόρος γεμίζει με καλλιτεχνικά δρώμενα!

Korfos fish farm
10 Μαΐου 2024

Ντοκιμαντέρ για τις Ιχθυοκαλλιέργειες βιομηχανικής κλίμακας που παρουσιάζουν τις παγκόσμιες επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία μας.