Μια παράξενη μα και θαυμάσια χρονιά!

Το 2020 ήταν μια παράξενη μα και θαυμάσια χρονιά, που δύσκολα θα ξεχάσουμε. Μας έκλεισε στα σπίτια μας, άλλαξε την καθημερινότητά μας και σε πολλές περιπτώσεις προκάλεσε πόνο, φτώχεια και μοναξιά. Όμως ανέδειξε και «καθημερινούς» ήρωες, ελπιδοφόρους ανθρώπους που αντιστέκονται στις δυσκολίες με δύναμη, θετική σκέψη και προσφορά. 

Η ζωή εν μέσω πανδημίας 

Μέσα από όλες αυτές τις δυσκολίες, άλλα και με φάρο την ελπίδα, η Καθετή χάραξε τη δική της πορεία με ένα ανέλπιστο αποτέλεσμα. Έκανε το μεγαλύτερο άνοιγμα σε όλη την Ελλάδα από την εποχή που ιδρύθηκε! Ποιος το περίμενε! 

«Γεμίσαμε» ανθρώπους. Εθελοντές, ντόπιους και όχι μόνο, που προσφέρουν τις γνώσεις, τον χρόνο, και ενέργειά τους για να υλοποιηθούν τα σχέδια και οι δράσεις μας. Έτσι ενισχύθηκε η προσπάθεια να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, να αναδείξουμε την περιοχή μας και να συμβάλουμε στον πολιτισμό της. 

Το εργαστήρι ζωγραφικής με μαθητές από πολλά μέρη της Ελλάδας, η έκθεση ζωγραφικής, το φωτογραφικό ημερολόγιο, αλλά και η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη είναι μόνο μερικά παραδείγματα. Ξεκινήσαμε το θεατρικό εργαστήρι με σκοπό τη θεατρική καταγραφή της περιοχής. Μιλήσαμε για τα τοπικά προϊόντα, τους ντόπιους παραγωγούς, τους επαγγελματίες με πρωτοπόρο δράση, αλλά και για τα βιβλία που αναφέρονται στην περιοχή, τους συγγραφείς, τους ζωγράφους και τους φωτογράφους της. 

«Επενδύσαμε» στην εκπαίδευση με μαθήματα ελληνικών, σεμινάρια, όπως αυτό του Ψηφιακού Μάρκετινγκ, αλλά και το πρόγραμμα «Ζωή & Καριέρα», που συμπεριλαμβάνει Coaching και Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Παρουσιάσαμε μέντορες της περιοχής να μιλάνε για το επάγγελμά τους και τα μυστικά του. Και όλα αυτά με εργαλείο το διαδίκτυο, μιας και το «από κοντά» φαντάζει δύσκολο πλέον στις μέρες μας. 

Αφήσαμε πίσω μια χρονιά που δεν είναι υπερβολή να πούμε πως άλλαξε τον κόσμο και ελάχιστοι θα ήθελαν να θυμούνται. Όμως υπάρχουν και κάποια πράγματα που αξίζει να θυμόμαστε, γι’ αυτό και σας παρουσιάζουμε, σε 2 λεπτά, εικόνες, πρόσωπα και γεγονότα που σημάδεψαν την πορεία της Καθετής το 2020. Τελικά, ήταν μια παράξενη μα και θαυμάσια χρονιά! 

Ευχαριστούμε που ήσασταν εκεί. 

Και συνεχίζουμε, γιατί η ζωή είναι δημιουργική! 

feature image Voluntary Fire Unit of Poros
Προηγουμενο Αρθρο
Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πόρου
24 Μαρτιου 2021
sustainable tourism featured image
Επομενο Αρθρο
Τοπική έρευνα για τον αειφόρο τουρισμό
29 Μαρτιου 2021

Πρόσφατα Νέα

01 Οκτωβρίου 2021

Η έκθεση που κατάφερε να χτίσει «Γέφυρες» δέχθηκε πάνω από 2.500 επισκέπτες. Προκάλεσε νοσταλγία, γνωριμία με τον τόπο και τον πολιτισμό του.

olive tree
01 Οκτωβρίου 2021

Ζούμε σε μια περιοχή που μπορεί να χαρακτηριστεί ως γη της ελιάς. Μια περιοχή με βραβεία και παράδοση στην παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδου.

summer-activities
01 Οκτωβρίου 2021

Φέτος το καλοκαίρι Καθετή άνθισε. Επεκτάθηκε και δραστηριοποιήθηκε. Πώς όμως; Τι έκανε η Καθετή το καλοκαίρι του ’21; 

19 Ιουλίου 2021

Οι παραλίες των Μεθάνων συνδέουν την άγρια ομορφιά των βουνών της χερσονήσου με το ατελείωτο μπλε της θάλασσας.

lemonodasos
01 Ιουλίου 2021

Το Λεμονοδάσος έχει ανακηρυχθεί τοπίο φυσικού κάλλους από την UNESCO και προστατεύεται από την ευρωπαϊκή συνθήκη Ραμσάρ. Παρουσιάζουμε τον ΤΟΕΒ, που αγωνίζεται για την αναζωογόνησή του.

paralies troizinias
29 Ιουνίου 2021

Καλοκαίρι και θάλασσα! Ένας συνδυασμός που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Και ο τόπος μας έχει πολλή θάλασσα και πολλές παραλίες!

Hiking trails of Poros, Troizhnia and Methana
28 Μαΐου 2021

Οι πεζοπορικές διαδρομές στον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα ξετυλίγονται σε έναν τόπο με ιδιαίτερη γεωγραφία και ποικιλία τοπίου.

27 Απριλίου 2021

Η περιοχή μας, με το ειδυλλιακό τοπίο της, την παράδοση στην αλιεία και τον τουρισμό, προσφέρεται για αλιευτικό τουρισμό.

27 Απριλίου 2021

Το καλοκαίρι έρχεται και μυρίζει θάλασσα! Ήλιος, αμμουδιές, καθαρά, γαλανά νερά, ταβερνάκια, beach bar, αλλά και απομόνωση. οι παραλίες του Πόρου προσφέρουν πολλές και διαφορετικές επιλογές.

sustainable tourism featured image
29 Μαρτίου 2021

Το μοντέλο του αειφόρου τουρισμού προωθείται και ενθαρρύνεται σε όλο τον κόσμο, αυξάνοντας τα θετικά και μειώνοντας τα αρνητικά. Πώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί ο αειφόρος τουρισμός στον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα; Τοπική έρευνα για τον αειφόρο τουρισμό, με στόχο τη χαρτογράφηση των δραστηριοτήτων, των αναγκών και των προοπτικών της περιοχής.

22 Ιανουαρίου 2021

Οι χειροποίητες δημιουργίες συνδυάζουν τη γνώση και τις παραδοσιακές τεχνικές με τη σύγχρονη αισθητική για να παράγουν λειτουργικά, χρηστικά προϊόντα και να εξυπηρετήσουν πρακτικές ανάγκες. Οι τοπικοί τεχνίτες/-ριες έχουν μια αμφίδρομη σχέση με την περιοχή στην οποία ζουν.

21 Δεκεμβρίου 2020

Ο αειφόρος τουρισμός, ένας τουρισμός που σέβεται τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, είναι ιδανικός για αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Αυτό πρεσβεύει η Ec(h)o, η ομάδα των τοπικών συνεργατών του Project Resound, ενός οργανισμού social design, ο οποίος χρησιμοποιεί τις δημιουργικές του ικανότητες για να φέρει θετική αλλαγή στον κόσμο.

24 Νοεμβρίου 2020

Yπάρχει ωραιότερο δώρο από ένα βιβλίο; Η Καθετή συγκέντρωσε σε ένα άρθρο όσα βιβλία με τοπικό άρωμα μπόρεσε να ανακαλύψει και σας τα παρουσιάζει.

29 Οκτωβρίου 2020

Οι άνθρωποι, λένε, μοιάζουν με τον τόπο τους. Για να ανακαλύψουμε την τοπική περιοχή, τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητές της, ο καταλληλότερος τρόπος είναι μέσα από ένα γαστρονομικό ταξίδι. Τα τοπικά προϊόντα και οι τοπικοί παραγωγοί θα μας φανερώσουν θησαυρούς που θα μας εκπλήξουν, δίνοντάς μας μια γεύση από τη γοητεία αυτής της γωνιάς του Σαρωνικού.

30 Σεπτεμβρίου 2020

Η Καθετή επισκέφθηκε τον χώρο του συλλόγου «Πολιτιστική Κίνηση Τροιζήνας» στο Δημοτικό Κατάστημα Τροιζήνας.

11 Αυγούστου 2020

Το καλοκαίρι στον Πόρο, έχοντας αλλάξει πολύ από κάποιες απόψεις, έχει μείνει ίδιο από πολλές άλλες. Και ο Πόρος θα είναι εδώ για να σου το προσφέρει ξανά και ξανά και ξανά. Για να συνεχίσουν οι αναμνήσεις μας να μοσχοβολάνε πεύκο και λεμονανθό.

22 Ιουλίου 2020

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων από το 2013 διοργανώνει κάθε χρόνο επικοινωνιακές δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές του Πόρου και της Τροιζηνίας-Μεθάνων. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Διακοπές στο Μουσείο» πραγματοποιείται και το εικαστικό εργαστήρι «Με τον τρόπο του…».

18 Ιουνίου 2020

Η γκαλερί CITRONNE και αυτό το καλοκαίρι ανοίγει τις πόρτες της και σας υποδέχεται στον Πόρο. Η ιστορικός τέχνης και ιδιοκτήτρια της γκαλερί Τατιάνα Σπινάρη-Πολλάλη φέτος επέλεξε να δημιουργήσει μια συνέχεια με την έκθεση «Inner Space», που παρουσιάζει στην γκαλερί της Πατριάρχου Ιωακείμ.
Παράλληλα, συνεργάζεται για όγδοη συνεχή χρονιά με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πόρου. Συνεπιμελείται την έκθεση του Κωνσταντίνου Ξενάκη.