Η Καθετή κάνει Zoom στον Μιλτιάδη Φιορέντζη

Ο Μιλτιάδης Φιορέντζης είναι ένας χαρισματικός ηθοποιός με πολύχρονη και επιτυχημένη θεατρική πορεία. Στο ενεργητικό του μετράει σημαντικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους, συμμετοχές σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού και συνεργασίες με σκηνοθέτες, όπως ο Θεόδωρος Τερζόπουλος και ο Konstantin Bogomolov.

Τα τελευταία χρόνια πέρασε και στη σκηνοθεσία, με δουλειές όπως η παράσταση «Κλάρα Σούμαν», που ανέβηκε στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής.

Επίσης, δραστηριοποιείται ως προπονητής δημόσιου λόγου και επιδόσεων (speech και performance coach). Βοηθάει τους ανθρώπους να βελτιώσουν τον δημόσιο λόγο τους και να αφαιρέσουν τα εμπόδια που τους χωρίζουν από τη ζωή που οραματίζονται.

Ο Μιλτιάδης Φιορέντζης, στη συνομιλία του με τη Φαίη Ορφανίδου, εκφράζει τις απόψεις του για την εποχή που ζούμε, για το θέατρο και για το coaching.

Να κοιτάμε προς το φως

Αυτό μας προτρέπει να κάνουμε. Αναφέρεται στην υγειονομική κρίση ως μια πρόκληση επιβίωσης χωρίς να αλλοιωθεί η αντοχή, η αισιοδοξία και η πίστη του. Λέει χαρακτηριστικά: «Αυτό ήταν που κράτησε τον φάρο φωτεινό μέσα μου». Εκφράζει την επιθυμία του να ανήκει σε έναν κόσμο που κάθε μέρα δίνει μια μικρή ή μια μεγάλη μάχη με τον φόβο και νικά. Συμβουλεύει να ακούμε το μέσα μας, που μπορεί να είναι έτοιμο για αλλαγές. Μιλάει για ταπεινότητα και δύναμη, δύο στοιχεία που του έδωσε η εμπειρία του από το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

«Είχα την ευκαιρία να βρεθώ σε αυτό το ιερό μέρος, και ο λόγος που το λέω ιερό είναι γιατί στην αρχαιότητα τα θέατρα λειτουργούσαν ως θεραπευτήρια. Γι’ αυτό και Επίδαυρος σημαίνει ουσιαστικά επί της αύρας». 

Και οι δύο ιδιότητες του Μιλτιάδη Φιορέντζη, ως ηθοποιού και ως coach, είναι σε άμεση συνάφεια με τις δράσεις της Καθετής. Η Καθετή προσφέρει δωρεάν ατομικές συνεδρίες coaching στα μέλη της. Κύριος στόχος είναι η έμπνευση όσων ενδιαφέρονται να μεγιστοποιήσουν το προσωπικό και επαγγελματικό δυναμικό τους. Επίσης, στις δράσεις της Καθετής συμπεριλαμβάνεται η Θεατρική καταγραφή Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων. Μια προσπάθεια να ερευνηθούν η ιστορία, ο πολιτισμός και οι άνθρωποι του τόπου μας και να αποτυπωθούν μέσα από τη θεατρική πράξη.

Δικαιώματα φωτογραφίας: Πάνος Δάβιος

Προηγουμενο Αρθρο
Χειροποίητες δημιουργίες
22 Ιανουαριου 2021
Επομενο Αρθρο
Ανακύκλωση
22 Φεβρουαριου 2021

Πρόσφατα Νέα

01 Οκτωβρίου 2021

Η έκθεση που κατάφερε να χτίσει «Γέφυρες» δέχθηκε πάνω από 2.500 επισκέπτες. Προκάλεσε νοσταλγία, γνωριμία με τον τόπο και τον πολιτισμό του.

olive tree
01 Οκτωβρίου 2021

Ζούμε σε μια περιοχή που μπορεί να χαρακτηριστεί ως γη της ελιάς. Μια περιοχή με βραβεία και παράδοση στην παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδου.

summer-activities
01 Οκτωβρίου 2021

Φέτος το καλοκαίρι Καθετή άνθισε. Επεκτάθηκε και δραστηριοποιήθηκε. Πώς όμως; Τι έκανε η Καθετή το καλοκαίρι του ’21; 

19 Ιουλίου 2021

Οι παραλίες των Μεθάνων συνδέουν την άγρια ομορφιά των βουνών της χερσονήσου με το ατελείωτο μπλε της θάλασσας.

lemonodasos
01 Ιουλίου 2021

Το Λεμονοδάσος έχει ανακηρυχθεί τοπίο φυσικού κάλλους από την UNESCO και προστατεύεται από την ευρωπαϊκή συνθήκη Ραμσάρ. Παρουσιάζουμε τον ΤΟΕΒ, που αγωνίζεται για την αναζωογόνησή του.

paralies troizinias
29 Ιουνίου 2021

Καλοκαίρι και θάλασσα! Ένας συνδυασμός που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Και ο τόπος μας έχει πολλή θάλασσα και πολλές παραλίες!

Hiking trails of Poros, Troizhnia and Methana
28 Μαΐου 2021

Οι πεζοπορικές διαδρομές στον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα ξετυλίγονται σε έναν τόπο με ιδιαίτερη γεωγραφία και ποικιλία τοπίου.

27 Απριλίου 2021

Η περιοχή μας, με το ειδυλλιακό τοπίο της, την παράδοση στην αλιεία και τον τουρισμό, προσφέρεται για αλιευτικό τουρισμό.

27 Απριλίου 2021

Το καλοκαίρι έρχεται και μυρίζει θάλασσα! Ήλιος, αμμουδιές, καθαρά, γαλανά νερά, ταβερνάκια, beach bar, αλλά και απομόνωση. οι παραλίες του Πόρου προσφέρουν πολλές και διαφορετικές επιλογές.

sustainable tourism featured image
29 Μαρτίου 2021

Το μοντέλο του αειφόρου τουρισμού προωθείται και ενθαρρύνεται σε όλο τον κόσμο, αυξάνοντας τα θετικά και μειώνοντας τα αρνητικά. Πώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί ο αειφόρος τουρισμός στον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα; Τοπική έρευνα για τον αειφόρο τουρισμό, με στόχο τη χαρτογράφηση των δραστηριοτήτων, των αναγκών και των προοπτικών της περιοχής.

24 Μαρτίου 2021

Το 2020 ήταν μια παράξενη μα και θαυμάσια χρονιά. Παρά τις δυσκολίες, η Καθετή χάραξε τη δική της πορεία με ένα ανέλπιστο αποτέλεσμα.

22 Ιανουαρίου 2021

Οι χειροποίητες δημιουργίες συνδυάζουν τη γνώση και τις παραδοσιακές τεχνικές με τη σύγχρονη αισθητική για να παράγουν λειτουργικά, χρηστικά προϊόντα και να εξυπηρετήσουν πρακτικές ανάγκες. Οι τοπικοί τεχνίτες/-ριες έχουν μια αμφίδρομη σχέση με την περιοχή στην οποία ζουν.

21 Δεκεμβρίου 2020

Ο αειφόρος τουρισμός, ένας τουρισμός που σέβεται τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, είναι ιδανικός για αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Αυτό πρεσβεύει η Ec(h)o, η ομάδα των τοπικών συνεργατών του Project Resound, ενός οργανισμού social design, ο οποίος χρησιμοποιεί τις δημιουργικές του ικανότητες για να φέρει θετική αλλαγή στον κόσμο.

24 Νοεμβρίου 2020

Yπάρχει ωραιότερο δώρο από ένα βιβλίο; Η Καθετή συγκέντρωσε σε ένα άρθρο όσα βιβλία με τοπικό άρωμα μπόρεσε να ανακαλύψει και σας τα παρουσιάζει.

29 Οκτωβρίου 2020

Οι άνθρωποι, λένε, μοιάζουν με τον τόπο τους. Για να ανακαλύψουμε την τοπική περιοχή, τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητές της, ο καταλληλότερος τρόπος είναι μέσα από ένα γαστρονομικό ταξίδι. Τα τοπικά προϊόντα και οι τοπικοί παραγωγοί θα μας φανερώσουν θησαυρούς που θα μας εκπλήξουν, δίνοντάς μας μια γεύση από τη γοητεία αυτής της γωνιάς του Σαρωνικού.

30 Σεπτεμβρίου 2020

Η Καθετή επισκέφθηκε τον χώρο του συλλόγου «Πολιτιστική Κίνηση Τροιζήνας» στο Δημοτικό Κατάστημα Τροιζήνας.

11 Αυγούστου 2020

Το καλοκαίρι στον Πόρο, έχοντας αλλάξει πολύ από κάποιες απόψεις, έχει μείνει ίδιο από πολλές άλλες. Και ο Πόρος θα είναι εδώ για να σου το προσφέρει ξανά και ξανά και ξανά. Για να συνεχίσουν οι αναμνήσεις μας να μοσχοβολάνε πεύκο και λεμονανθό.

22 Ιουλίου 2020

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων από το 2013 διοργανώνει κάθε χρόνο επικοινωνιακές δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές του Πόρου και της Τροιζηνίας-Μεθάνων. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Διακοπές στο Μουσείο» πραγματοποιείται και το εικαστικό εργαστήρι «Με τον τρόπο του…».

18 Ιουνίου 2020

Η γκαλερί CITRONNE και αυτό το καλοκαίρι ανοίγει τις πόρτες της και σας υποδέχεται στον Πόρο. Η ιστορικός τέχνης και ιδιοκτήτρια της γκαλερί Τατιάνα Σπινάρη-Πολλάλη φέτος επέλεξε να δημιουργήσει μια συνέχεια με την έκθεση «Inner Space», που παρουσιάζει στην γκαλερί της Πατριάρχου Ιωακείμ.
Παράλληλα, συνεργάζεται για όγδοη συνεχή χρονιά με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πόρου. Συνεπιμελείται την έκθεση του Κωνσταντίνου Ξενάκη.