Μιλτιάδης Φιορέντζης

Ο Μιλτιάδης Φιορέντζης είναι ένας χαρισματικός ηθοποιός με πολύχρονη και επιτυχημένη θεατρική πορεία. Στο ενεργητικό του μετράει σημαντικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους, συμμετοχές σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού και συνεργασίες με σκηνοθέτες, όπως ο Θεόδωρος Τερζόπουλος και ο Konstantin Bogomolov.

Τα τελευταία χρόνια πέρασε και στη σκηνοθεσία, με δουλειές όπως η παράσταση «Κλάρα Σούμαν», που ανέβηκε στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής.

Επίσης, δραστηριοποιείται ως προπονητής δημόσιου λόγου και επιδόσεων (speech και performance coach). Βοηθάει τους ανθρώπους να βελτιώσουν τον δημόσιο λόγο τους και να αφαιρέσουν τα εμπόδια που τους χωρίζουν από τη ζωή που οραματίζονται.

Ο Μιλτιάδης Φιορέντζης, στη συνομιλία του με τη Φαίη Ορφανίδου, εκφράζει τις απόψεις του για την εποχή που ζούμε, για το θέατρο και για το coaching.

Να κοιτάμε προς το φως

Αυτό μας προτρέπει να κάνουμε. Αναφέρεται στην υγειονομική κρίση ως μια πρόκληση επιβίωσης χωρίς να αλλοιωθεί η αντοχή, η αισιοδοξία και η πίστη του. Λέει χαρακτηριστικά: «Αυτό ήταν που κράτησε τον φάρο φωτεινό μέσα μου». Εκφράζει την επιθυμία του να ανήκει σε έναν κόσμο που κάθε μέρα δίνει μια μικρή ή μια μεγάλη μάχη με τον φόβο και νικά. Συμβουλεύει να ακούμε το μέσα μας, που μπορεί να είναι έτοιμο για αλλαγές. Μιλάει για ταπεινότητα και δύναμη, δύο στοιχεία που του έδωσε η εμπειρία του από το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

«Είχα την ευκαιρία να βρεθώ σε αυτό το ιερό μέρος, και ο λόγος που το λέω ιερό είναι γιατί στην αρχαιότητα τα θέατρα λειτουργούσαν ως θεραπευτήρια. Γι’ αυτό και Επίδαυρος σημαίνει ουσιαστικά επί της αύρας». 

Και οι δύο ιδιότητες του Μιλτιάδη Φιορέντζη, ως ηθοποιού και ως coach, είναι σε άμεση συνάφεια με τις δράσεις της Καθετής. Η Καθετή προσφέρει δωρεάν ατομικές συνεδρίες coaching στα μέλη της. Κύριος στόχος είναι η έμπνευση όσων ενδιαφέρονται να μεγιστοποιήσουν το προσωπικό και επαγγελματικό δυναμικό τους. Επίσης, στις δράσεις της Καθετής συμπεριλαμβάνεται η Θεατρική καταγραφή Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων. Μια προσπάθεια να ερευνηθούν η ιστορία, ο πολιτισμός και οι άνθρωποι του τόπου μας και να αποτυπωθούν μέσα από τη θεατρική πράξη.

Δικαιώματα φωτογραφίας: Πάνος Δάβιος

Προηγουμενο Αρθρο
Χειροποίητες δημιουργίες
22 Ιανουαριου 2021
Επομενο Αρθρο
Ανακύκλωση
22 Φεβρουαριου 2021

Πρόσφατα Νέα

22 Φεβρουαριου 2021

Η Καθετή, ορμώμενη από το βαθύ ενδιαφέρον της για τις συνθήκες διαβίωσης στον τόπο μας, επέλεξε να προβάλει μερικές πρότυπες κοινότητες που λειτουργούν ως παράδειγμα, με τη συλλογική προσπάθεια, την πρόοδο που σημείωσαν και την ευημερία που απολαμβάνουν.

22 Φεβρουαριου 2021

Η Καθετή θα λάβει μέρος στο project «Η τέχνη μας ενώνει όλους-Art unites us all», που διοργανώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, με ζωγραφική και φωτογραφία! Το project θα ολοκληρωθεί στις 16 Μαΐου 2021.

22 Φεβρουαριου 2021

Όταν κοπιάζεις για έναν σκοπό, είναι σημαντικό να νιώθεις τον αντίκτυπο των προσπαθειών σου. Οι άνθρωποι που πλαισιώνουν την Καθετή δουλεύουν ασταμάτητα με κύριους πυλώνες δράσης τον άνθρωπο, τον πολιτισμό, τον τόπο, το περιβάλλον. Όμως τι αντίκτυπο έχει αυτή η συνεχής προσπάθεια; Ένας τρόπος να διερευνήσουμε αυτό το ερώτημα είναι να δούμε τι είπαν για μας τα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια των χρόνων δράσης μας.