Online painting workshop katheti

Δωρεάν Online Εργαστήρι Ζωγραφικής

Η Καθετή προσαρμόζει το πρόγραμμά της ενόψει των νέων συνθηκών λόγω του Covid-19 και ξεκινά μια σειρά online προγραμμάτων. Τις τελευταίες εβδομάδες, εξαιτίας της διακοπής των μαθημάτων μας, γεννήθηκε η ανάγκη να βρούμε άλλους τρόπους για να συνεχιστεί το Εργαστήρι Ζωγραφικής με τη Μάρα Δημοπούλου. Δημιουργούμε λοιπόν ένα Δωρεάν Online Εργαστήρι Ζωγραφικής και δίνουμε ραντεβού ξανά κάθε Παρασκευή στις 15:30, διαδικτυακά αυτή τη φορά. Όπως και το δια ζώσης εργαστήρι, απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα και όλες τις ηλικίες.

Αυτό το Δωρεάν Online Εργαστήρι Ζωγραφικής θα λειτουργεί με κάποια απλά βήματα και θα είναι διαθέσιμο σε όλους:

 1. Επικοινωνείτε με την Καθετή
  • για εγγραφή
  • για να συνεννοηθείτε για τον τρόπο αποστολής των ασκήσεων
 2. Κάθε Παρασκευή στις 15:30 θα λαμβάνετε με email το link των μαθημάτων. Θα έχετε πρόσβαση:
  • σε ένα βίντεο με το καινούργιο μάθημα
  • σε ένα PDF με τη θεωρία και την εβδομαδιαία σας άσκηση (μία για ενήλικες και μία για παιδιά)
 3. Θα σας δίνεται προθεσμία 6 ημερών, έως την Πέμπτη στις 12:00, να παραδώσετε την άσκησή σας
  • ώστε να αξιολογηθείτε από την εισηγήτρια
  • ώστε να περιληφθεί ανώνυμα το έργο σας στο εβδομαδιαίο βίντεο ανατροφοδότησης.
 4. Κάθε Παρασκευή στις 15:30 θα λαμβάνετε με email σύνδεσμο
  • για το βίντεο της εβδομάδας και
  • για το αρχείο PDF με τη θεωρία και την άσκηση της εβδομάδας (μία για ενήλικες και μία για παιδιά)

Αναλυτικά

Τα μαθήματα θα αναρτώνται στο σάιτ της Καθετής, στο «Online Εργαστήρι Ζωγραφικής – Οδηγός Μαθημάτων», και θα είναι προσβάσιμα σε όλους σε μορφή PDF και βίντεο. Κάθε μάθημα θα ανεβαίνει την Παρασκευή στις 15:30. Οι μαθητευόμενοι ζωγράφοι μας θα μπορούν να μπαίνουν και να διαβάζουν τη θεωρία μέσα από παραδείγματα. Στο τέλος κάθε θεωρίας θα δίνονται δύο προτεινόμενες ασκήσεις (μία για ενήλικες και μία για παιδιά) από την εισηγήτρια του εργαστηρίου Μάρα Δημοπούλου. Οι μαθητευόμενοι θα μπορούν να κάνουν τη ζωγραφική άσκηση και να στέλνουν μια φωτογραφία για σχολιασμό. Ο τρόπος αποστολής των ασκήσεων θα αποφασιστεί με τον κάθε μαθητευόμενο χωριστά, κατόπιν συνεννόησης.

Η Μάρα Δημοπούλου θα ανατροφοδοτεί τα μέλη της ομάδας προσωπικά με βάση το έργο που έχουν στείλει. Κάθε Παρασκευή θα ανεβαίνει ένα βίντεο με τις ασκήσεις όλων των μαθητών, στο οποίο θα παρουσιάζονται ανώνυμα τα έργα και θα υποδεικνύονται κοινά λάθη, θα δίνονται πληροφορίες και θα επισημαίνονται σημεία εξέλιξης. Στο εβδομαδιαίο βίντεο θα λύνονται και τυχόν απορίες που έχουν δημιουργηθεί. Μέσω των εβδομαδιαίων βίντεο, τα μέλη της ομάδας συγκρίνουν και μαθαίνουν το ένα από το άλλο και εξελίσσονται όλα μαζί. Τα βίντεο θα είναι αναρτημένα στο σάιτ της Καθετής και θα αποστέλλονται κάθε Παρασκευή σε σύνδεσμο, μαζί με το νέο μάθημα της εβδομάδος.

Για να μπορεί η ανατροφοδότηση να γίνεται χωρίς καθυστερήσεις από την εισηγήτρια, ζητούμε όσοι μαθητευόμενοι θέλουν να συμμετάσχουν στο Δωρεάν Online Εργαστήρι Ζωγραφικής με ασκήσεις να μας στέλνουν την εβδομαδιαία άσκηση μέχρι και την προηγούμενη ημέρα του μαθήματος, δηλαδή την Πέμπτη στις 12:00. Έτσι θα υπάρχει επαρκής χρόνος για προσωπική ανατροφοδότηση, αλλά και τη δημιουργία του εβδομαδιαίου βίντεο.

Λεπτομέρειες/Εγγραφές

Αν κάποιο άτομο επιθυμεί να μπει στην ομάδα μετά το πέρας του πρώτου online μαθήματος, αυτό θα είναι εφικτό, κατόπιν συνεννόησης με την Καθετή. Θα αναλάβουμε την προσωπική ανατροφοδότηση των ασκήσεών του για τα μαθήματα που έχουν αναρτηθεί στο σάιτ έως και τις 29 Μαΐου 2020. Το εβδομαδιαίο βίντεο ομαδικής ανατροφοδότησης της ομάδας θα δημιουργείται μόνο με τα έργα που έχουν κατατεθεί έως την προηγούμενη μέρα ανάρτησης του βίντεο στις 12:00.

Οι θέσεις για τους/τις συμμετέχοντες/-ουσες που επιθυμούν να λαμβάνουν προσωπική ανατροφοδότηση είναι περιορισμένες. Προτεραιότητα έχουν οι μαθητές που έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή στο Εργαστήρι Ζωγραφικής, πριν αυτό γίνει διαδικτυακό. Προτεραιότητα έχουν επίσης οι κάτοικοι των περιοχών Τροιζηνίας-Μεθάνων και Πόρου.

Πληροφορίες/Εγγραφές εδώ

Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς, παραμένουμε δημιουργικοί!

The-case-of-D.-featured-image
Προηγουμενο Αρθρο
Η περίπτωση του D.
20 Μαρτιου 2020
Fay-featured-image
Επομενο Αρθρο
Η Φαίη Ορφανίδου μάς μιλά
26 Μαρτιου 2020

Πρόσφατα Νέα

Life-&-Career-featured-image
26 Μαρτιου 2020

Από τον Απρίλιο, η Καθετή εγκαινιάζει το «Ζωή και Καριέρα», ένα πρόγραμμα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης, επαγγελματικού προσανατολισμού και απόκτησης δεξιοτήτων. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος θα προσφέρονται συμβουλευτική καριέρας, συνεδρίες coaching και μια σειρά βίντεο προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Αυτό το πρόγραμμα είναι στο κέντρο της στόχευσης της Καθετής για βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής. […]

Fay-featured-image
26 Μαρτιου 2020

Η Φαίη Ορφανίδου, μέλος του Δ.Σ. και διευθύντρια της Καθετής, έχει πρώτο πτυχίο στις Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό και μεταπτυχιακά σε Κοινωνικές Επιστήμες και Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα. Επί 20 χρόνια εργαζόταν ως μεταφράστρια και υποτιτλίστρια από και προς τα αγγλικά, ισπανικά, ιταλικά και γερμανικά. Έχει επίσης εργαστεί στο πεδίο της κοινωνίας των πολιτών για […]

The-case-of-D.-featured-image
20 Μαρτιου 2020

Η περίπτωση του εξάχρονου D. είναι ένα παράδειγμα της σημαντικής, άμεσης πολλές φορές, ανταμοιβής που σου προσφέρει η εθελοντική εργασία. Ο D. είναι μαθητής της πρώτης δημοτικού με καταγωγή από την Ινδία, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή μας. Μιλάει και καταλαβαίνει ελληνικά σαν να ήταν η μητρική του γλώσσα. Οι γονείς του, με τα […]