Ευγενία Σαρίδου & Μαρία-Λουΐζα Ανδριακοπούλου

Το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Νοεμβρίου έγινε το τρίτο μέρος της εκπαίδευσης πάνω στην Επίλυση Διαφορών μέσω της Σχολικής Διαμεσολάβησης. Η Σχολική Διαμεσολάβηση ως θεσμός υλοποιείται ήδη στο Γυμνάσιο Γαλατά, από ομάδα παιδιών τα οποία συμμετείχαν στην εκπαίδευση. Εισηγήτριες ήταν και αυτή τη φορά οι εθελόντριες Ευγενία Σαρίδου και Μαρία-Λουΐζα Ανδριακοπούλου (Διάλογος Αστική Εταιρεία Εμπορικής και Οικογενειακής Διαμεσολάβησης).

Η συνέντευξη περιέχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα επαγγέλματά τους (δικηγόροι και διαμεσολαβήτριες), την κρίση, τη Σχολική Διαμεσολάβηση και βέβαια τις εντυπώσεις τους από την περιοχή μας.

Μιλήστε μας για τη δουλειά σας.

Ε.Σ.: Είμαι δικηγόρος και διαμεσολαβήτρια. Ελεύθερος επαγγελματίας δηλαδή και με τις δύο ιδιότητές μου, αλλά με συνεργάτες. Έτσι ως δικηγόρος είμαι εταίρος της εταιρείας «Κ. Κοννίδας και Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία» και ως διαμεσολαβήτρια είμαι εταίρος της εταιρείας «Διάλογος Αστική Εταιρεία Εμπορικής και Οικογενειακής Διαμεσολάβησης».

Μ.Α.: Κι εγώ είμαι δικηγόρος και διαμεσολαβήτρια. Εργάζομαι ως ελεύθερη επαγγελματίας σε δικηγορικό γραφείο που έχω με την αδελφή μου στην Αθήνα. Ως διαμεσολαβήτρια είμαι εταίρος της εταιρείας «Διάλογος Αστική Εταιρεία Εμπορικής και Οικογενειακής Διαμεσολάβησης».

Ποια είναι η σχέση σας με την περιοχή;

Ε.Σ.: Μόνον ως επισκέπτρια είχα έρθει στην περιοχή, μέχρι που η «Καθετή» αποφάσισε να διοργανώσει σεμινάριο εκπαίδευσης διαμεσολάβησης στο σχολείο για τα παιδιά και τους/τις δασκάλους/-ες του Γυμνασίου Γαλατά. Τώρα πια μετά από 3  φορές που μας έχει φιλοξενήσει η «Καθετή» και έχουμε συνεργαστεί με κάποια υπέροχα παιδιά του Γυμνασίου και κάποιες αξιοθαύμαστες δασκάλες τους, νιώθω σαν να έχω μια ιδιαίτερη οικογένεια εδώ.

Μ.Α.: Ως παιδί έχω έρθει για ολιγοήμερες διακοπές στον Πόρο. Ως ενήλικη έχω έρθει στον Πόρο όταν ενδιαφερόταν ένας πελάτης μου να αγοράσει εκεί ένα ακίνητο. Έτσι αντιμετώπιζα το Γαλατά σαν το μέρος που πας για να πάρεις το καραβάκι να πας στον Πόρο. Με την ευκαιρία των δράσεων για την προώθηση του θεσμού της σχολικής διαμεσολάβησης που οργανώνει από την περασμένη σχολική χρονιά η «Καθετή» είχα την ευκαιρία να έρθω τρεις φορές στο Γαλατά που τώρα τον νιώθω σαν ένα φιλόξενο και πολύ αγαπημένο μέρος.

Πώς έχει επηρεάσει η κρίση το έργο και τη ζωή σας και πώς την αντιμετωπίζετε;

Ε.Σ.: Αμφότερα τα επαγγέλματα που προσπαθώ να υπηρετήσω αφορούν ανθρώπινες σχέσεις, συνεπώς η οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας που κρίθηκαν κατάλληλα για την αντιμετώπισή της με επηρέασαν σημαντικά οικονομικά. Ο πιο άμεσος τρόπος ήταν η αλλαγή στο αντικείμενο της δουλειάς μου ως δικηγόρος. Δηλαδή η δουλειά μου σε μεγάλο βαθμό έπαψε να έχει δημιουργικό αντικείμενο, π.χ. αγοραπωλησίες ακινήτων, κατασκευαστική δράση, σύσταση νέων εταιρειών και έγινε πιο στείρα, π.χ.  πτωχεύσεις εταιρειών, οφειλές κλπ. Ως διαμεσολαβήτρια δεν μπορώ να συγκρίνω, γιατί η διαμεσολάβηση εισήχθη νομοθετικά στην Ελλάδα το 2010 και εγώ διαπιστεύθηκα το 2011, μεσούσης της κρίσης.

Σε προσωπικό επίπεδο, διαπιστώνω ότι σε πρώτη φάση υπήρξα εσωστρεφής και ξέδωσα… μαγειρεύοντας και στη συνέχεια υπήρξα εξωστρεφής και αναζήτησα λύσεις στον αποσυνδεδεμένο από το οικονομικό όφελος δρόμο της προσφοράς.

Μ.Α.: Πάρα πολύ. Αντιμετώπισα πολλές δυσκολίες και προκλήσεις που δεν είχα φανταστεί ότι θα αντιμετώπιζα μετά από 21 (στην αρχή της κρίσης) χρόνια εργασίας ως δικηγόρος. Η διαμεσολάβηση και η εθελοντική εργασία για την προώθηση της σχολικής διαμεσολάβησης ήταν  το μέσο για να τις αντιμετωπίσω γιατί με δυνάμωσε ψυχικά και ήταν και είναι για μένα πηγή αστείρευτης χαράς και δημιουργικότητας.

Ποιες γνώσεις και ποια στοιχεία της προσωπικότητάς σας σας έχουν φανεί πιο χρήσιμα στη δουλειά σας;

Ε.Σ.: Σε ποιο από τις δύο; Αστειεύομαι! Και στα δύο επαγγέλματά μου, θεωρώ ότι η γνώση των βιβλίων συνδυάζεται με την καθημερινή εμπειρία. Προσπαθείς, κάνεις λάθος το διορθώνεις, αν διορθώνεται και την επόμενη φορά το κάνεις διαφορετικά με την ελπίδα αυτή τη φορά να αποδειχθεί  πιο σωστός ο τρόπος σου. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν στοιχεία της προσωπικότητάς μου, που με βοηθούν ή με εμποδίζουν σταθερά. Οι συνθήκες κάθε φορά ζητούν κάτι άλλο, το οποίο είναι μέσα μας και το χρησιμοποιούμε για να ανταπεξέλθουμε. Η δε ενασχόλησή μου με την διαμεσολάβηση υπήρξε καταλύτης για την «αποκάλυψη» στοιχείων που υπήρχαν, προφανώς, αλλά δεν ήξερα καν ότι είχα, όπως για παράδειγμα η υπομονή.

Μ.Α.: Και οι δύο γονείς μου ήταν, ο καθένας με τον τρόπο του, μαχητές. Έτσι έμαθα να μην χάνω την εσωτερική μου αλήθεια, ακόμα και αν δεν τολμούσα να την εκφράσω στους άλλους από φόβο ότι θα με έκριναν αρνητικά. Η σοφία και η αγάπη της μητέρας μου, μια φίλη που με βοήθησε πάρα πολύ στα φοιτητικά μου χρόνια, η δικηγόρος στην οποία ασκήθηκα και  εκπαίδευση που είχα στην προσωποκεντρική προσέγγιση και τη συμβουλευτική ενίσχυσαν την έμφυτη αγάπη, πίστη και κατανόηση που είχα για τους ανθρώπους, σε όποια φάση της ζωής τους και αν βρίσκονται.

Τι θα θέλατε να βελτιώσετε στον εαυτό ή και στη δουλειά σας; Ποιες είναι οι ελλείψεις ή τα μειονεκτήματά σας και πώς σας έχουν επηρεάσει αυτά;

Ε.Σ.: Θα φανώ ανόητη αν πω ότι δεν ξέρω. Δυσκολεύομαι να κάνω τέτοιου είδους σκέψεις, κάθε στιγμή θέλω και προσπαθώ να ανταποκρίνομαι στην περίσταση, στην ανάγκη. Την επόμενη στιγμή, ό,τι έζησα έχει γίνει βίωμα και επηρεάζει την επόμενη απόφασή μου. Έτσι νιώθω ότι βελτιώνομαι.

Μ.Α.: Νομίζω χρειάστηκα τουλάχιστον πενήντα χρόνια ζωής για να αναγνωρίσω την αξία μου ως επιστήμονα και ως ανθρώπου. Τώρα δίνω περισσότερο χώρο στον εαυτό μου από παλιά και εκφράζω με περισσότερη τόλμη τις σκέψεις μου.

Τι θα κάνατε διαφορετικά και τι θεωρείτε ότι έχετε κάνει πολύ σωστά στη σταδιοδρομία σας;

Ε.Σ.: Ως δικηγόρος, θεωρώ ότι αν ξεκινούσα τώρα θα δοκίμαζα να εξειδικευτώ περισσότερο σε κάποιον κλάδο. Ήταν μια συμβουλή που μου είχε δώσει ένας παλαιότερος δικηγόρος, στις αρχές μου, αλλά δεν επέλεξα να τον ακούσω. Τώρα θεωρώ ότι ίσως και να έπρεπε. Αλλά εξακολουθώ να θεωρώ ότι δεν υπάρχουν κανόνες σε αυτές τις επιλογές, αυτό που εγώ προκρίνω αυτή τη στιγμή ως σωστότερο, μπορεί για κάποιον άλλον να είναι ο λάθος δρόμος.

Αυτό που νιώθω ότι είναι αποφασιστικά σωστό είναι η επιλογή (;) να δουλεύω μέσα από συνεργασίες, αν και θα μπορούσα, λόγω της φύσης και των δύο επαγγελμάτων να δουλεύω μόνη μου. Η ζύμωση μέσω της συνεργασίας, είμαι βέβαιη ότι με βελτιώνει επαγγελματικά αλλά και προσωπικά.

Μ.Α.: Θεωρώ σωστό το ότι επέλεξα το οικογενειακό δίκαιο αφού είναι ένας κλάδος που πραγματικά με ενδιαφέρει. Επίσης θεωρώ σωστή  την επιλογή μου να γίνω διαμεσολαβήτρια, ένα λειτούργημα που με εκφράζει απόλυτα, καθώς και την επιλογή μου να συνεργάζομαι με άλλους συναδέλφους όλο και πιο συχνά. Η εκπαίδευση καθηγητών και μαθητών στη σχολική διαμεσολάβηση μου δίνει ενέργεια, δημιουργικότητα και δύναμη.

Τι θα συμβουλεύατε ένα νεαρό άτομο που θα ήθελε να κάνει αυτό που κάνετε;

Ε.Σ.: Και για τα δύο επαγγέλματα μου, να το θέλει.

Μ.Α.: Να το θέλει πάρα πολύ, αλλιώς δεν έχει νόημα όλη αυτή η σπατάλη χρόνου και ενέργειας. Η ζωή είναι μικρή και πολύτιμη και δεν αξίζει να σπαταλιέται σε πράγματα που τα βρίσκουμε ανούσια.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον, άμεσα και αργότερα;

Ε.Σ.: Δεν έχω σχέδια. Εύχομαι να μπορώ να βιοπορίζομαι από τα επαγγέλματά μου για να έχω την δυνατότητα να στηρίζω και την ανάγκη μου για προσφορά.

Μ.Α.: Θέλω να είμαι γερή για να μπορώ να εργάζομαι και για να μπορώ να προσφέρω.

Σε τι μας χρησιμεύει η σχολική διαμεσολάβηση;

Ε.Σ.: Βραχυπρόθεσμα βοηθάει τα παιδιά να λύνουν συγκεκριμένα  προβλήματα/συγκρούσεις/διαφωνίες της καθημερινότητάς τους με συζήτηση. Τα παιδιά, με την εμπιστοσύνη που τους δείχνουμε, αναλαμβάνουν την ευθύνη να λύσουν τα δικά τους καθημερινά θέματα με διάλογο και συνεργασία και όχι με καβγάδες και βία.

Μακροπρόθεσμα το σχολείο γίνεται ένας πιο ειρηνικός χώρος, όπου τα μέλη της κοινότητας μαθαίνουν να συζητούν για ό,τι τους απασχολεί, ανοιχτά και με σεβασμό. Όλη η κοινωνία επωφελείται από την σχολική διαμεσολάβηση, οι μαθητές/-τριες είναι το μέλλον, αυτοί/-ές θα δείξουν τον άλλο τρόπο να λύνουμε τις διαφορές μας!

Μ.Α.: Όσον αφορά εμάς τους ίδιους, μας βοηθάει να λύνουμε με ένα πιο αποτελεσματικό τρόπο τις διαφορές μας και να γίνουμε πιο υπεύθυνοι άνθρωποι. Να ακούμε και να σεβόμαστε τη γνώμη των άλλων να προσπαθούμε να τους κατανοήσουμε, να μαθαίνουμε καλλίτερα τον εαυτό μας και να τον αγαπάμε περισσότερο. Επίσης, μας βοηθάει να ζούμε καλλίτερα, σε σχολεία με όσο το δυνατόν λιγότερη βία και περισσότερη ενδυνάμωση, κατανόηση και αγάπη μεταξύ των μαθητών. Αν δούμε ακόμα πιο μακριά στο χρόνο, θα συντελέσει στη δημιουργία μιας πιο ειρηνικής και φιλικής προς τους ανθρώπους (όσο διαφορετικοί και να είναι) κοινωνίας.

Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σας από το σεμινάριο για τη σχολική διαμεσολάβηση που μόλις υλοποιήσατε σε συνεργασία με την «Καθετή»;

Ε.Σ.: Η «Καθετή» είναι ένας πυρήνας προσφοράς. Διοργανώνει, φιλοξενεί, παρέχει διαρκώς. Υλοποιεί την προσφορά στην τοπική κοινωνία με τον καλύτερο τρόπο. Κι αυτό το προσλαμβάνουμε όλοι/-ες οι συμμετέχοντες/-ουσες.  Οι καθηγήτριες και τα παιδιά, αν και είναι Σαββατοκύριακο, έρχονται με διάθεση και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, αφοσιώνονται και μεγαλουργούν!

Φεύγω κάθε φορά από τον Γαλατά με μια  αίσθηση ζεστασιάς και με πληρότητα! Βλέπω  το θαύμα της προσφοράς: όσο δίνεις γεμίζεις.

Μ.Α.: Η «Καθετή» και η προσφορά της κας Φαίης Ορφανίδου είναι εκπληκτική! Όταν έρχομαι στο Γαλατά νιώθω πάντα ότι υπάρχει για μένα, ως εκπαιδεύτρια και ως άτομο, μια ζεστή αγκαλιά. Ο χώρος της “Καθετής” είναι πολύ όμορφος και δημιουργεί άμεση οικειότητα σε όλους εμάς που βρισκόμαστε εκεί. Για την επιτυχία των εκπαιδεύσεων στη διαμεσολάβηση σημαντικό ρόλο έπαιξε η πίστη της καθηγήτριας κας Μαρίας Πατεράκη στο θεσμό και στους πραγματικά εκπληκτικούς μαθητές της.  Θερμές ευχαριστίες στην ίδια και στην κα Ορφανίδου!

School Peer Mediation
Σχολική Διαμεσολάβηση
School Peer Mediation
Σχολική Διαμεσολάβηση
Προηγουμενο Αρθρο
Αφιέρωμα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
27 Νοεμβριου 2019
Δανειστική βιβλιοθήκη-αναγνωστήριο Καθετής
Επομενο Αρθρο
Δανειστική βιβλιοθήκη-αναγνωστήριο στην Καθετή
30 Νοεμβριου 2019

Πρόσφατα Νέα

statement
01 Ιουνίου 2023

Πολλές χώρες έχουν ήδη απαγορεύσει τις ιχθυοκαλλιέργειες βιομηχανικής κλίμακας σε ανοιχτούς θαλάσσιους κλωβούς, όπως αυτούς στον Πόρο.

poros arts festival
31 Μαΐου 2023

Το Εναλλακτικό Poros Arts Festival 2023 θα διαρκέσει από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο, με πλήθος εκδηλώσεων.

Cine Diana
30 Μαΐου 2023

Το σινεμά μάς ψυχαγωγεί και μας προβληματίζει. Τελικά υπάρχει η Σινε-μαγεία: Από τη μεγάλη οθόνη στις καρδιές μας.

poros trails
26 Απριλίου 2023

Τα μονοπάτια του Πόρου μάς φέρνουν σε επαφή με το πευκοδάσος και το ανέγγιχτο φυσικό περιβάλλον του νησιού.

what we accomplished
23 Δεκεμβρίου 2022

Ένας ακόμα χρόνος φτάνει στην ολοκλήρωσή του. Ήρθε η ώρα του απολογισμού, της ηθικής και ψυχικής ικανοποίησης για αυτά που πετύχαμε το 2022.

performing arts
02 Δεκεμβρίου 2022

Το δημιουργικό έργο των κατοίκων της περιοχής είναι η ταυτότητά μας. Ας πάρουμε λοιπόν μια γεύση από τις τοπικές παραστατικές τέχνες.

kyouka
03 Νοεμβρίου 2022

Η «ΚΙΟΥΚΑ» είναι μια σύγχρονη ιστορία ζωής, που περιγράφει το ταξίδι μιας οικογένειας στον Πόρο για τις καλοκαιρινές της διακοπές.

calendar 2023
26 Σεπτεμβρίου 2022

Το Ημερολόγιο 2023 της Καθετής έχει ως θέμα το ψάρεμα, τις ψαρόβαρκες και τη θάλασσα. Ένα ταξίδι με φόντο το γαλάζιο.

precious little good mornings
26 Σεπτεμβρίου 2022

Τα πρωινά εκείνων των συναισθηματικά παγωμένων μηνών της καραντίνας. Η χρονική περίοδος που ξεκίνησαν οι λιγοστές καλημέρες από τα παιδιά.

sub
26 Μαΐου 2022

Στάσου πάνω στη σανίδα και ξεκίνα να κωπηλατείς στον Πόρο. Οι λάτρεις του SUP είχαν την ευκαιρία να κωπηλατήσουν στα γαλάζια νερά του νησιού.

agios georgios
26 Μαΐου 2022

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου στα 11 χρόνια λειτουργίας του, έχει να επιδείξει σημαντικές για την κοινότητα πρωτοβουλίες.

despina-kappi-talks-to-us
24 Δεκεμβρίου 2021

Η Δέσποινα Καππή μάς μιλά για το ρόλο της ψυχοθεραπείας στη ζωή μας, την πορεία της και τα σχέδιά της για το μέλλον. 

oi-filoi-tis-paradosis
23 Δεκεμβρίου 2021

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατά «Οι Φίλοι της Παράδοσης» ιδρύθηκε με σκοπό την προβολή της περιοχής, τη διατήρηση της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου. 

01 Οκτωβρίου 2021

Η έκθεση που κατάφερε να χτίσει «Γέφυρες» δέχθηκε πάνω από 2.500 επισκέπτες. Προκάλεσε νοσταλγία, γνωριμία με τον τόπο και τον πολιτισμό του.

olive tree
01 Οκτωβρίου 2021

Ζούμε σε μια περιοχή που μπορεί να χαρακτηριστεί ως γη της ελιάς. Μια περιοχή με βραβεία και παράδοση στην παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδου.

summer-activities
01 Οκτωβρίου 2021

Φέτος το καλοκαίρι Καθετή άνθισε. Επεκτάθηκε και δραστηριοποιήθηκε. Πώς όμως; Τι έκανε η Καθετή το καλοκαίρι του ’21; 

19 Ιουλίου 2021

Οι παραλίες των Μεθάνων συνδέουν την άγρια ομορφιά των βουνών της χερσονήσου με το ατελείωτο μπλε της θάλασσας.

lemonodasos
01 Ιουλίου 2021

Το Λεμονοδάσος έχει ανακηρυχθεί τοπίο φυσικού κάλλους από την UNESCO και προστατεύεται από την ευρωπαϊκή συνθήκη Ραμσάρ. Παρουσιάζουμε τον ΤΟΕΒ, που αγωνίζεται για την αναζωογόνησή του.

paralies troizinias
29 Ιουνίου 2021

Καλοκαίρι και θάλασσα! Ένας συνδυασμός που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Και ο τόπος μας έχει πολλή θάλασσα και πολλές παραλίες!

Hiking trails of Poros, Troizhnia and Methana
28 Μαΐου 2021

Οι πεζοπορικές διαδρομές στον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα ξετυλίγονται σε έναν τόπο με ιδιαίτερη γεωγραφία και ποικιλία τοπίου.

27 Απριλίου 2021

Η περιοχή μας, με το ειδυλλιακό τοπίο της, την παράδοση στην αλιεία και τον τουρισμό, προσφέρεται για αλιευτικό τουρισμό.

27 Απριλίου 2021

Το καλοκαίρι έρχεται και μυρίζει θάλασσα! Ήλιος, αμμουδιές, καθαρά, γαλανά νερά, ταβερνάκια, beach bar, αλλά και απομόνωση. οι παραλίες του Πόρου προσφέρουν πολλές και διαφορετικές επιλογές.

sustainable tourism featured image
29 Μαρτίου 2021

Το μοντέλο του αειφόρου τουρισμού προωθείται και ενθαρρύνεται σε όλο τον κόσμο, αυξάνοντας τα θετικά και μειώνοντας τα αρνητικά. Πώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί ο αειφόρος τουρισμός στον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα; Τοπική έρευνα για τον αειφόρο τουρισμό, με στόχο τη χαρτογράφηση των δραστηριοτήτων, των αναγκών και των προοπτικών της περιοχής.

24 Μαρτίου 2021

Το 2020 ήταν μια παράξενη μα και θαυμάσια χρονιά. Παρά τις δυσκολίες, η Καθετή χάραξε τη δική της πορεία με ένα ανέλπιστο αποτέλεσμα.

22 Ιανουαρίου 2021

Οι χειροποίητες δημιουργίες συνδυάζουν τη γνώση και τις παραδοσιακές τεχνικές με τη σύγχρονη αισθητική για να παράγουν λειτουργικά, χρηστικά προϊόντα και να εξυπηρετήσουν πρακτικές ανάγκες. Οι τοπικοί τεχνίτες/-ριες έχουν μια αμφίδρομη σχέση με την περιοχή στην οποία ζουν.

21 Δεκεμβρίου 2020

Ο αειφόρος τουρισμός, ένας τουρισμός που σέβεται τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, είναι ιδανικός για αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Αυτό πρεσβεύει η Ec(h)o, η ομάδα των τοπικών συνεργατών του Project Resound, ενός οργανισμού social design, ο οποίος χρησιμοποιεί τις δημιουργικές του ικανότητες για να φέρει θετική αλλαγή στον κόσμο.

24 Νοεμβρίου 2020

Yπάρχει ωραιότερο δώρο από ένα βιβλίο; Η Καθετή συγκέντρωσε σε ένα άρθρο όσα βιβλία με τοπικό άρωμα μπόρεσε να ανακαλύψει και σας τα παρουσιάζει.

29 Οκτωβρίου 2020

Οι άνθρωποι, λένε, μοιάζουν με τον τόπο τους. Για να ανακαλύψουμε την τοπική περιοχή, τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητές της, ο καταλληλότερος τρόπος είναι μέσα από ένα γαστρονομικό ταξίδι. Τα τοπικά προϊόντα και οι τοπικοί παραγωγοί θα μας φανερώσουν θησαυρούς που θα μας εκπλήξουν, δίνοντάς μας μια γεύση από τη γοητεία αυτής της γωνιάς του Σαρωνικού.

30 Σεπτεμβρίου 2020

Η Καθετή επισκέφθηκε τον χώρο του συλλόγου «Πολιτιστική Κίνηση Τροιζήνας» στο Δημοτικό Κατάστημα Τροιζήνας.

11 Αυγούστου 2020

Το καλοκαίρι στον Πόρο, έχοντας αλλάξει πολύ από κάποιες απόψεις, έχει μείνει ίδιο από πολλές άλλες. Και ο Πόρος θα είναι εδώ για να σου το προσφέρει ξανά και ξανά και ξανά. Για να συνεχίσουν οι αναμνήσεις μας να μοσχοβολάνε πεύκο και λεμονανθό.

22 Ιουλίου 2020

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων από το 2013 διοργανώνει κάθε χρόνο επικοινωνιακές δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές του Πόρου και της Τροιζηνίας-Μεθάνων. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Διακοπές στο Μουσείο» πραγματοποιείται και το εικαστικό εργαστήρι «Με τον τρόπο του…».

18 Ιουνίου 2020

Η γκαλερί CITRONNE και αυτό το καλοκαίρι ανοίγει τις πόρτες της και σας υποδέχεται στον Πόρο. Η ιστορικός τέχνης και ιδιοκτήτρια της γκαλερί Τατιάνα Σπινάρη-Πολλάλη φέτος επέλεξε να δημιουργήσει μια συνέχεια με την έκθεση «Inner Space», που παρουσιάζει στην γκαλερί της Πατριάρχου Ιωακείμ.
Παράλληλα, συνεργάζεται για όγδοη συνεχή χρονιά με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πόρου. Συνεπιμελείται την έκθεση του Κωνσταντίνου Ξενάκη.

fish farms
31 Μαΐου 2023

Ντοκιμαντέρ για τις Ιχθυοκαλλιέργειες βιομηχανικής κλίμακας που παρουσιάζουν τις παγκόσμιες επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία μας.