Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Παίξε και εξερεύνησε τον Πόρο με τα «Σοκάκια»

Ένας διαφορετικός τρόπος να εξερευνήσεις το νησί

Αυτό το καλοκαίρι η Καθετή διοργανώνει και προσφέρει τα «Σοκάκια», ένα περιπετειώδες και διασκεδαστικό παιχνίδι για όσους/-ες επισκέπτονται τον Πόρο. Το παιχνίδι είναι ένας διαφορετικός τρόπος να εξερευνήσεις το νησί. Θα διεξάγεται από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο, στα υπέροχα σοκάκια της Σφαιρίας. Παίζοντας και εξερευνώντας τον Πόρο, έχεις την ευκαιρία να επισκεφθείς και να φωτογραφίσεις κύρια τοπόσημα του νησιού, ενώ θα περιπλανιέσαι στα στενά. Η δραστηριότητα, εκτός από το παιχνίδι, περιλαμβάνει μια όμορφη πεζοπορία από τον παλιό ανεμόμυλο (Μύλο) προς τους Αγ. Αναργύρους, ένα υπέροχο μικρό εκκλησάκι με εκπληκτική θέα στον Σαρωνικό. Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ το άτομο για ομάδες 4-10 ατόμων), 15 ευρώ το άτομο για ομάδες 11-20 ατόμων και 10 ευρώ το άτομο για ομάδες 21-30 ατόμων.

Τα σοκάκια της Σφαιρίας

Τα σοκάκια, τι καταπληκτικό μέρος για να χαθείς! Σοκάκια που ντόπιοι/-ες περπατάνε μια ολόκληρη ζωή. Όπου τα παιδιά έπαιζαν κρυφτό ή ακόμα και ποδόσφαιρο. Σοκάκια που άλλα οδηγούν στον κεντρικό δρόμο του λιμανιού και άλλα σε ψηλούς λόφους, προσφέροντας πανοραμική θέα του νησιού, καθώς και της Πελοποννήσου. Σοκάκια που μπορεί να σου πάρουν εβδομάδες αν προσπαθήσεις να τα περπατήσεις όλα. Σοκάκια με κρυφές ιστορίες, που αξίζει να εξερευνήσεις οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου.

Το παιχνίδι

Η βασική ιδέα του είναι να βρεθείς χαμένος/-η στα σοκάκια της Σφαιρίας. Παίξε και εξερεύνησε τον Πόρο,  γνωρίζοντας  ντόπιους/-ες και να φτάσε στον επόμενο προορισμό, χρησιμοποιώντας διαφορετικό σοκάκι κάθε φορά. Οι ομάδες θα παραλάβουν έναν πάπυρο, ο οποίος θα περιέχει τις οδηγίες, τους κανόνες του παιχνιδιού, γρίφους τους οποίους πρέπει να λύσουν, καθώς και τον χάρτη της Σφαιρίας για να προσανατολιστούν. Θα καταλήξουν στην εκκλησία του Αγίου Θανάση, αφού πρώτα περιπλανηθούν σε σημαντικά τοπόσημα του Πόρου. Σε εκείνο το σημείο κάθε ομάδα πρέπει να λύσει τον τελευταίο και πιο δύσκολο γρίφο, που τις περισσότερες φορές είναι και ο γρίφος που δίνει τους πόντους της νίκης. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε μαζί ως τους Αγίους Αναργύρους, οπού θα ολοκληρωθεί αυτή η όμορφη εμπειρία.

Γιατί δεν προσπαθείς και εσύ; Περιπλανήσου στα σοκάκια του Πόρου προσπαθώντας να λύσεις τους γρίφους. Αν θες να παίξεις το παιχνίδι «Σοκάκια» επικοινώνησε μαζί μας στο info@katheti.gr ή στο +30 22980 43825!

Η Καθετή δημιούργησε το παιχνίδι «Σοκάκια» διότι είναι ένας διαφορετικός τρόπος να εξερευνήσεις το νησί. Έχει ήδη προσφέρει το παιχνίδι σε νέους Βέλγους προσκόπους και σε νέους επιστήμονες. Οι δράσεις στην ύπαιθρο, όπως το παιχνίδι «Σοκάκια» και η 1η Διάσχιση Μεθάνων, ενισχύουν τη γνωριμία και την ανάπτυξη δεσμών με τον τόπο. Αυτό με τη σειρά του συμβάλλει στην ανάπτυξη του αειφόρο τουρισμού.

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

Προηγουμενο Αρθρο
Αυτό το καλοκαίρι παίζουμε «Τεχνο-κάψουλα»
28 Ιουνιου 2024
Επομενο Αρθρο
Ο Πόρος, η Καθετή και 160+ οργανώσεις και κοινότητες αναλαμβάνουν δράση την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών
03 Ιουλιου 2024

Πρόσφατα Νέα

29 Σεπτεμβρίου 2023

Ο αθλητισμός είναι μια δραστηριότητα που γυμνάζει εξίσου σώμα και μυαλό. Μέσω του αθλητισμού, η νεολαία μας μαθαίνει νέες δεξιότητες και κοινωνικοποιείται, δημιουργώντας φιλίες και συνεργασίες, μέσα σε ένα υγιώς ανταγωνιστικό περιβάλλον.

29 Αυγούστου 2023

Μια αναδρομή στο Poros Arts Festival 2023. Φέτος το καλοκαίρι, το Poros Arts Festival ξεχύθηκε σε καθε σημείο του νησιού μας.

Resources about fish farms featured image
29 Ιουλίου 2023

Ένα καινοτόμο πληροφοριακό εργαλείο με συγκεντρωμένα στοιχεία, έρευνες, βίντεο και αρθρογραφία για τις ιχθυοκαλλιέργειες.

24 Ιουλίου 2023

Ψαρεύοντας για κέρδη: Εταιρεία υδατοκαλλιέργειας συναντά αντίσταση από τοπικές κοινότητες σε Ελλάδα και Ισπανία.

27 Ιουνίου 2023

Ένα πρωτοποριακό ψηφιακό ημερολόγιο τοπικών εκδηλώσεων για τον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα, που περιλαμβάνει τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της περιοχής, σε ελληνικά και αγγλικά.

01 Ιουνίου 2023

Πολλές χώρες έχουν ήδη απαγορεύσει τις ιχθυοκαλλιέργειες βιομηχανικής κλίμακας σε ανοιχτούς θαλάσσιους κλωβούς, όπως αυτούς στον Πόρο.

winetasting-featured-image
27 Απριλίου 2023

Οι δρόμοι του κρασιού στην περιοχή μας υπάρχουν από την αρχαιότητα. Στις μέρες μας, το κρασί παραμένει ένα δημοφιλές ποτό και ένα σημαντικό γεωργικό προϊόν.

poros trails
26 Απριλίου 2023

Τα μονοπάτια του Πόρου μάς φέρνουν σε επαφή με το πευκοδάσος και το ανέγγιχτο φυσικό περιβάλλον του νησιού.

performing arts
02 Δεκεμβρίου 2022

Το δημιουργικό έργο των κατοίκων της περιοχής είναι η ταυτότητά μας. Ας πάρουμε λοιπόν μια γεύση από τις τοπικές παραστατικές τέχνες.

kyouka
03 Νοεμβρίου 2022

Η «ΚΙΟΥΚΑ» είναι μια σύγχρονη ιστορία ζωής, που περιγράφει το ταξίδι μιας οικογένειας στον Πόρο για τις καλοκαιρινές της διακοπές.

sundesmos-troizinioi
28 Φεβρουαρίου 2022

Ο Σύνδεσμος των Εν Αθήναις και Πειραιεί Τροιζηνίων ιδρύθηκε το 1895 με έδρα τον Πειραιά και έχει πολλές εκδηλώσεις στο ενεργητικό του.

agios dimitrios
26 Ιανουαρίου 2022

Το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου στα Μέθανα χτίστηκε ακριβώς στο χείλος της λάβας περί τα τέλη του 13ου ή αρχές 14ου αιώνα και κρύβει πολλά μυστήρια. 

sillogos poriotissa
25 Ιανουαρίου 2022

Η ποικιλία των εθίμων αντικατοπτρίζει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα κάθε μικρής κοινωνίας και συνθέτει μια μεγαλύτερη, πολύχρωμη, πολυδύναμη εικόνα, αυτή του πολιτισμού.

oi-filoi-tis-paradosis
23 Δεκεμβρίου 2021

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατά «Οι Φίλοι της Παράδοσης» ιδρύθηκε με σκοπό την προβολή της περιοχής, τη διατήρηση της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου. 

volunteering
25 Οκτωβρίου 2021

Ο εθελοντισμός είναι συμπόνια και φροντίδα. Δημιουργεί φιλίες και μας βοηθάει να πετύχουμε πολύπλευρη προσωπική ανάπτυξη. 

olive tree
01 Οκτωβρίου 2021

Ζούμε σε μια περιοχή που μπορεί να χαρακτηριστεί ως γη της ελιάς. Μια περιοχή με βραβεία και παράδοση στην παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδου.

Hiking trails of Poros, Troizhnia and Methana
28 Μαΐου 2021

Οι πεζοπορικές διαδρομές στον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα ξετυλίγονται σε έναν τόπο με ιδιαίτερη γεωγραφία και ποικιλία τοπίου.

27 Απριλίου 2021

Η περιοχή μας, με το ειδυλλιακό τοπίο της, την παράδοση στην αλιεία και τον τουρισμό, προσφέρεται για αλιευτικό τουρισμό.

feature image Voluntary Fire Unit of Poros
24 Μαρτίου 2021

Ο αλτρουϊσμός αυτών των ανθρώπων διαφυλάσσει το δικαίωμα όλων μας να ζούμε πιο ασφαλείς.

22 Ιανουαρίου 2021

Οι χειροποίητες δημιουργίες συνδυάζουν τη γνώση και τις παραδοσιακές τεχνικές με τη σύγχρονη αισθητική για να παράγουν λειτουργικά, χρηστικά προϊόντα και να εξυπηρετήσουν πρακτικές ανάγκες. Οι τοπικοί τεχνίτες/-ριες έχουν μια αμφίδρομη σχέση με την περιοχή στην οποία ζουν.

21 Δεκεμβρίου 2020

Ο αειφόρος τουρισμός, ένας τουρισμός που σέβεται τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, είναι ιδανικός για αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Αυτό πρεσβεύει η Ec(h)o, η ομάδα των τοπικών συνεργατών του Project Resound, ενός οργανισμού social design, ο οποίος χρησιμοποιεί τις δημιουργικές του ικανότητες για να φέρει θετική αλλαγή στον κόσμο.

24 Νοεμβρίου 2020

Yπάρχει ωραιότερο δώρο από ένα βιβλίο; Η Καθετή συγκέντρωσε σε ένα άρθρο όσα βιβλία με τοπικό άρωμα μπόρεσε να ανακαλύψει και σας τα παρουσιάζει.

29 Οκτωβρίου 2020

Οι άνθρωποι, λένε, μοιάζουν με τον τόπο τους. Για να ανακαλύψουμε την τοπική περιοχή, τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητές της, ο καταλληλότερος τρόπος είναι μέσα από ένα γαστρονομικό ταξίδι. Τα τοπικά προϊόντα και οι τοπικοί παραγωγοί θα μας φανερώσουν θησαυρούς που θα μας εκπλήξουν, δίνοντάς μας μια γεύση από τη γοητεία αυτής της γωνιάς του Σαρωνικού.

30 Σεπτεμβρίου 2020

Η Καθετή επισκέφθηκε τον χώρο του συλλόγου «Πολιτιστική Κίνηση Τροιζήνας» στο Δημοτικό Κατάστημα Τροιζήνας.

03 Ιουλίου 2024

Καθώς ο Πόρος και πολλές άλλες περιοχές στην Ελλάδα απειλούνται από το σχέδιο ΠΟΑΥ για επέκταση των βιομηχανικών ιχθυοκαλλιεργειών, είναι ζωτικής σημασίας την ημέρα αυτή να επισημανθούν οι κίνδυνοι που ενέχει το σχέδιο αυτό για τις θάλασσές μας.

28 Ιουνίου 2024

Αυτό το καλοκαίρι η Καθετή σάς προσκαλεί να διασκεδάσετε παίζοντας «Τεχνο-κάψουλα», το πρώτο παιχνίδι γνώσεων για τον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα! Σκοπός της Τεχνο-κάψουλας είναι η γνωριμία μας με τον τοπικό πολιτισμό και την ιστορία μέσα από ένα παιχνίδι γνώσης και τύχης.

28 Μαΐου 2024

Φέτος το καλοκαίρι μια πανδαισία φωτογραφικών τοπίων θα πλημυρίσει την Πούντα. Το iFocus.gr σε συνεργασία με την Καθετή διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Πόρου και σας καλεί να λάβετε μέρος. Ο Διαγωνισμός του iFocus.gr ξεκινά την Πέμπτη 9 Μαΐου και λήγει την Κυριακή 1 Ιουλίου στις 23:59.