Ecocars

Τα EcoCar στον Γαλατά

Το καλοκαίρι του 2020 είχαμε μια νέα, φιλική προς το περιβάλλον άφιξη στην περιοχή μας. Τα EcoCar στον Γαλατά! Η αλλαγή του κλίματος καλεί για δραστικές αλλαγές στις συνήθειές μας, με στόχο τη μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος. Η Darsinos Services και η Ρίτσα Δαρσινού, συνέντευξη της οποίας στην Καθετή μπορείτε να διαβάσετε εδώ, αναγνώρισαν αυτή την ανάγκη και ανέλαβαν δράση!

Ανέλαβαν, συγκεκριμένα, την αντιπροσωπεία των ηλεκτρικών EcoCar για τον Αργοσαρωνικό και έφεραν στην περιοχή ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μοτοποδήλατα για ενοικίαση από ντόπιους και τουρίστες. Τώρα λοιπόν μπορείτε να νοικιάσετε τα EcoCar στον Γαλατά, για να απολαύσετε τις διακοπές σας με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Με δυνατότητα άνετης μεταφοράς δύο ατόμων, αυτά τα κουκλίστικα αυτοκινητάκια έχουν μήκος λίγο παραπάνω από δύο μέτρα, πλάτος μόλις 130 εκατοστά και 157 εκατοστά ύψος. Έχουν αυτονομία πάνω από 100 χλμ και μέγιστη ταχύτητα 45 ή 80 χλμ/ώρα, ανάλογα με την ισχύ τους.

EcoCar

Τα EcoCar φορτίζονται σε μια απλή οικιακή πρίζα. To εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι μπορείτε να τα οδηγήσετε με δίπλωμα μοτοποδηλάτου, αφού εντάσσονται στην κατηγορία των τρικύκλων. Κυρίως, όμως, δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Έχουν μηδενικές εκπομπές και η ενέργεια που αντλούν για κάθε 100 χιλιόμετρα αντιστοιχεί σε 1€!

Τα EcoCar παράγονται στην Κίνα αλλά έχουν «νονά» την ελληνική εταιρεία ECO//SUN. Η ECO//SUN ιδρύθηκε το 1996 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Δραστηριοποιείται στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Εξοικονόμησης Ενέργειας. Η εταιρεία δηλώνει απόλυτα εναρμονισμένη με την ελληνική και ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία, προωθώντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα.

Παραδείγματα όπως των δύο αυτών εταιρειών μάς κάνουν να αισιοδοξούμε για το μέλλον του ελληνικού και παγκόσμιου περιβάλλοντος. Η Καθετή στηρίζει οποιαδήποτε καινοτομία κινείται προς την κατεύθυνση της απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα και της μείωσης της περιβαλλοντικής ρύπανσης. Θεωρούμε πολύ σημαντικές επίσης τις πρωτοβουλίες των τουριστικών επιχειρήσεων που έχουν στόχο τη μετακίνηση προς έναν πιο αειφόρο τουρισμό, τόσο τοπικά όσο και σε πανελλαδική βάση. Υποσχόμαστε, λοιπόν, να αναδεικνύουμε και να προωθούμε κάθε τέτοια προσπάθεια, τόσο στην Τροιζηνία και τα Μέθανα όσο και στον Πόρο!

Πληροφορίες: Darsinos Services, Γαλατάς Τροιζηνίας, τηλ.: 2298043902, e-mail: darsinoservises@yahoo.gr

ecocars darsinos
ecocars
ecocars white
ecocars darsinos
ecocars
ecocars white
Προηγουμενο Αρθρο
Το καλοκαίρι στον Πόρο
11 Αυγούστου 2020
Επομενο Αρθρο
Η Ρίτσα Δαρσινού μάς μιλά
20 Αυγούστου 2020

Πρόσφατα Νέα

21 Δεκεμβριου 2020

Ο αειφόρος τουρισμός, ένας τουρισμός που σέβεται τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, είναι ιδανικός για αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Αυτό πρεσβεύει η Ec(h)o, η ομάδα των τοπικών συνεργατών του Project Resound, ενός οργανισμού social design, ο οποίος χρησιμοποιεί τις δημιουργικές του ικανότητες για να φέρει θετική αλλαγή στον κόσμο.

24 Νοεμβριου 2020

Yπάρχει ωραιότερο δώρο από ένα βιβλίο; Η Καθετή συγκέντρωσε σε ένα άρθρο όσα βιβλία με τοπικό άρωμα μπόρεσε να ανακαλύψει και σας τα παρουσιάζει.

23 Νοεμβριου 2020

Ο Μιχάλης Δαγκλής μάς μιλά για την συγγραφική του πορεία, την σχέση του με την περιοχή και για πολλά άλλα σε μια συνέντευξη στην Καθετή.