Ecocars

Τα EcoCar στον Γαλατά

Το καλοκαίρι του 2020 είχαμε μια νέα, φιλική προς το περιβάλλον άφιξη στην περιοχή μας. Τα EcoCar στον Γαλατά! Η αλλαγή του κλίματος καλεί για δραστικές αλλαγές στις συνήθειές μας, με στόχο τη μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος. Η Darsinos Services και η Ρίτσα Δαρσινού, συνέντευξη της οποίας στην Καθετή μπορείτε να διαβάσετε εδώ, αναγνώρισαν αυτή την ανάγκη και ανέλαβαν δράση!

Ανέλαβαν, συγκεκριμένα, την αντιπροσωπεία των ηλεκτρικών EcoCar για τον Αργοσαρωνικό και έφεραν στην περιοχή ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μοτοποδήλατα για ενοικίαση από ντόπιους και τουρίστες. Τώρα λοιπόν μπορείτε να νοικιάσετε τα EcoCar στον Γαλατά, για να απολαύσετε τις διακοπές σας με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Με δυνατότητα άνετης μεταφοράς δύο ατόμων, αυτά τα κουκλίστικα αυτοκινητάκια έχουν μήκος λίγο παραπάνω από δύο μέτρα, πλάτος μόλις 130 εκατοστά και 157 εκατοστά ύψος. Έχουν αυτονομία πάνω από 100 χλμ και μέγιστη ταχύτητα 45 ή 80 χλμ/ώρα, ανάλογα με την ισχύ τους.

EcoCar

Τα EcoCar φορτίζονται σε μια απλή οικιακή πρίζα. To εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι μπορείτε να τα οδηγήσετε με δίπλωμα μοτοποδηλάτου, αφού εντάσσονται στην κατηγορία των τρικύκλων. Κυρίως, όμως, δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Έχουν μηδενικές εκπομπές και η ενέργεια που αντλούν για κάθε 100 χιλιόμετρα αντιστοιχεί σε 1€!

Τα EcoCar παράγονται στην Κίνα αλλά έχουν «νονά» την ελληνική εταιρεία ECO//SUN. Η ECO//SUN ιδρύθηκε το 1996 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Δραστηριοποιείται στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Εξοικονόμησης Ενέργειας. Η εταιρεία δηλώνει απόλυτα εναρμονισμένη με την ελληνική και ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία, προωθώντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα.

Παραδείγματα όπως των δύο αυτών εταιρειών μάς κάνουν να αισιοδοξούμε για το μέλλον του ελληνικού και παγκόσμιου περιβάλλοντος. Η Καθετή στηρίζει οποιαδήποτε καινοτομία κινείται προς την κατεύθυνση της απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα και της μείωσης της περιβαλλοντικής ρύπανσης. Θεωρούμε πολύ σημαντικές επίσης τις πρωτοβουλίες των τουριστικών επιχειρήσεων που έχουν στόχο τη μετακίνηση προς έναν πιο αειφόρο τουρισμό, τόσο τοπικά όσο και σε πανελλαδική βάση. Υποσχόμαστε, λοιπόν, να αναδεικνύουμε και να προωθούμε κάθε τέτοια προσπάθεια, τόσο στην Τροιζηνία και τα Μέθανα όσο και στον Πόρο!

Πληροφορίες: Darsinos Services, Γαλατάς Τροιζηνίας, τηλ.: 2298043902, e-mail: darsinoservises@yahoo.gr

ecocars darsinos
ecocars
ecocars white
ecocars darsinos
ecocars
ecocars white
Προηγουμενο Αρθρο
Το καλοκαίρι στον Πόρο
11 Αυγούστου 2020
Επομενο Αρθρο
Η Ρίτσα Δαρσινού μάς μιλά
20 Αυγούστου 2020

Πρόσφατα Νέα

Αναζήτηση εργασίας / Job opportunities
20 Αυγούστου 2020

Το φθινόπωρο είναι μια εποχή κατεξοχήν συνυφασμένη με την αναζήτηση εργασίας, στα αστικά κέντρα ιδίως. Την ίδια εποχή που οι τουριστικές περιοχές ετοιμάζονται σιγά σιγά να ξεκουραστούν από τους τρελούς ρυθμούς του καλοκαιριού. Η φετινή χρονιά είναι πιο περίπλοκη. Η τουριστική περίοδος περιορίστηκε πολύ χρονικά και από άποψη εσόδων. Η αναζήτηση εργασίας για τη χειμερινή […]

20 Αυγούστου 2020

Δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά στην περιοχή για πάνω από τριάντα χρόνια, τα είκοσι τελευταία με τη ναυτιλία. Πιστεύω πως η ιδιωτική πρωτοβουλία συμβάλλει στην οικονομία των τοπικών κοινωνιών και μάλιστα, αν αυτή καινοτομεί, τότε μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην κοινωνία. Γι’ αυτό, το 2000, με τον σύζυγό μου, κατασκευάσαμε το πρώτο μας επιβατικό οχηματαγωγό, το ΚΥΡΙΑΚΗ, […]

11 Αυγούστου 2020

Της Φαίης Ορφανίδου (Κεντρική φωτογραφία άρθρου: Σάββας Μαρώτος) Αυτό το καλοκαίρι στον Πόρο είναι διαφορετικό. Τα κανάλια και οι εφημερίδες τον κάνουν πρώτη είδηση. Όχι όμως για την ομορφιά του, το φαγητό του, τα πεύκα του που κατεβαίνουν μέχρι τη θάλασσα. Όχι για τα στενά του και τα διάσπαρτα νησάκια έξω απ’ το κανάλι του. […]