Ιχθυοκαλλιέργειες στον Πόρο: Γιατί δεν τις θέλουν οι κάτοικοι

small-buddies

Το δίκτυο Small Buddies

Η Καθετή είναι ένας μικρός, αναπτυσσόμενος τοπικός οργανισμός, με βαθύ ενδιαφέρον για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μας. Προκειμένου να φτάσουμε σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο αποτελεσματικότητας θέσαμε δύο ερωτήματα. Πώς θα αναπτυχθούμε; Πώς θα ενισχύσουμε το έργο μας; Η απάντηση είναι ψάχνοντας συμμάχους με παρόμοια νοοτροπία. Έτσι η Καθετή ένωσε τις δυνάμεις της με το δίκτυο Small Buddies.

Τι είναι το Small Buddies

Το δίκτυο Small Buddies είναι ένα καινοτόμο έργο που δίνει το βήμα σε μικρούς και νέους οργανισμούς να προβάλουν το έργο τους και να δημιουργήσουν διαύλους επικοινωνίας. Το έργο Small Buddies υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund, με φορέα υλοποίησης την CHALLEDU και εταίρους τους KROMA, την HETERART & το MYRTILLO.

Στόχοι του προγράμματος

Στόχοι του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση και η ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και η ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών. Επιπρόσθετα στοχεύει στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

17 λόγοι που μας ενώνουν

Είναι εμφανές πως οι πρακτικές που γνωρίζαμε για πολλές δεκαετίες καταλήγουν σε αδιέξοδα, με σοβαρές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι πλέον η μοναδική λύση. Το μοντέλο της βιώσιμης ανάπτυξης θέτει στόχους σε 17 τομείς άμεσα συνδεδεμένους με την ποιότητα ζωής που δικαιούμαστε.

Η Καθετή, μέσα από τις δράσεις της, εργάζεται για αρκετούς από αυτούς τους στόχους:

  • Ποιοτική εκπαίδευση
  • Αξιοπρεπή εργασία και οικονομική ανάπτυξη
  • Λιγότερες ανισότητες
  • Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες
  • Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή
  • Ζωή στο νερό-χρήση των θαλάσσιων πόρων με βιώσιμο τρόπο
  • Ζωή στη στεριά- βιώσιμη χρήση χερσαίων οικοσυστημάτων
  • Ενίσχυση παγκόσμιας συνεργασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Μπορείτε να οραματιστείτε έναν κόσμο με εκπληρωμένους αυτούς τους στόχους; Αυτό οραματίζεται η Καθετή για τον τόπο μας. Και έχουμε αρχίσει να υλοποιούμε αυτό το όραμα σε όσο περισσότερους τομείς μπορούμε. Οι δράσεις μας επεκτείνονται στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής, στην καταγραφή απορριμμάτων και των καθαρισμό παραλιών, καθώς και στην εναντίωση στην ίδρυση Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) στον Πόρο.

Επιπρόσθετα, προσφέρουμε εκπαιδευτικά σεμινάρια προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, όπως Ψηφιακού Μάρκετινγκ, Ήπιων Δεξιοτήτων, Δημόσιου Λόγου, Ασφάλειας στο Διαδίκτυο και μαθήματα ελληνικών σε παιδιά μεταναστών, για την καλύτερη ένταξή τους στη σχολική κοινότητα.

Είναι πολύ θετικό που έχουμε πλέον στο πλευρό μας και το δίκτυο Small Buddies, διότι μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματοποίηση του οράματός μας.

Γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι/-ες στο έργο της Καθετής!

tech-donation
Προηγουμενο Αρθρο
Δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού στη σχολική κοινότητα
25 Αυγούστου 2022
precious little good mornings
Επομενο Αρθρο
Λιγοστές καλημέρες
26 Σεπτεμβριου 2022

Πρόσφατα Νέα

Korfos fish farm
13 Νοεμβρίου 2023

Ντοκιμαντέρ για τις Ιχθυοκαλλιέργειες βιομηχανικής κλίμακας που παρουσιάζουν τις παγκόσμιες επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία μας.

29 Σεπτεμβρίου 2023

Ο αθλητισμός είναι μια δραστηριότητα που γυμνάζει εξίσου σώμα και μυαλό. Μέσω του αθλητισμού, η νεολαία μας μαθαίνει νέες δεξιότητες και κοινωνικοποιείται, δημιουργώντας φιλίες και συνεργασίες, μέσα σε ένα υγιώς ανταγωνιστικό περιβάλλον.

29 Αυγούστου 2023

Μια αναδρομή στο Poros Arts Festival 2023. Φέτος το καλοκαίρι, το Poros Arts Festival ξεχύθηκε σε καθε σημείο του νησιού μας.

Resources about fish farms featured image
29 Ιουλίου 2023

Ένα καινοτόμο πληροφοριακό εργαλείο με συγκεντρωμένα στοιχεία, έρευνες, βίντεο και αρθρογραφία για τις ιχθυοκαλλιέργειες.

24 Ιουλίου 2023

Ψαρεύοντας για κέρδη: Εταιρεία υδατοκαλλιέργειας συναντά αντίσταση από τοπικές κοινότητες σε Ελλάδα και Ισπανία.

27 Ιουνίου 2023

Ένα πρωτοποριακό ψηφιακό ημερολόγιο τοπικών εκδηλώσεων για τον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα, που περιλαμβάνει τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της περιοχής, σε ελληνικά και αγγλικά.

01 Ιουνίου 2023

Πολλές χώρες έχουν ήδη απαγορεύσει τις ιχθυοκαλλιέργειες βιομηχανικής κλίμακας σε ανοιχτούς θαλάσσιους κλωβούς, όπως αυτούς στον Πόρο.

winetasting-featured-image
27 Απριλίου 2023

Οι δρόμοι του κρασιού στην περιοχή μας υπάρχουν από την αρχαιότητα. Στις μέρες μας, το κρασί παραμένει ένα δημοφιλές ποτό και ένα σημαντικό γεωργικό προϊόν.

poros trails
26 Απριλίου 2023

Τα μονοπάτια του Πόρου μάς φέρνουν σε επαφή με το πευκοδάσος και το ανέγγιχτο φυσικό περιβάλλον του νησιού.

performing arts
02 Δεκεμβρίου 2022

Το δημιουργικό έργο των κατοίκων της περιοχής είναι η ταυτότητά μας. Ας πάρουμε λοιπόν μια γεύση από τις τοπικές παραστατικές τέχνες.

kyouka
03 Νοεμβρίου 2022

Η «ΚΙΟΥΚΑ» είναι μια σύγχρονη ιστορία ζωής, που περιγράφει το ταξίδι μιας οικογένειας στον Πόρο για τις καλοκαιρινές της διακοπές.

sundesmos-troizinioi
28 Φεβρουαρίου 2022

Ο Σύνδεσμος των Εν Αθήναις και Πειραιεί Τροιζηνίων ιδρύθηκε το 1895 με έδρα τον Πειραιά και έχει πολλές εκδηλώσεις στο ενεργητικό του.

agios dimitrios
26 Ιανουαρίου 2022

Το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου στα Μέθανα χτίστηκε ακριβώς στο χείλος της λάβας περί τα τέλη του 13ου ή αρχές 14ου αιώνα και κρύβει πολλά μυστήρια. 

sillogos poriotissa
25 Ιανουαρίου 2022

Η ποικιλία των εθίμων αντικατοπτρίζει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα κάθε μικρής κοινωνίας και συνθέτει μια μεγαλύτερη, πολύχρωμη, πολυδύναμη εικόνα, αυτή του πολιτισμού.

oi-filoi-tis-paradosis
23 Δεκεμβρίου 2021

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατά «Οι Φίλοι της Παράδοσης» ιδρύθηκε με σκοπό την προβολή της περιοχής, τη διατήρηση της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου. 

volunteering
25 Οκτωβρίου 2021

Ο εθελοντισμός είναι συμπόνια και φροντίδα. Δημιουργεί φιλίες και μας βοηθάει να πετύχουμε πολύπλευρη προσωπική ανάπτυξη. 

olive tree
01 Οκτωβρίου 2021

Ζούμε σε μια περιοχή που μπορεί να χαρακτηριστεί ως γη της ελιάς. Μια περιοχή με βραβεία και παράδοση στην παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδου.

Hiking trails of Poros, Troizhnia and Methana
28 Μαΐου 2021

Οι πεζοπορικές διαδρομές στον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα ξετυλίγονται σε έναν τόπο με ιδιαίτερη γεωγραφία και ποικιλία τοπίου.

27 Απριλίου 2021

Η περιοχή μας, με το ειδυλλιακό τοπίο της, την παράδοση στην αλιεία και τον τουρισμό, προσφέρεται για αλιευτικό τουρισμό.

feature image Voluntary Fire Unit of Poros
24 Μαρτίου 2021

Ο αλτρουϊσμός αυτών των ανθρώπων διαφυλάσσει το δικαίωμα όλων μας να ζούμε πιο ασφαλείς.

22 Ιανουαρίου 2021

Οι χειροποίητες δημιουργίες συνδυάζουν τη γνώση και τις παραδοσιακές τεχνικές με τη σύγχρονη αισθητική για να παράγουν λειτουργικά, χρηστικά προϊόντα και να εξυπηρετήσουν πρακτικές ανάγκες. Οι τοπικοί τεχνίτες/-ριες έχουν μια αμφίδρομη σχέση με την περιοχή στην οποία ζουν.

21 Δεκεμβρίου 2020

Ο αειφόρος τουρισμός, ένας τουρισμός που σέβεται τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, είναι ιδανικός για αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Αυτό πρεσβεύει η Ec(h)o, η ομάδα των τοπικών συνεργατών του Project Resound, ενός οργανισμού social design, ο οποίος χρησιμοποιεί τις δημιουργικές του ικανότητες για να φέρει θετική αλλαγή στον κόσμο.

24 Νοεμβρίου 2020

Yπάρχει ωραιότερο δώρο από ένα βιβλίο; Η Καθετή συγκέντρωσε σε ένα άρθρο όσα βιβλία με τοπικό άρωμα μπόρεσε να ανακαλύψει και σας τα παρουσιάζει.

29 Οκτωβρίου 2020

Οι άνθρωποι, λένε, μοιάζουν με τον τόπο τους. Για να ανακαλύψουμε την τοπική περιοχή, τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητές της, ο καταλληλότερος τρόπος είναι μέσα από ένα γαστρονομικό ταξίδι. Τα τοπικά προϊόντα και οι τοπικοί παραγωγοί θα μας φανερώσουν θησαυρούς που θα μας εκπλήξουν, δίνοντάς μας μια γεύση από τη γοητεία αυτής της γωνιάς του Σαρωνικού.

30 Σεπτεμβρίου 2020

Η Καθετή επισκέφθηκε τον χώρο του συλλόγου «Πολιτιστική Κίνηση Τροιζήνας» στο Δημοτικό Κατάστημα Τροιζήνας.

28 Φεβρουαρίου 2024

Ο δημιουργός της Γοργόνας του Πόρου, Γιώργος Ξενούλης, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του με το άγαλμα που φιλοτέχνησε για το νησί μας.  

02 Φεβρουαρίου 2024

Στις 25 Ιανουαρίου στην Καθετή, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΕΠΑΛ Γαλατά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γιατί λέμε όχι στις ιχθυοκαλλιέργειες στον Πόρο»!

01 Δεκεμβρίου 2023

Η Καθετή είναι έτοιμη για μια χρονιά γεμάτη εκδηλώσεις και δραστηριότητες!