Αντιδράσεις για επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών-Αιχμή οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Τρόποι επικοινωνίας

Στον 21ο αιώνα, οι τρόποι επικοινωνίας έχουν πάρει εντελώς διαφορετική μορφή από αυτή που γνωρίζαμε. Η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία. Έχουμε μπει σε μια φάση ενημέρωσης που άλλοτε κάνει τη ζωή μας ευκολότερη και άλλοτε έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Οι πληροφορίες στις οποίες έχουμε πλέον πρόσβαση ευνοούν την αντικειμενική γνώση, την πολύπλευρη έρευνα, την πολυφωνία και τον διάλογο. Έχοντας πλέον στην κατοχή μας αστείρευτες πηγές πληροφοριών και δεδομένων, προσπαθούμε να τις αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Βέβαια, δεν είναι εφικτό για όλους να ανταπεξέλθουν στις ταχύτητες με τις οποίες εξελίσσεται η τεχνολογία στις μέρες μας.

Η Καθετή προσπαθεί να ακολουθήσει αυτή την τεχνολογική ανάπτυξη, οπότε θεωρεί σημαντικό να σας γνωστοποιήσει τους τρόπους επικοινωνίας που χρησιμοποιεί. Με αυτό το άρθρο θα θέλαμε να σας εξηγήσουμε πότε, γιατί και πού μπορείτε να μάθετε τα νέα μας.

Ενημερωτικό δελτίο (Newsletter)

Ένας απλός τρόπος ενημέρωσης είναι το ενημερωτικό δελτίο που στέλνουμε με email κάθε τέλος του μήνα. Με αυτό ενημερώσουμε τους φίλους και τις φίλες μας για τις δραστηριότητες του ερχόμενου μήνα και για τοπικά πολιτιστικά νέα. Σε αυτό μπορείτε να εγγραφείτε ηλεκτρονικά ή περνώντας από τον χώρο μας στον Γαλατά.

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των περισσότερων ανθρώπων, ανεξαρτήτου ηλικίας. Ο τρόπος χρήσης τους ποικίλει, όμως ο κοινός γνώμονας είναι πως λειτουργούν ως μέσα δικτύωσης και ανταλλαγής ιδεών. Η Καθετή χρησιμοποιεί δύο από τα βασικότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη συνεχή ενημέρωση των διαδικτυακών φίλων της:

  • Facebook: Ανεβάζουμε καθημερινά νέα της Καθετής, αλλά και τοπικά πολιτιστικά νέα, τα οποία αναδημοσιεύουμε.
  • Instagram: Στην εποχή της εικόνας και της γρήγορης πληροφόρησης στην οποία ζούμε, δεν θα μπορούσαμε να απέχουμε από το Instagram. Ακολουθώντας μας στο Instagram, θα μαθαίνετε νέα μας, μέσα από τα stories και τα ποστ μας, τρεις φορές την εβδομάδα.

YouΤube

Στο κανάλι μας θα βρείτε βίντεο από τα Online Μαθήματα Ζωγραφικής, τους Μέντορες της Περιοχής αλλά και άλλες δράσεις μας.

Ιστότοπος

Η πηγή την οποία τροφοδοτούμε συνεχώς με νέα, ανθρώπους, ιδέες και δραστηριότητες είναι το site μας. Αναρτούμε άρθρα και εκδηλώσεις και είναι πάντα διαθέσιμο για την έγκαιρη ενημέρωσή σας σε ελληνικά και αγγλικά. Ανανεώνεται συνεχώς και από αυτό ενημερώνουμε όλα τα παραπάνω μέσα επικοινωνίας.

Πατήστε εδώ για μια μικρή ξενάγηση στο site μας:

  • Αρχική: Στην κορυφή βλέπετε σε slideshow τα κυριότερα προγράμματα που τρέχουν αυτή τη στιγμή στην Καθετή. Λίγο παρακάτω βλέπετε το ημερολόγιό μας. Σε αυτό προστίθενται όλες μας οι εκδηλώσεις και τα μαθήματα που έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα. Πιο κάτω θα βρείτε όλα μας τα άρθρα με χρονολογική σειρά, ξεκινώντας από τα πιο πρόσφατα. Στη συνέχεια, τις τρεις πιο πρόσφατες εκδηλώσεις μας και έπειτα αναδεικνύουμε μία κατηγορία εκδηλώσεων (όπως «Επιχειρηματικότητα»). Στο τέλος, σας δίνουμε την ευκαιρία να ανατρέξετε στις πέντε βασικές κατηγορίες των εκδηλώσεών μας: Δραστηριότητες (για επισκέπτες στην περιοχή), Ευεξία (δραστηριότητες για ισορροπία νου και σώματος), Κατάρτιση (σεμινάρια και εργαστήρια), Επιχειρηματικότητα, Πολιτισμός.
  • Σχετικά με μας: Εδώ θα βρείτε λίγα λόγια για τους ανθρώπους τη Καθετής, τους στόχους, τις αξίες και το όραμά μας.
  • Εκδηλώσεις: Πατώντας στο μενού «Εκδηλώσεις», θα βρείτε όλες τις δραστηριότητες της Καθετής χωρισμένες στις πέντε κατηγορίες που περιγράψαμε προηγουμένως. Μπορείτε να διαλέξετε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει και να βρείτε τις ανάλογες τρέχουσες και μελλοντικές εκδηλώσεις. Επίσης, στο κάτω μέρος υπάρχει αρχείο με τις παλιές μας εκδηλώσεις. Μπορείτε να τις αναζητήσετε ανά έτος, κατηγορία και μήνα.
  • Blog: Πατώντας στο μενού «Blog» θα μεταβείτε στην σελίδα των άρθρων μας. Υπάρχουν τριών ειδών άρθρα: άρθρα για δικές μας δραστηριότητες, συνεντεύξεις ανθρώπων που έχουν αλληλοεπιδράσει με κάποιο τρόπο με την Καθετή ή την περιοχή και τοπικά νέα και δραστηριότητες τρίτων, που θεωρήσαμε σημαντικό να μοιραστούμε μαζί σας.
  • Υποστηρίξτε μας: Πατώντας στο μενού «Υποστηρίξτε μας», θα μεταβείτε στη σελίδα υποστήριξης της Καθετής. Μοιράζεστε το όραμά μας και θα θέλατε να μας υποστηρίξετε; Μπορείτε να το κάνετε προσφέροντας είτε μια οικονομική δωρεά είτε εθελοντική εργασία. Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σε αυτό το άρθρο.
  • Στο κάτω μέρος της σελίδας, υπάρχουν σύνδεσμοι για εγγραφή στο ενημερωτικό μας δελτίο και για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής μας.

Τοπικός Τύπος

Η Καθετή φροντίζει να κοινοποιεί τις δράσεις της και μέσω του τοπικού τύπου. Έτσι, μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω των ψηφιακών και έντυπων εφημερίδων της περιοχής (PorosNews και Saronic Magazine), αλλά και ειδησεογραφικών σάιτ. Επιδιώκουμε να ενημερώνουμε τους κατοίκους της περιοχής με κάθε δυνατό τρόπο και να τους εμπνεύσουμε να συμμετάσχουν στις δράσεις μας.

Φυσικός χώρος Καθετής

Καλά τα διαδικτυακά μέσα, όμως ποτέ δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε στη δύναμη της άμεσης ανθρώπινης επικοινωνίας και της φυσικής παρουσίας.

Επί της οδού 25ης Μαρτίου στον Γαλατά θα βρείτε τον φυσικό μας χώρο. Μπορείτε να περάσετε για να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε ιδέες και να μας ρωτήσετε ό,τι θα θέλατε να μάθετε. Θα μας βρείτε σίγουρα Δευτέρα με Παρασκευή 11:00-13:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 16:00-18:00, αλλά και εκτός αυτών των ωρών, όποτε δείτε κρεμασμένο το ταμπελάκι «Περάστε» στην πόρτα μας.

Η ομάδα της Καθετής έχει ετοιμάσει μια πλήρη παρουσίαση του οργανισμού μας και έχει ξεκινήσει μια δράση ενημέρωσης Πόρτα Πόρτα. Αναλυτικότερα μπορείτε να ενημερωθείτε γι’ αυτήν τη δράση μας εδώ.

Τέλος, μπορείτε πάντα να μας τηλεφωνήσετε στο 22980 43825 ή να στείλετε μέιλ στο info@katheti.gr για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση.

Προηγουμενο Αρθρο
Η Εύη Πίνη μάς μιλά
13 Ιουλιου 2020
Επομενο Αρθρο
Με τον τρόπο του Κωνσταντίνου Ξενάκη
22 Ιουλιου 2020

Πρόσφατα Νέα

29 Σεπτεμβρίου 2023

Ο αθλητισμός είναι μια δραστηριότητα που γυμνάζει εξίσου σώμα και μυαλό. Μέσω του αθλητισμού, η νεολαία μας μαθαίνει νέες δεξιότητες και κοινωνικοποιείται, δημιουργώντας φιλίες και συνεργασίες, μέσα σε ένα υγιώς ανταγωνιστικό περιβάλλον.

29 Αυγούστου 2023

Μια αναδρομή στο Poros Arts Festival 2023. Φέτος το καλοκαίρι, το Poros Arts Festival ξεχύθηκε σε καθε σημείο του νησιού μας.

Resources about fish farms featured image
29 Ιουλίου 2023

Ένα καινοτόμο πληροφοριακό εργαλείο με συγκεντρωμένα στοιχεία, έρευνες, βίντεο και αρθρογραφία για τις ιχθυοκαλλιέργειες.

24 Ιουλίου 2023

Ψαρεύοντας για κέρδη: Εταιρεία υδατοκαλλιέργειας συναντά αντίσταση από τοπικές κοινότητες σε Ελλάδα και Ισπανία.

27 Ιουνίου 2023

Ένα πρωτοποριακό ψηφιακό ημερολόγιο τοπικών εκδηλώσεων για τον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα, που περιλαμβάνει τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της περιοχής, σε ελληνικά και αγγλικά.

01 Ιουνίου 2023

Πολλές χώρες έχουν ήδη απαγορεύσει τις ιχθυοκαλλιέργειες βιομηχανικής κλίμακας σε ανοιχτούς θαλάσσιους κλωβούς, όπως αυτούς στον Πόρο.

winetasting-featured-image
27 Απριλίου 2023

Οι δρόμοι του κρασιού στην περιοχή μας υπάρχουν από την αρχαιότητα. Στις μέρες μας, το κρασί παραμένει ένα δημοφιλές ποτό και ένα σημαντικό γεωργικό προϊόν.

poros trails
26 Απριλίου 2023

Τα μονοπάτια του Πόρου μάς φέρνουν σε επαφή με το πευκοδάσος και το ανέγγιχτο φυσικό περιβάλλον του νησιού.

performing arts
02 Δεκεμβρίου 2022

Το δημιουργικό έργο των κατοίκων της περιοχής είναι η ταυτότητά μας. Ας πάρουμε λοιπόν μια γεύση από τις τοπικές παραστατικές τέχνες.

kyouka
03 Νοεμβρίου 2022

Η «ΚΙΟΥΚΑ» είναι μια σύγχρονη ιστορία ζωής, που περιγράφει το ταξίδι μιας οικογένειας στον Πόρο για τις καλοκαιρινές της διακοπές.

sundesmos-troizinioi
28 Φεβρουαρίου 2022

Ο Σύνδεσμος των Εν Αθήναις και Πειραιεί Τροιζηνίων ιδρύθηκε το 1895 με έδρα τον Πειραιά και έχει πολλές εκδηλώσεις στο ενεργητικό του.

agios dimitrios
26 Ιανουαρίου 2022

Το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου στα Μέθανα χτίστηκε ακριβώς στο χείλος της λάβας περί τα τέλη του 13ου ή αρχές 14ου αιώνα και κρύβει πολλά μυστήρια. 

sillogos poriotissa
25 Ιανουαρίου 2022

Η ποικιλία των εθίμων αντικατοπτρίζει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα κάθε μικρής κοινωνίας και συνθέτει μια μεγαλύτερη, πολύχρωμη, πολυδύναμη εικόνα, αυτή του πολιτισμού.

oi-filoi-tis-paradosis
23 Δεκεμβρίου 2021

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατά «Οι Φίλοι της Παράδοσης» ιδρύθηκε με σκοπό την προβολή της περιοχής, τη διατήρηση της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου. 

volunteering
25 Οκτωβρίου 2021

Ο εθελοντισμός είναι συμπόνια και φροντίδα. Δημιουργεί φιλίες και μας βοηθάει να πετύχουμε πολύπλευρη προσωπική ανάπτυξη. 

olive tree
01 Οκτωβρίου 2021

Ζούμε σε μια περιοχή που μπορεί να χαρακτηριστεί ως γη της ελιάς. Μια περιοχή με βραβεία και παράδοση στην παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδου.

Hiking trails of Poros, Troizhnia and Methana
28 Μαΐου 2021

Οι πεζοπορικές διαδρομές στον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα ξετυλίγονται σε έναν τόπο με ιδιαίτερη γεωγραφία και ποικιλία τοπίου.

27 Απριλίου 2021

Η περιοχή μας, με το ειδυλλιακό τοπίο της, την παράδοση στην αλιεία και τον τουρισμό, προσφέρεται για αλιευτικό τουρισμό.

feature image Voluntary Fire Unit of Poros
24 Μαρτίου 2021

Ο αλτρουϊσμός αυτών των ανθρώπων διαφυλάσσει το δικαίωμα όλων μας να ζούμε πιο ασφαλείς.

22 Ιανουαρίου 2021

Οι χειροποίητες δημιουργίες συνδυάζουν τη γνώση και τις παραδοσιακές τεχνικές με τη σύγχρονη αισθητική για να παράγουν λειτουργικά, χρηστικά προϊόντα και να εξυπηρετήσουν πρακτικές ανάγκες. Οι τοπικοί τεχνίτες/-ριες έχουν μια αμφίδρομη σχέση με την περιοχή στην οποία ζουν.

21 Δεκεμβρίου 2020

Ο αειφόρος τουρισμός, ένας τουρισμός που σέβεται τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, είναι ιδανικός για αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Αυτό πρεσβεύει η Ec(h)o, η ομάδα των τοπικών συνεργατών του Project Resound, ενός οργανισμού social design, ο οποίος χρησιμοποιεί τις δημιουργικές του ικανότητες για να φέρει θετική αλλαγή στον κόσμο.

24 Νοεμβρίου 2020

Yπάρχει ωραιότερο δώρο από ένα βιβλίο; Η Καθετή συγκέντρωσε σε ένα άρθρο όσα βιβλία με τοπικό άρωμα μπόρεσε να ανακαλύψει και σας τα παρουσιάζει.

29 Οκτωβρίου 2020

Οι άνθρωποι, λένε, μοιάζουν με τον τόπο τους. Για να ανακαλύψουμε την τοπική περιοχή, τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητές της, ο καταλληλότερος τρόπος είναι μέσα από ένα γαστρονομικό ταξίδι. Τα τοπικά προϊόντα και οι τοπικοί παραγωγοί θα μας φανερώσουν θησαυρούς που θα μας εκπλήξουν, δίνοντάς μας μια γεύση από τη γοητεία αυτής της γωνιάς του Σαρωνικού.

30 Σεπτεμβρίου 2020

Η Καθετή επισκέφθηκε τον χώρο του συλλόγου «Πολιτιστική Κίνηση Τροιζήνας» στο Δημοτικό Κατάστημα Τροιζήνας.

03 Ιουλίου 2024

Καθώς ο Πόρος και πολλές άλλες περιοχές στην Ελλάδα απειλούνται από το σχέδιο ΠΟΑΥ για επέκταση των βιομηχανικών ιχθυοκαλλιεργειών, είναι ζωτικής σημασίας την ημέρα αυτή να επισημανθούν οι κίνδυνοι που ενέχει το σχέδιο αυτό για τις θάλασσές μας.

02 Ιουλίου 2024

Αυτό το καλοκαίρι η Καθετή διοργανώνει και προσφέρει τα «Σοκάκια», ένα περιπετειώδες και διασκεδαστικό παιχνίδι για όσους/-ες επισκέπτονται τον Πόρο.

28 Ιουνίου 2024

Αυτό το καλοκαίρι η Καθετή σάς προσκαλεί να διασκεδάσετε παίζοντας «Τεχνο-κάψουλα», το πρώτο παιχνίδι γνώσεων για τον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα! Σκοπός της Τεχνο-κάψουλας είναι η γνωριμία μας με τον τοπικό πολιτισμό και την ιστορία μέσα από ένα παιχνίδι γνώσης και τύχης.