Τρόποι επικοινωνίας

Στον 21ο αιώνα, οι τρόποι επικοινωνίας έχουν πάρει εντελώς διαφορετική μορφή από αυτή που γνωρίζαμε. Η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία. Έχουμε μπει σε μια φάση ενημέρωσης που άλλοτε κάνει τη ζωή μας ευκολότερη και άλλοτε έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Οι πληροφορίες στις οποίες έχουμε πλέον πρόσβαση ευνοούν την αντικειμενική γνώση, την πολύπλευρη έρευνα, την πολυφωνία και τον διάλογο. Έχοντας πλέον στην κατοχή μας αστείρευτες πηγές πληροφοριών και δεδομένων, προσπαθούμε να τις αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Βέβαια, δεν είναι εφικτό για όλους να ανταπεξέλθουν στις ταχύτητες με τις οποίες εξελίσσεται η τεχνολογία στις μέρες μας.

Η Καθετή προσπαθεί να ακολουθήσει αυτή την τεχνολογική ανάπτυξη, οπότε θεωρεί σημαντικό να σας γνωστοποιήσει τους τρόπους επικοινωνίας που χρησιμοποιεί. Με αυτό το άρθρο θα θέλαμε να σας εξηγήσουμε πότε, γιατί και πού μπορείτε να μάθετε τα νέα μας.

Ενημερωτικό δελτίο (Newsletter)

Ένας απλός τρόπος ενημέρωσης είναι το ενημερωτικό δελτίο που στέλνουμε με email κάθε τέλος του μήνα. Με αυτό ενημερώσουμε τους φίλους και τις φίλες μας για τις δραστηριότητες του ερχόμενου μήνα και για τοπικά πολιτιστικά νέα. Σε αυτό μπορείτε να εγγραφείτε ηλεκτρονικά ή περνώντας από τον χώρο μας στον Γαλατά.

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των περισσότερων ανθρώπων, ανεξαρτήτου ηλικίας. Ο τρόπος χρήσης τους ποικίλει, όμως ο κοινός γνώμονας είναι πως λειτουργούν ως μέσα δικτύωσης και ανταλλαγής ιδεών. Η Καθετή χρησιμοποιεί δύο από τα βασικότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη συνεχή ενημέρωση των διαδικτυακών φίλων της:

  • Facebook: Ανεβάζουμε καθημερινά νέα της Καθετής, αλλά και τοπικά πολιτιστικά νέα, τα οποία αναδημοσιεύουμε.
  • Instagram: Στην εποχή της εικόνας και της γρήγορης πληροφόρησης στην οποία ζούμε, δεν θα μπορούσαμε να απέχουμε από το Instagram. Ακολουθώντας μας στο Instagram, θα μαθαίνετε νέα μας, μέσα από τα stories και τα ποστ μας, τρεις φορές την εβδομάδα.

YouΤube

Στο κανάλι μας θα βρείτε βίντεο από τα Online Μαθήματα Ζωγραφικής, τους Μέντορες της Περιοχής αλλά και άλλες δράσεις μας.

Ιστότοπος

Η πηγή την οποία τροφοδοτούμε συνεχώς με νέα, ανθρώπους, ιδέες και δραστηριότητες είναι το site μας. Αναρτούμε άρθρα και εκδηλώσεις και είναι πάντα διαθέσιμο για την έγκαιρη ενημέρωσή σας σε ελληνικά και αγγλικά. Ανανεώνεται συνεχώς και από αυτό ενημερώνουμε όλα τα παραπάνω μέσα επικοινωνίας.

Πατήστε εδώ για μια μικρή ξενάγηση στο site μας:

  • Αρχική: Στην κορυφή βλέπετε σε slideshow τα κυριότερα προγράμματα που τρέχουν αυτή τη στιγμή στην Καθετή. Λίγο παρακάτω βλέπετε το ημερολόγιό μας. Σε αυτό προστίθενται όλες μας οι εκδηλώσεις και τα μαθήματα που έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα. Πιο κάτω θα βρείτε όλα μας τα άρθρα με χρονολογική σειρά, ξεκινώντας από τα πιο πρόσφατα. Στη συνέχεια, τις τρεις πιο πρόσφατες εκδηλώσεις μας και έπειτα αναδεικνύουμε μία κατηγορία εκδηλώσεων (όπως «Επιχειρηματικότητα»). Στο τέλος, σας δίνουμε την ευκαιρία να ανατρέξετε στις πέντε βασικές κατηγορίες των εκδηλώσεών μας: Δραστηριότητες (για επισκέπτες στην περιοχή), Ευεξία (δραστηριότητες για ισορροπία νου και σώματος), Κατάρτιση (σεμινάρια και εργαστήρια), Επιχειρηματικότητα, Πολιτισμός.
  • Σχετικά με μας: Εδώ θα βρείτε λίγα λόγια για τους ανθρώπους τη Καθετής, τους στόχους, τις αξίες και το όραμά μας.
  • Εκδηλώσεις: Πατώντας στο μενού «Εκδηλώσεις», θα βρείτε όλες τις δραστηριότητες της Καθετής χωρισμένες στις πέντε κατηγορίες που περιγράψαμε προηγουμένως. Μπορείτε να διαλέξετε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει και να βρείτε τις ανάλογες τρέχουσες και μελλοντικές εκδηλώσεις. Επίσης, στο κάτω μέρος υπάρχει αρχείο με τις παλιές μας εκδηλώσεις. Μπορείτε να τις αναζητήσετε ανά έτος, κατηγορία και μήνα.
  • Blog: Πατώντας στο μενού «Blog» θα μεταβείτε στην σελίδα των άρθρων μας. Υπάρχουν τριών ειδών άρθρα: άρθρα για δικές μας δραστηριότητες, συνεντεύξεις ανθρώπων που έχουν αλληλοεπιδράσει με κάποιο τρόπο με την Καθετή ή την περιοχή και τοπικά νέα και δραστηριότητες τρίτων, που θεωρήσαμε σημαντικό να μοιραστούμε μαζί σας.
  • Υποστηρίξτε μας: Πατώντας στο μενού «Υποστηρίξτε μας», θα μεταβείτε στη σελίδα υποστήριξης της Καθετής. Μοιράζεστε το όραμά μας και θα θέλατε να μας υποστηρίξετε; Μπορείτε να το κάνετε προσφέροντας είτε μια οικονομική δωρεά είτε εθελοντική εργασία. Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σε αυτό το άρθρο.
  • Στο κάτω μέρος της σελίδας, υπάρχουν σύνδεσμοι για εγγραφή στο ενημερωτικό μας δελτίο και για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής μας.

Τοπικός Τύπος

Η Καθετή φροντίζει να κοινοποιεί τις δράσεις της και μέσω του τοπικού τύπου. Έτσι, μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω των ψηφιακών και έντυπων εφημερίδων της περιοχής (PorosNews και Saronic Magazine), αλλά και ειδησεογραφικών σάιτ. Επιδιώκουμε να ενημερώνουμε τους κατοίκους της περιοχής με κάθε δυνατό τρόπο και να τους εμπνεύσουμε να συμμετάσχουν στις δράσεις μας.

Φυσικός χώρος Καθετής

Καλά τα διαδικτυακά μέσα, όμως ποτέ δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε στη δύναμη της άμεσης ανθρώπινης επικοινωνίας και της φυσικής παρουσίας.

Επί της οδού 25ης Μαρτίου στον Γαλατά θα βρείτε τον φυσικό μας χώρο. Μπορείτε να περάσετε για να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε ιδέες και να μας ρωτήσετε ό,τι θα θέλατε να μάθετε. Θα μας βρείτε σίγουρα Δευτέρα με Παρασκευή 11:00-13:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 16:00-18:00, αλλά και εκτός αυτών των ωρών, όποτε δείτε κρεμασμένο το ταμπελάκι «Περάστε» στην πόρτα μας.

Η ομάδα της Καθετής έχει ετοιμάσει μια πλήρη παρουσίαση του οργανισμού μας και έχει ξεκινήσει μια δράση ενημέρωσης Πόρτα Πόρτα. Αναλυτικότερα μπορείτε να ενημερωθείτε γι’ αυτήν τη δράση μας εδώ.

Τέλος, μπορείτε πάντα να μας τηλεφωνήσετε στο 22980 43825 ή να στείλετε μέιλ στο info@katheti.gr για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση.

Προηγουμενο Αρθρο
Η Εύη Πίνη μάς μιλά
13 Ιουλιου 2020
Επομενο Αρθρο
Με τον τρόπο του Κωνσταντίνου Ξενάκη
22 Ιουλιου 2020

Πρόσφατα Νέα

poay
27 Μαρτίου 2023

Η τοπική κοινωνία λέει ξεκάθαρα: «Όχι ιχθυοτροφεία στον Πόρο!».

p.a.w.s.
24 Μαρτίου 2023

Στην περιοχή μας, την προστασία των αδέσποτων ζώων έχει αναλάβει από το 2002 η Φιλοζωική Εταιρεία Πόρου (PAWS).

what we accomplished
23 Δεκεμβρίου 2022

Ένας ακόμα χρόνος φτάνει στην ολοκλήρωσή του. Ήρθε η ώρα του απολογισμού, της ηθικής και ψυχικής ικανοποίησης για αυτά που πετύχαμε το 2022.

performing arts
02 Δεκεμβρίου 2022

Το δημιουργικό έργο των κατοίκων της περιοχής είναι η ταυτότητά μας. Ας πάρουμε λοιπόν μια γεύση από τις τοπικές παραστατικές τέχνες.

kyouka
03 Νοεμβρίου 2022

Η «ΚΙΟΥΚΑ» είναι μια σύγχρονη ιστορία ζωής, που περιγράφει το ταξίδι μιας οικογένειας στον Πόρο για τις καλοκαιρινές της διακοπές.

calendar 2023
26 Σεπτεμβρίου 2022

Το Ημερολόγιο 2023 της Καθετής έχει ως θέμα το ψάρεμα, τις ψαρόβαρκες και τη θάλασσα. Ένα ταξίδι με φόντο το γαλάζιο.

precious little good mornings
26 Σεπτεμβρίου 2022

Τα πρωινά εκείνων των συναισθηματικά παγωμένων μηνών της καραντίνας. Η χρονική περίοδος που ξεκίνησαν οι λιγοστές καλημέρες από τα παιδιά.

sub
26 Μαΐου 2022

Στάσου πάνω στη σανίδα και ξεκίνα να κωπηλατείς στον Πόρο. Οι λάτρεις του SUP είχαν την ευκαιρία να κωπηλατήσουν στα γαλάζια νερά του νησιού.

agios georgios
26 Μαΐου 2022

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου στα 11 χρόνια λειτουργίας του, έχει να επιδείξει σημαντικές για την κοινότητα πρωτοβουλίες.

despina-kappi-talks-to-us
24 Δεκεμβρίου 2021

Η Δέσποινα Καππή μάς μιλά για το ρόλο της ψυχοθεραπείας στη ζωή μας, την πορεία της και τα σχέδιά της για το μέλλον. 

oi-filoi-tis-paradosis
23 Δεκεμβρίου 2021

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατά «Οι Φίλοι της Παράδοσης» ιδρύθηκε με σκοπό την προβολή της περιοχής, τη διατήρηση της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου. 

01 Οκτωβρίου 2021

Η έκθεση που κατάφερε να χτίσει «Γέφυρες» δέχθηκε πάνω από 2.500 επισκέπτες. Προκάλεσε νοσταλγία, γνωριμία με τον τόπο και τον πολιτισμό του.

olive tree
01 Οκτωβρίου 2021

Ζούμε σε μια περιοχή που μπορεί να χαρακτηριστεί ως γη της ελιάς. Μια περιοχή με βραβεία και παράδοση στην παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδου.

summer-activities
01 Οκτωβρίου 2021

Φέτος το καλοκαίρι Καθετή άνθισε. Επεκτάθηκε και δραστηριοποιήθηκε. Πώς όμως; Τι έκανε η Καθετή το καλοκαίρι του ’21; 

19 Ιουλίου 2021

Οι παραλίες των Μεθάνων συνδέουν την άγρια ομορφιά των βουνών της χερσονήσου με το ατελείωτο μπλε της θάλασσας.

lemonodasos
01 Ιουλίου 2021

Το Λεμονοδάσος έχει ανακηρυχθεί τοπίο φυσικού κάλλους από την UNESCO και προστατεύεται από την ευρωπαϊκή συνθήκη Ραμσάρ. Παρουσιάζουμε τον ΤΟΕΒ, που αγωνίζεται για την αναζωογόνησή του.

paralies troizinias
29 Ιουνίου 2021

Καλοκαίρι και θάλασσα! Ένας συνδυασμός που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Και ο τόπος μας έχει πολλή θάλασσα και πολλές παραλίες!

Hiking trails of Poros, Troizhnia and Methana
28 Μαΐου 2021

Οι πεζοπορικές διαδρομές στον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα ξετυλίγονται σε έναν τόπο με ιδιαίτερη γεωγραφία και ποικιλία τοπίου.

27 Απριλίου 2021

Η περιοχή μας, με το ειδυλλιακό τοπίο της, την παράδοση στην αλιεία και τον τουρισμό, προσφέρεται για αλιευτικό τουρισμό.

27 Απριλίου 2021

Το καλοκαίρι έρχεται και μυρίζει θάλασσα! Ήλιος, αμμουδιές, καθαρά, γαλανά νερά, ταβερνάκια, beach bar, αλλά και απομόνωση. οι παραλίες του Πόρου προσφέρουν πολλές και διαφορετικές επιλογές.

sustainable tourism featured image
29 Μαρτίου 2021

Το μοντέλο του αειφόρου τουρισμού προωθείται και ενθαρρύνεται σε όλο τον κόσμο, αυξάνοντας τα θετικά και μειώνοντας τα αρνητικά. Πώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί ο αειφόρος τουρισμός στον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα; Τοπική έρευνα για τον αειφόρο τουρισμό, με στόχο τη χαρτογράφηση των δραστηριοτήτων, των αναγκών και των προοπτικών της περιοχής.

24 Μαρτίου 2021

Το 2020 ήταν μια παράξενη μα και θαυμάσια χρονιά. Παρά τις δυσκολίες, η Καθετή χάραξε τη δική της πορεία με ένα ανέλπιστο αποτέλεσμα.

22 Ιανουαρίου 2021

Οι χειροποίητες δημιουργίες συνδυάζουν τη γνώση και τις παραδοσιακές τεχνικές με τη σύγχρονη αισθητική για να παράγουν λειτουργικά, χρηστικά προϊόντα και να εξυπηρετήσουν πρακτικές ανάγκες. Οι τοπικοί τεχνίτες/-ριες έχουν μια αμφίδρομη σχέση με την περιοχή στην οποία ζουν.

21 Δεκεμβρίου 2020

Ο αειφόρος τουρισμός, ένας τουρισμός που σέβεται τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, είναι ιδανικός για αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Αυτό πρεσβεύει η Ec(h)o, η ομάδα των τοπικών συνεργατών του Project Resound, ενός οργανισμού social design, ο οποίος χρησιμοποιεί τις δημιουργικές του ικανότητες για να φέρει θετική αλλαγή στον κόσμο.

24 Νοεμβρίου 2020

Yπάρχει ωραιότερο δώρο από ένα βιβλίο; Η Καθετή συγκέντρωσε σε ένα άρθρο όσα βιβλία με τοπικό άρωμα μπόρεσε να ανακαλύψει και σας τα παρουσιάζει.

29 Οκτωβρίου 2020

Οι άνθρωποι, λένε, μοιάζουν με τον τόπο τους. Για να ανακαλύψουμε την τοπική περιοχή, τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητές της, ο καταλληλότερος τρόπος είναι μέσα από ένα γαστρονομικό ταξίδι. Τα τοπικά προϊόντα και οι τοπικοί παραγωγοί θα μας φανερώσουν θησαυρούς που θα μας εκπλήξουν, δίνοντάς μας μια γεύση από τη γοητεία αυτής της γωνιάς του Σαρωνικού.

30 Σεπτεμβρίου 2020

Η Καθετή επισκέφθηκε τον χώρο του συλλόγου «Πολιτιστική Κίνηση Τροιζήνας» στο Δημοτικό Κατάστημα Τροιζήνας.

11 Αυγούστου 2020

Το καλοκαίρι στον Πόρο, έχοντας αλλάξει πολύ από κάποιες απόψεις, έχει μείνει ίδιο από πολλές άλλες. Και ο Πόρος θα είναι εδώ για να σου το προσφέρει ξανά και ξανά και ξανά. Για να συνεχίσουν οι αναμνήσεις μας να μοσχοβολάνε πεύκο και λεμονανθό.

22 Ιουλίου 2020

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων από το 2013 διοργανώνει κάθε χρόνο επικοινωνιακές δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές του Πόρου και της Τροιζηνίας-Μεθάνων. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Διακοπές στο Μουσείο» πραγματοποιείται και το εικαστικό εργαστήρι «Με τον τρόπο του…».

18 Ιουνίου 2020

Η γκαλερί CITRONNE και αυτό το καλοκαίρι ανοίγει τις πόρτες της και σας υποδέχεται στον Πόρο. Η ιστορικός τέχνης και ιδιοκτήτρια της γκαλερί Τατιάνα Σπινάρη-Πολλάλη φέτος επέλεξε να δημιουργήσει μια συνέχεια με την έκθεση «Inner Space», που παρουσιάζει στην γκαλερί της Πατριάρχου Ιωακείμ.
Παράλληλα, συνεργάζεται για όγδοη συνεχή χρονιά με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πόρου. Συνεπιμελείται την έκθεση του Κωνσταντίνου Ξενάκη.

screengs group article
24 Φεβρουαρίου 2023

Η Ομάδα Προβολών συνεχίζει με ταινίες μικρού μήκους, με τις συναντήσεις να πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά.